Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekirdağ Ve Bölgesi
cemalsel
08-06-2007, 20:18
Arkadaşlar Tekirdağ ve bölgesinde balık tutulacak yerler neresi acaba bilen varmı!!!:)
Bulunur hocam bulunur daha sezona var nasıl olsa. Önce sizi bir tanımak istesek çok şey mi istemiş oluruz? Bir de imza ayarı var tabii...
b0ris(in çorlu)
08-06-2007, 20:57
Arkadaşım bende tekirdağ/çorluda oturuyorum.Tekirdağ ve çevresinde onlarca gölet var.Türkmenli göleti, Sarılar göleti, Değirmenköy göleti, Bıyıkkale göleti, Yazır göleti, Büyük kepenekli ve Küçük kepenekli göletleri, Kapaklı göleti, Sırtköy göleti vs.Daha aklıma gelmeyen onlarca gölet var :D
Coşkun bu göletlerde ne tür balıklar bulunur onu da yazar mısın? Bu yaz çok yolum düşecek o tarafa. Uğramak isterim...
cemalsel
08-06-2007, 21:12
Bayaa Göl Varmış Sağol Arkadaşım :D Belki tanışırız bende çorludanım :D
istanbulteam
08-06-2007, 21:24
Çorlunun köyündenmisiniz yoksa merkezmi
Arkadaşlar Tekirdağ ve bölgesinde balık tutulacak yerler neresi acaba bilen varmı!!!:)
Aşağıdaki linkten imza ayarlarınızı yaparak, isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz.
http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature
Gerekli olan birşey bu;)
cemalsel
08-06-2007, 21:32
Ben Çorlunun Merkezindenim! siz ?:)
cemalsel
08-06-2007, 21:35
İmzayı Hatırlattığınız için sağolun arkadaşlar,gerçektende çok önemli,yaptım yardımlarınız için çok teşekkürler :)
b0ris(in çorlu)
09-06-2007, 04:26
Coşkun bu göletlerde ne tür balıklar bulunur onu da yazar mısın? Bu yaz çok yolum düşecek o tarafa. Uğramak isterim...
Türkmenli göletinde Tatlı su levreği, Yayın ve Sazan var.
Sarılar göletinde de Tatlı su levreği, Yayın, Aynalı sazan ve Turna var.Ama sarılara gideceğin zaman takımlar sağlam olucak orda bu balıkların ataları var:D .Biz turna yakalamaya gitmiştik oraya biraz dinlenelim hemde bişeyler atıştırırız dedik.Bulunduğumuz yerin yaklaşık 50 mt sağında sazlıklar vardı o sazların önünde bi yayın zıpladı su direk 2ye ayrıldı nerden baksan 2mt wardı balık.Botla girip kaşıkla atçek yapıyodum orda o günden beri hiç girmedim.Sanki bi araba attılar suyun içine.Havada sakindi bi şapurtu koptu taaa gölün karşı tarafındakiler bile gördünmü balığı diye bağrıyolardı.Geçen yıl bizim mahalleden bi abi orda 22 kglık aynalı yakaladı.Bu yıl 6.5 kg turna aldı bizim komşu ordan neyse...
Kepenekli göletlerinde Yayın ve Sazan var diye duydum.
Diğer göletlerde de Sazan ve Tatlı su levreği var.
Diyorum ya daha onlarca gölet varda ben bilmiyorum.Zaten bu yıl sazan sezonunu kastroda açıcaz.Daha ilk defa gidicez oraya bakalım nasıl bir yer.
carphunters
09-06-2007, 10:42
Türkmenli göletinde Tatlı su levreği, Yayın ve Sazan var.
Sarılar göletinde de Tatlı su levreği, Yayın, Aynalı sazan ve Turna var.Ama sarılara gideceğin zaman takımlar sağlam olucak orda bu balıkların ataları var:D .Biz turna yakalamaya gitmiştik oraya biraz dinlenelim hemde bişeyler atıştırırız dedik.Bulunduğumuz yerin yaklaşık 50 mt sağında sazlıklar vardı o sazların önünde bi yayın zıpladı su direk 2ye ayrıldı nerden baksan 2mt wardı balık.Botla girip kaşıkla atçek yapıyodum orda o günden beri hiç girmedim.Sanki bi araba attılar suyun içine.Havada sakindi bi şapurtu koptu taaa gölün karşı tarafındakiler bile gördünmü balığı diye bağrıyolardı.Geçen yıl bizim mahalleden bi abi orda 22 kglık aynalı yakaladı.Bu yıl 6.5 kg turna aldı bizim komşu ordan neyse...
Kepenekli göletlerinde Yayın ve Sazan var diye duydum.
Diğer göletlerde de Sazan ve Tatlı su levreği var.
Diyorum ya daha onlarca gölet varda ben bilmiyorum.Zaten bu yıl sazan sezonunu kastroda açıcaz.Daha ilk defa gidicez oraya bakalım nasıl bir yer.
bu bahsettiğin abi aşağıdaki resimden biri mi
http://img174.imageshack.us/img174/7960/683wv3jt0.jpg (http://imageshack.us)
Çoşkun teşekkürler detaylar için. Sarılar epey ilgimi çekti turna da var deyince.
Bir de fotoğraftaki barajın adını ve ne gibi balıklar çıktığını bilen var mıdır acaba? http://img522.imageshack.us/img522/9788/baraj2su9.jpg
carphunters
09-06-2007, 14:26
yeniçiflik barajı bol mıktarda sazan vardı bır zamanlar şu anki durum nedir bilmiyorum gidip bir test etmek lazım
yeniçiflik barajı bol mıktarda sazan vardı bır zamanlar şu anki durum nedir bilmiyorum gidip bir test etmek lazım
Abi duyum alırsan haberim olsun. Bana yakın göründüğü için sordum. Sıkça gidip gelebileceğim bir yere benziyor...
carphunters
09-06-2007, 14:41
Abi duyum alırsan haberim olsun. Bana yakın göründüğü için sordum. Sıkça gidip gelebileceğim bir yere benziyor...
bu arada çaktırmadan trakya bolgesini talan ediyorsun mehmet çok istekli gördüm seni:D
bana yakın olsa her hafta giderim git gel 300 km çok uzak ama yine de oraya giden arkadaşlardan bilgi gelirse iletirim size
trakya bolgesinde jandarmanın ve mıllı parklar görevlilerinin çok sık kontrolleri var her iki belgeden de çıkartmanda fayda var mehmet
bu arada çaktırmadan trakya bolgesini talan ediyorsun mehmet çok istekli gördüm seni:D
bana yakın olsa her hafta giderim git gel 300 km çok uzak ama yine de oraya giden arkadaşlardan bilgi gelirse iletirim size
trakya bolgesinde jandarmanın ve mıllı parklar görevlilerinin çok sık kontrolleri var her iki belgeden de çıkartmanda fayda var mehmet
Nasıl istekli olmayayım abi, bir balık hobim var ona da yazdan yaza ancak zaman buluyorum. Neyse ki bölgemiz hem balık çeşitliliği hem de avlak bakımından tatminkar. Silivri'ye taşınınca sezon kapanmaz artık benim için. Gelsin turnalar, sazanlar ve yayınlar :rolleyes: :eek: :D
b0ris(in çorlu)
09-06-2007, 19:53
bu bahsettiğin abi aşağıdaki resimden biri mi
http://img174.imageshack.us/img174/7960/683wv3jt0.jpg (http://imageshack.us)
Nerde yakalamışlar bu kuzuları :D Tanımıyorum ikisinide:o
b0ris(in çorlu)
09-06-2007, 22:40
Türkmenli göletinden(halk arasında yeni çiftlik barajı) bu yıl da hayır yok galiba. En son ben 14 yaşındayken 2004 yılında babam beni sabah 5 gibi göle bırakıp akşam 5 gibi almıştı.O zaman ordan 8 tane 3 - 3.5 kg lık aynalı aldım.O günden beri balık kesti orada.Geçen yıl 2 tane 6 kg lık sazan aldık başkada yakalayamadık.2 gün öncede gittik türkmenli göletine bi kontröl edelim dedik suyun kenarı yosunla dolu.Geçen yıl gidenler bilir aynı geçen yılki gibi olmuş.Bu senede iş yapmıcak gibi duruyo orası...
b0ris(in çorlu)
09-06-2007, 22:45
Çoşkun teşekkürler detaylar için. Sarılar epey ilgimi çekti turna da var deyince.
Bir de fotoğraftaki barajın adını ve ne gibi balıklar çıktığını bilen var mıdır acaba? http://img522.imageshack.us/img522/9788/baraj2su9.jpg
İşaretli olan yer türkmenli göleti(yeniçiftlik barajı).Sazan, tatlı su levreği ve yayın balıkları mevcut.Turnada var diyolar ama daha yakalayan hiç görmedim.Haritada gölün üst tarafı yani incelen kısmına yakuplu deresi diyolar.Yayın orda daha çok vuruyomuş.Üstelik orası ağaçlık bir yer olduğu için şamandıralı takımla canlı yem(kızılkanat vs.)kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
dionysos
09-06-2007, 23:34
coşkun arkadaşım sarılar göletinin bulunduğu yer hakkında bilgi verebilirmisin.
b0ris(in çorlu)
10-06-2007, 00:14
coşkun arkadaşım sarılar göletinin bulunduğu yer hakkında bilgi verebilirmisin.
Valla nasıl anlatsam ki.Çorluya geldiğinizde atatürk bulvarını sorun.Atatürk bulvarını bulduğunuzda eski sanayiinin ne tarafata olduğunu sorun ve sonra gösterdikleri yöne doğru kaptırın gitsin.Sürekli dümdüz gidiceksiniz yoldan hiç ayrılmayın.Sarılar köyüne geldiğinizde de köyün başında 2 tane villa var.Ordan anlarsınız sarılar köyü olduğunu.Ordanda anyamazsanız köyün çıkışında tren rayları var :D.Orda birilerine sarılar göleti nerde diye sorun gösterirler.Zaten bi kaç tane tarla yolu var.2. yolmu 3.yolmu neydi.Neyse karıştı biraz ama :D
dionysos
10-06-2007, 01:58
google earthta sarılar köyünü buldum köyün kuzeybatısında iki tane baraj görünüyor biri küçük diğeri büyük ,barajın dereleri de köyden geçen dereyle birleşiyor,gölet derken barajı kastediyorsun dimi2.5 km uzunluğu varhttp://www.kilcikclub.com/photo.php?READ=619&pages=2&PHPSESSID=ffdc9492997cb01236eca4056af8f6edo barajda avlanmış bir sazan
b0ris(in çorlu)
10-06-2007, 18:24
google earthta sarılar köyünü buldum köyün kuzeybatısında iki tane baraj görünüyor biri küçük diğeri büyük ,barajın dereleri de köyden geçen dereyle birleşiyor,gölet derken barajı kastediyorsun dimi2.5 km uzunluğu varhttp://www.kilcikclub.com/photo.php?READ=619&pages=2&PHPSESSID=ffdc9492997cb01236eca4056af8f6edo barajda avlanmış bir sazan
Büyük olanı benim anlattığım yer.Yaklaşık 1-2 km ilerisinde küçük bi gölet var.Ordada turna var ama çok yosunluk orası kaşık için pek müsait değil.Bizim arkadaşlar o küçük gölde avlanacakları yeri 1gün önceden istavritle yemlemdiler.Ertesi gün sabah 7 de gibip öğlen 12 gibi döndüler 13 tane turnayla...Şamandıralı takım kullandılar.
cemalsel
10-06-2007, 18:52
O Büyük Göl Dediğiniz tren yolunu geçtikten sonraki ilk köprünün sağından gidilen yol değilmi ? :D :D :D
b0ris(in çorlu)
10-06-2007, 18:57
http://www.kilcikclub.com/photo.php?READ=619&pages=2&PHPSESSID=ffdc9492997cb01236eca4056af8f6ed
Linke girdim evet sarılar barajında yakalanmış balıklar.Hatta yerinide tarif edeyim.Göle geldiğinizde barajın sağ tarafına gidiyosunuz ordan sola sapıp dümdüz ilerliyosunuz.Karşıda 1 tane villa var, villaya yaklaşık 100-150 mt kala duruyosunuz zaten ordan sonrasıda sazlık.Orda boşluk bir alan var.Orda yakalanmış balıklar(bende ilk turnamı ordan almıştım :D).Ama dikkat ettiyseniz resimler baya bi eski.Eskiden büyüklerimizin anllatığına göre şamandıralı takımın ucuna hamur takıp günde 5 - 6 tane 8 - 9 -10 kg lık aynalı yakaladıklarını bilirim.Ama artık eskisi gibi balık yok.
b0ris(in çorlu)
10-06-2007, 19:01
O Büyük Göl Dediğiniz tren yolunu geçtikten sonraki ilk köprünün sağından gidilen yol değilmi ? :D :D :D
Evet orası ama...
1 - 1. yol değil 2. yol
2 - 2. yoldan gittiğiniz zaman olta atmak için sadece 2 - 3 yer var.Her taraf sazlık.
3 - Benim dediğim yerden gittiğiniz zaman gölün heryerine gitme imkanınız var.Gölün heryerine yol gidiyo ordan.
Sizin dediğiniz yer villanın arka tarfına çıkıyo :D :D :D
dionysos
10-06-2007, 19:45
http://www.kilcikclub.com/photo.php?READ=619&pages=2&PHPSESSID=ffdc9492997cb01236eca4056af8f6ed
Linke girdim evet sarılar barajında yakalanmış balıklar.Hatta yerinide tarif edeyim.Göle geldiğinizde barajın sağ tarafına gidiyosunuz ordan sola sapıp dümdüz ilerliyosunuz.Karşıda 1 tane villa var, villaya yaklaşık 100-150 mt kala duruyosunuz zaten ordan sonrasıda sazlık.Orda boşluk bir alan var.Orda yakalanmış balıklar(bende ilk turnamı ordan almıştım :D).Ama dikkat ettiyseniz resimler baya bi eski.Eskiden büyüklerimizin anllatığına göre şamandıralı takımın ucuna hamur takıp günde 5 - 6 tane 8 - 9 -10 kg lık aynalı yakaladıklarını bilirim.Ama artık eskisi gibi balık yok.
balık olmaması normaldir fotoğraftaki arkadaşımızın tuttuğu sazan belli ki havyarını atamamış,muhtemelen yumurtlama döneminde tutmuş,aslında 1 değil en az 100.000 sazan birden tutmuş
dionysos
10-06-2007, 21:03
Çok haklısın;)
Tanesi mi..? Hepsi mi 6-9 kg arası?
tanesi,süper bir avdı 2003 yılı ağustos sonu,istanbulu seller götürdüğünde biz balıktaydık,bizim de çadırımızın altından seller geçıyodu tabi. 1 hafta boyunca nerdeyse hiç durmadı yağmur,ama fazlasıyla deydi
dionysos
10-06-2007, 21:24
ortalama alsak 7,5kg * 14 ad. = 105 kg sazan:confused:
Kaça saattın..?
balığı oltayla tutuyorum ticaretini yapmıyorum,ben 11 amcam da 3 tane tutmuştu,bayağı da suya geri bıraktık
carphunters
10-06-2007, 23:16
balık olmaması normaldir fotoğraftaki arkadaşımızın tuttuğu sazan belli ki havyarını atamamış,muhtemelen yumurtlama döneminde tutmuş,aslında 1 değil en az 100.000 sazan birden tutmuş
ilhan o resimlerde gördüğün arkadaş bizim ekiptendir devamlı beraber avlanırız
birkere buyuk balık yakalayanlara karşı şu art nıyetli yaklaşımdan vazgeçelim onun yerine bu arkadaşlar bu balıkları yakalamak için ne yaptılar nasıl bır takım ile avlandılar ne tür bir hazırlık yapıldı ne tür yem kullanıldı onu araştıralım
bu arkadaş halen çorluda senden ricam toprağımsın özelden adresini göndericem git bu arkadaş ile tanış veya bu sene gel beraber gidelim tanışalım ve ne tür yatırımlar yaptığımızı canlı canlı gör güzel kardeşim
o resimdeki balıklar yakalanana kadar ıkı ay boyunca o sarılar goletinde vardiyelı kamp kurduk bunun bır de sezon öncesi hazırlığı var kış günü 200/300 kg yem döküldü o gölete eksi 5 derece soğukta
o sene 600/700 kg yem ile bu balıklar hep ayni yere alıştırıldı bunun yanında sarılar barajındaki balığın beslenme alışkanlığını da senelerce inceledik ve çeşitli yemler kullandık doğru yemi bulana kadar yapmış olduğumuz masrafın haddi hesabı yok
o resımde gördüğünüz balıklar ilk mısınaya asılmaya başladığında butun misinalar paramparça oldu ve bu balıkları yakalamak için yurt dısından özel mısına sıparısı verildi ve acil olarak istendi kargoya verdiğimiz para mısına ücreti hariç 200/300 euroyu geçti aksılık olucak ya bır de gümrüğe takıldı bu misinalar daha yazıcak cok şey varda bu tür yazılar yazılınca insanda paylaşım yapası da gelmiyor
balığın yumurtasını atamamak diye bir şey yok sazan balığından 12 ay boyunca havyar çıkar ayrıca bu tarz buyuk balıklar genelde yapı olarak aynidir ilk görünüste havyarlı balığa benzer gerçek öyle değildir o görmüş olduğunuz şişlik yağdır
bigcarp tahsin abinin resilerini incelemeni tavsiye ediyorum çok fazla uzağa gitmeye gerek yok
dionysos
11-06-2007, 00:33
ilhan o resimlerde gördüğün arkadaş bizim ekiptendir devamlı beraber avlanırız
birkere buyuk balık yakalayanlara karşı şu art nıyetli yaklaşımdan vazgeçelim onun yerine bu arkadaşlar bu balıkları yakalamak için ne yaptılar nasıl bır takım ile avlandılar ne tür bir hazırlık yapıldı ne tür yem kullanıldı onu araştıralım
bu arkadaş halen çorluda senden ricam toprağımsın özelden adresini göndericem git bu arkadaş ile tanış veya bu sene gel beraber gidelim tanışalım ve ne tür yatırımlar yaptığımızı canlı canlı gör güzel kardeşim
o resimdeki balıklar yakalanana kadar ıkı ay boyunca o sarılar goletinde vardiyelı kamp kurduk bunun bır de sezon öncesi hazırlığı var kış günü 200/300 kg yem döküldü o gölete eksi 5 derece soğukta
o sene 600/700 kg yem ile bu balıklar hep ayni yere alıştırıldı bunun yanında sarılar barajındaki balığın beslenme alışkanlığını da senelerce inceledik ve çeşitli yemler kullandık doğru yemi bulana kadar yapmış olduğumuz masrafın haddi hesabı yok
o resımde gördüğünüz balıklar ilk mısınaya asılmaya başladığında butun misinalar paramparça oldu ve bu balıkları yakalamak için yurt dısından özel mısına sıparısı verildi ve acil olarak istendi kargoya verdiğimiz para mısına ücreti hariç 200/300 euroyu geçti aksılık olucak ya bır de gümrüğe takıldı bu misinalar daha yazıcak cok şey varda bu tür yazılar yazılınca insanda paylaşım yapası da gelmiyor
balığın yumurtasını atamamak diye bir şey yok sazan balığından 12 ay boyunca havyar çıkar ayrıca bu tarz buyuk balıklar genelde yapı olarak aynidir ilk görünüste havyarlı balığa benzer gerçek öyle değildir o görmüş olduğunuz şişlik yağdır
bigcarp tahsin abinin resilerini incelemeni tavsiye ediyorum çok fazla uzağa gitmeye gerek yok
tamam brat kızma sen de haklısın. bütün yaz uğraş 20 kg lık sazanı tut bir de geri bırak bu memleketin sınırlarıiinde böyle bir balıkçı ya yok yada 1-2 tanedir,busenin benim gibi oltayla avlananların suçu değil ağ atanların suçu.çünküister istemez nasıll olsa yarın öbürgün gözümün önünde ağ ile çıkarırlar o balığı diyoruz.birçok kere de gördüm bunu ben 1 hafta kamp kuruyorum 1-2 sazan alıyorum,adamlar ağyı atmış akşamdan sabah su tankerini çekiyo göle tonlarca balığı 1gecede alıyor.bu mantelite olunca ne biz ne jandarma ne de taım ve köy işleri birşey yapamaz,birçok şikayetimde gelmediler zaten artık şikayet de etmiyorum,kendim parçalayıp gidiyorum ordan.o bakımdan haksızım ,dediğimi 100 sene sonra demeliydim.o zaman haklı olurdum sen ve herkez bana katılırdı.
dionysos
11-06-2007, 00:38
umarım dediğin gibi bir ara beraber gideriz oraya, bu aralar turnaya gidiorum istanbulda,babaeskili arkadaşım var çarşamba günü büyük ihtimalle onunla balığa gideceğiz süloğlu diyordu ama belli olmaz sarılar daha yakın oraya da gidebiliriz,kastro da olabilir belki
b0ris(in çorlu)
11-06-2007, 01:12
umarım dediğin gibi bir ara beraber gideriz oraya, bu aralar turnaya gidiorum istanbulda,babaeskili arkadaşım var çarşamba günü büyük ihtimalle onunla balığa gideceğiz süloğlu diyordu ama belli olmaz sarılar daha yakın oraya da gidebiliriz,kastro da olabilir belki
Kastroda turna varmı :eek:
dionysos
11-06-2007, 01:29
Kastroda turna varmı :eek:
bilmiyorum,kastroya çok gittim ama gölete gidemedim,duyduklarım sazan iyi çıkıyomuş 2003 te mantarla bile alıyorlarmış ama şimdi ne oldu hiç bilmiyorum
b0ris(in çorlu)
11-06-2007, 01:33
bilmiyorum,kastroya çok gittim ama gölete gidemedim,duyduklarım sazan iyi çıkıyomuş 2003 te mantarla bile alıyorlarmış ama şimdi ne oldu hiç bilmiyorum
Bizde sezonu kastroda açıcaz ama biz dereye gidicez.Gölette çok güzel aynalı çıkıyo diyolar ama bakıcaz.Şafak 20 fazla kalmadı :D
Huseyin Alp Arslan
11-06-2007, 05:17
tamam brat kızma sen de haklısın. bütün yaz uğraş 20 kg lık sazanı tut bir de geri bırak bu memleketin sınırlarıiinde böyle bir balıkçı ya yok yada 1-2 tanedir,busenin benim gibi oltayla avlananların suçu değil ağ atanların suçu.çünküister istemez nasıll olsa yarın öbürgün gözümün önünde ağ ile çıkarırlar o balığı diyoruz.birçok kere de gördüm bunu ben 1 hafta kamp kuruyorum 1-2 sazan alıyorum,adamlar ağyı atmış akşamdan sabah su tankerini çekiyo göle tonlarca balığı 1gecede alıyor.bu mantelite olunca ne biz ne jandarma ne de taım ve köy işleri birşey yapamaz,birçok şikayetimde gelmediler zaten artık şikayet de etmiyorum,kendim parçalayıp gidiyorum ordan.o bakımdan haksızım ,dediğimi 100 sene sonra demeliydim.o zaman haklı olurdum sen ve herkez bana katılırdı.
Sevgili dostum o balik o buyukluge gelene kadar aga vurmamissa bir bildigi vardir. Doganin da vardir...
"Agcilar gelmeden ben bunun isini halledeyim mantigi" siddetle uzak durmamiz gereken bir penceredir. Ulkemiz kanunlari 5kg dan fazla balik alinmasina izin vermiyor bildigim kadariyla. (yakalanan tek bir balik 5 kg geciyorsa bu baligi alabilir, onceki yakaladiklariniz canliysa onlari salabilirsiniz. Bu livar kullanmanin nekadar onemli oldugunu ayrica gosterir) Yagmaci balikciligi asmak memleket menfaatini bireysel menfaatin uzerinde tutmaktir. Tipki sizin simdi yagmacilar uzerine kurdugunuz mantigi yarin "Aaa herkes ihtiyac fazlasini suya geri veriyor , ben de vereyim " sekline donusturebilmek mumkundur.Pekcok millet bunu basardi biz de basarabiliriz. Heycaninizi anliyor, saygi duyuyorum.Daha pek cok paylasimda birlikte olmak dilegiyle elestirimin yapiciliginda bulusmayi ozluyorum.
Saygilarla.
dionysos
11-06-2007, 11:22
İlhan seni anlamakta güçlük çekiyorum
Havyarlı balığın yakalanmasına , ağ kullananlara tepki gösteriyorsun ama sen bir ağın çoğu zaman yakalayamadığı kadar olta ile yakaladığın 105 kg ve 14 parça avı rekor olarak gururla sergileyebiliyorsun..?
İstersen geriye binlerce balık sal bir şey değiştirmez..Doğadan çaldığının sadakasını doğaya vermek ileriye gidemez..İlk balıktan sonra durmalıydın..Rekor avının geri kalanının tamamı yasal ve etik sınırların dışında..?
Doğaya dost bir arkadaş olmanla beraber sanırım bu işler için koyulmuş düzenleme ve yasalardan haberin yok..Onu da öğrenip uygulayınca çok daha doğaya saygılı bir avcı olacağına inanıyorum
Saygılarımla..
37/2 nolu sirküler http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php#bolum3
... tuttuğum balıklar 30cm üzeri ve 14 adet 2 kişi paylaştığımıza göre 8 er adet tutabiliriz yani senin bilmediğimi idda ettiğin kanuna göre 2 tane daha tutabilirdik ,bu iş kanunla önliyeceksen hiç önliyemeszin herkez benim tuttuğu balığı tutsa ve geri bırakmasa hiçbir yerde sazan kalmaz,ama oda ustalık ister tabi:) bu insanın içinden gelmeli biraz.1 adet tutup gerisini bırakabilirdim dediğin gibi ama o balıkları tuttuğum gölde gelen geçen ağ atıyor şikayetlerden jandarma tarım köyişleri ,muhtar bıkmış söylüyosun gelmiyorlar ağları kendimiz parçalıyoruz ,19 yıl önce bizim bıraktığımı balıklarıgeri bırakıp adamın biri gelip ağ ile çekerse gözümün önünde ben de 14 adet alıp giderim böyle,dediğin kanun da al git diyor ,bilmiyorum ya,
dionysos
11-06-2007, 11:37
İlhan seni anlamakta güçlük çekiyorum
Havyarlı balığın yakalanmasına , ağ kullananlara tepki gösteriyorsun ama sen bir ağın çoğu zaman yakalayamadığı kadar olta ile yakaladığın 105 kg ve 14 parça avı rekor olarak gururla sergileyebiliyorsun..?
İstersen geriye binlerce balık sal bir şey değiştirmez..Doğadan çaldığının sadakasını doğaya vermek ileriye gidemez..İlk balıktan sonra durmalıydın..Rekor avının geri kalanının tamamı yasal ve etik sınırların dışında..?
Doğaya dost bir arkadaş olmanla beraber sanırım bu işler için koyulmuş düzenleme ve yasalardan haberin yok..Onu da öğrenip uygulayınca çok daha doğaya saygılı bir avcı olacağına inanıyorum
Saygılarımla..
...
verdiğin sayfa yanlış sayfalar birbirine ıç sular dış sular konuları birbirine girmiş kitapçığında 5kg limiti deniz için geçerli
dionysos
11-06-2007, 11:52
Evet bilmiyorsun;)
Profilinizdeki rekor size ait avlar içindir;) Avınızda 14 kişi olmadığı müdetçe hala yasal değildir;)
Sen burayı gene de bir oku derim
Saygılarımla..
30cm den 10 sazan zaten zaten 10 kg a yakın hadi 5 kg etse ben 30 cm haricinde sazan tutamıycakmıyım
dionysos
11-06-2007, 12:07
İlhan kardeşim..
Havada karada suda farketmez..Amatör balıkıçı tek parça olmaması halinde 5 kg dan fazla av yapması yasaktır;)
senin dediğin kanunu hayatında sazan görmemiş biri yapmış,dediğim gibi bu insanın içinden gelmeli ben bu topraklarda tutğuğum 5 kg lık 1 tane sazanı her zaman yerdim ve yemeye de devam edicem uzun süre,ta ki bu toplu değişene kadar ppek değişeceğini de sanmıyorum içimden böyle geliyor arkadaşım,kızsanda bu böyle
dionysos
11-06-2007, 12:15
30 cm sazan 500 gr etmez;)
Tek parça olmadığı müddetçe boy limiti ne olursa olsun amatörler için ön görülmüş Kg miktarı 5 kg ile sınırlandırılmıştır. Aksi taktirde 20 şer kg lık 10 tane sazan tutma hakkımız doğar bu da eder 200 kg/ kişi başı günlük..Ağ daha insaflı olur;) :D
Ne sazan kalır be balık;) Değil mi kerdeşim:) ;)
türkiye sınırları içerisinde oturan arkadaşlara sor bakalım varmı ''ben bütün 5 kg üzeri bütün tuttuğum sazanları suya geri bırakıyorum''türkiye dışındakiler tamam ama bu topraklarda böyle avcılık yapılıyor,geri bırakıyorum diyorsa da o balıkçı değildir bu topraklarda piknikçi falandır şans eseri tutmuştur korkmuştur geri bırakmıştır
dionysos
11-06-2007, 12:38
1 tane tuttuktan sonra istersen 2 ton olsun farketmez..Asıl 5kg limitini doldurduktan sonrasında devam etmemek;) Edersek te fazla devam edemeyiz..Tıpkı 5 kg sazanları artık rüyalarımızda tek tük görebildiğimiz gibi;)
kılıçbalığı da tuttum,gemi personeliyle afiyetle yedik aylarca buğlamasını da ,kızartmasını da ızgarası nı da köftesini de denedik,biz toplum olarak böyleyiz bi kılıç tutmuşum hayatımda ilk defa denize geri mi bırakıcam rakıyla şarapla miğdeye indirmek varken,ne desen boş bütün dünyada korsan olarak nam salmış barbaros hayrettin paşanın torunlarıyız biz bize de bulaşmış yapıcak birşey yok,ama yinede ağ atmam ve de olduğum yerde attırmam,o dediğim balıklar da bir kereye mahsus birşeydi herzaman 14 tane alıcam ve bırakmıycam diye brşey demiyorum, o balıkları da ağ atanlar yüzünden balık tutamadığım zamanlara say bence,oltayla balığın neslini kurutamam merak eme hem birsürü de geri de bıraktım,o göle hala gidiyorum ve sazan tutuyorum oldukları yerdeler ,fazlasıyla var
türkiye sınırları içerisinde oturan arkadaşlara sor bakalım varmı ''ben bütün 5 kg üzeri bütün tuttuğum sazanları suya geri bırakıyorum''türkiye dışındakiler tamam ama bu topraklarda böyle avcılık yapılıyor,geri bırakıyorum diyorsa da o balıkçı değildir bu topraklarda piknikçi falandır şans eseri tutmuştur korkmuştur geri bırakmıştır
Boşuna tartışıyorsunuz.
Sirküleri dikkatle ve yeniden okursan, 5 kg. dan ağır balığı geri at demiyor.
Namık da bunu anlatmış.
Tek balık 5 kg üzerindeyse yasal sayılır diye.
Asıl mesele, 5 kg veya üzerinde bir balık tutunca limiti doldurmuş olduğunu kabul etmek.
Rastgele.
Avciperdeci
11-06-2007, 12:46
Boşuna tartışıyorsunuz.
Sirküleri dikkatle ve yeniden okursan, 5 kg. dan ağır balığı geri at demiyor.
Namık da bunu anlatmış.
Tek balık 5 kg üzerindeyse yasal sayılır diye.
Asıl mesele, 5 kg veya üzerinde bir balık tutunca limiti doldurmuş olduğunu kabul etmek.
Rastgele.
Mahir amca Hoş Geldin
Hangi rüzgar attı seni bu tarafa
Özlettin kendini nasılsın iyimisin ? Mahir amca.
Mahir amca Hoş Geldin
Hangi rüzgar attı seni bu tarafa
Özlettin kendini nasılsın iyimisin ? Mahir amca.
Sağol
Bir yere gitmemiştim ki.
Sadece mevsim dolayısıyla çok meşgulum, hava da güzel, içerde oturmaya fırsat olmuyor.:p
Selam ve sevgiler.
Tuna Hunter
11-06-2007, 12:50
kılıçbalığı da tuttum,gemi personeliyle afiyetle yedik aylarca buğlamasını da ,kızartmasını da ızgarası nı da köftesini de denedik,biz toplum olarak böyleyiz bi kılıç tutmuşum hayatımda ilk defa denize geri mi bırakıcam rakıyla şarapla miğdeye indirmek varken,ne desen boş bütün dünyada korsan olarak nam salmış barbaros hayrettin paşanın torunlarıyız biz bize de bulaşmış yapıcak birşey yok,ama yinede ağ atmam ve de olduğum yerde attırmam,o dediğim balıklar da bir kereye mahsus birşeydi herzaman 14 tane alıcam ve bırakmıycam diye brşey demiyorum, o balıkları da ağ atanlar yüzünden balık tutamadığım zamanlara say bence,oltayla balığın neslini kurutamam merak eme hem birsürü de geri de bıraktım,o göle hala gidiyorum ve sazan tutuyorum oldukları yerdeler ,fazlasıyla var
...... yanliz basina mi?, pek zevkli olmustur aviniz, meraktan soruyorum.
Avciperdeci
11-06-2007, 12:52
Sağol
Bir yere gitmemiştim ki.
Sadece mevsim dolayısıyla çok meşgulum, hava da güzel, içerde oturmaya fırsat olmuyor.:p
Selam ve sevgiler.
En güzeli Mahir amca Hava güzel olunca bir de emeklilik var tabii napacaksın evde oturup. İnşallah bizlerde yaşarız o ünleri. Gerçi artık bizde emeklilik zor ya Allah kerim.:)
Saygılar yeniden Mahir amcam...
dionysos
11-06-2007, 13:05
...... yanliz basina mi?, pek zevkli olmustur aviniz, meraktan soruyorum.
gemi personeliyle beraber,2kişi yardımıma koşmuştu ,gemilerin kıç tarafında ırgat denilen gemi halatlarını çekmeye yarayan makineler vardır,onunla çektik:)
Namık, Serdar
Sağ olun, var olun.
Bahçeyi otlar istila etmiş, sandalı, akşamcılar, ufak ufak söküp, ısınmak için kullanmışlar.:(
Benzin deposunu birileri götürmüş, vs. vs.
Hadi bakalım, sıvadık kolları, her şeyi yeni baştan imar etmeye, eski haline getirmeye uğraştık.
Daha hala birçok iş var ama sandalı denize indirebildim.
Malum bizim mahallelerde istavrit(kıraça)dan başka şey zor çıkıyor.p
Ona bile hasret kaldık.
Öyle kuzu filan arama.
Haa! kuzular ve oğlaklar evin etrafında geziniyor da tutamıyoruz.
Çobanın köpekleri var. :p
Namık, Serdar
Sağ olun, var olun.
Bahçeyi otlar istila etmiş, sandalı, akşamcılar, ufak ufak söküp, ısınmak için kullanmışlar.:(
Benzin deposunu birileri götürmüş, vs. vs.
Hadi bakalım, sıvadık kolları, her şeyi yeni baştan imar etmeye, eski haline getirmeye uğraştık.
Daha hala birçok iş var ama sandalı denize indirebildim.
Malum bizim mahallelerde istavrit(kıraça)dan başka şey zor çıkıyor.p
Ona bile hasret kaldık.
Öyle kuzu filan arama.
Haa! kuzular ve oğlaklar evin etrafında geziniyor da tutamıyoruz.
Çobanın köpekleri var. :p
Reis baba'm hürmetler görüşmeyeli iyisinizdir inşallah
Kolay gelsin,
Baba biz Namık Aylin Utku ile İzmir Foça'da kuzuları hallettik. İsterseniz sizin etrafta dolaşan kuzuları halletmek için geliriz. Kuzu teşkilatımız hazır ama kuzumuz yok.:D
Türler Latince adı Boy Limiti
(en az) Miktar Limiti (en fazla)**** Kapalı sezon
Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet 01 Ekim-31 Mart
Gökkuşağı alabalığı O. mykiss Yok 10 adet *
Sazan C. carpio 30 cm. 10 adet **
Kadife Tinca tinca 22 cm. 10 adet **
Sudak S. lucioperca 22 cm 10 adet 15 Mart - 30 Nisan
Tatlısu levreği P. fluviatilis 18 cm. kg 15 Mart - 30 Nisan
Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. kg ***
Şiraz Capoeta.sp 20 cm. kg **
Turna Esox lucius 40 cm. 10 adet 15 Aralık-31 Mart
Yayın Silurus glanis 70 cm. 1 adet **
Diğer türler ----- Yok kg **
% 5 küçük boylara izin verilir. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez.
saygı değer arkadaşlar limitlere bakın ve 5 kg limitini ona göre tartışın
kanunlar açıkça söylüyor adet cinsinden limiti olan balıklarda kilo limitine bakılmaz bu durumda ilhan arkadaşımızın üç sazan daha hakkı var çünkü iki kişiler toplam 20 balık olması lazım
namık kardeş yanlışın var bilinçli avcılıkla nesli tükenmez artar yani balık yumurtasını bırakınca tutulacak boyuta ulaşmış oluyor sen bir tane tutuyorsun ama sen tutmadan önce o balık yüzbintane yavru bırakmış oluyor bunun %50 si telef olsa ellibin yavru kalır ertesi seneye bu balıklardan onbintanesi kalsa istersen onbinle ellibini çarp.... yani anlayacağınız herşey boy limitinde bitiyor balığa en az bir kere yumurta bırakma şansı tanımalıyız kilo limiti önemli değil yarınlarımız için limit altı balıkları almamalıyız ama hiçkimseyade sen 100 kg sazan yakalama'da dememeliyiz saygılar üzgünüm kavganızı noktaladım;)
dionysos
11-06-2007, 14:06
kanunlar açıkça söylüyor adet cinsinden limiti olan balıklarda kilo limitine bakılmaz bu durumda ilhan arkadaşımızın iki sazan daha hakkı var
arkadaşlar olması gerekeni söylüyolar aslında ama kanunda bu açıkça belirtilmiyor isteyen istediği yere çekebilir bunu dediğin gibi ,bu cümle onları haksız çıkarıyor ama olması gereken ve benim tuttuğum 14 sazan doğru değil ama oldu bir kere,''avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg ı geçemez ''cümlesi de yetersiz kalıyor bu konuyu o yüzden uzattım,görevliyi kandırılabilir ya da doğrusunu söylediğin halde görevliyle uzun süre tartışmak zorunda kalabilirsin ve ceza alabilirsin bu kanunla ,bayağı eksik cümle kullanılmış yoruma açık bir kanun dedikleri gibi boşuna tartışıyoruz ,önemli olan bizim bilinçli olmamız
ilhan kardeş sende bir zahmet 14 adet sazanı değiştiri verde birdaha tartışma yaratmasın
dionysos
11-06-2007, 14:20
arkadaşlar olması gerekeni söylüyolar aslında ama kanunda bu açıkça belirtilmiyor isteyen istediği yere çekebilir bunu dediğin gibi ,bu cümle onları haksız çıkarıyor ama olması gereken ve benim tuttuğum 14 sazan doğru değil ama oldu bir kere,''avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg ı geçemez ''cümlesi de yetersiz kalıyor bu konuyu o yüzden uzattım,görevliyi kandırılabilir ya da doğrusunu söylediğin halde görevliyle uzun süre tartışmak zorunda kalabilirsin ve ceza alabilirsin bu kanunla ,bayağı eksik cümle kullanılmış yoruma açık bir kanun dedikleri gibi boşuna tartışıyoruz ,önemli olan bizim bilinçli olmamız
doğru söylüyorsun abi benim de canımı sıktı ama bir bakıma da iyi oldu tartışma tatlıya bağlandı sonuçta değiştiriyorum şimdi
dionysos
11-06-2007, 14:53
Şimdi gelelim 11 kg yayına..!:D
O kaç parçaydı:D :D :D
tek parçaydı da bırak o kalsın bari ,yoksa balıkçılığı bırakıcam:)
peki ilhan kardeş o yayını tek başınamı yedin:mad:
ilhan kardeş bu arada sana özel mesaj gönderemiyorum profilim tıkla ayarları tıkla özel mesaj ayarlarını tıkla özel mesajlaşma sistemini kullanmak istiyorum'un kutusunu tıkla sana zahmet
dionysos
11-06-2007, 16:53
ilhan kardeş bu arada sana özel mesaj gönderemiyorum profilim tıkla ayarları tıkla özel mesaj ayarlarını tıkla özel mesajlaşma sistemini kullanmak istiyorum'un kutusunu tıkla sana zahmet
açtım abi gönderiver
dionysos
11-06-2007, 17:04
peki ilhan kardeş o yayını tek başınamı yedin:mad:
kızma abi niye kızıyorsun ben mi yazdım o kanunu eksik işte yapıcak birşey yok,yazı yazdım tarım ve köy işlerine cevap gelirse açıklama da yaparım belki daha önce bilgi alan olmuştur bakanlığın cevabını göndersin varsa.
Reis baba'm hürmetler görüşmeyeli iyisinizdir inşallah
Kolay gelsin,
Baba biz Namık Aylin Utku ile İzmir Foça'da kuzuları hallettik. İsterseniz sizin etrafta dolaşan kuzuları halletmek için geliriz. Kuzu teşkilatımız hazır ama kuzumuz yok.:D
Ahmet'ciğim, sağ ol.
Allah'a şükür, iyi sayılırım.
Gelin, bizim kuzular, dağda, bayırda geziyor.:p
dionysos
12-06-2007, 17:05
KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMENİN CEVABI: Sayın İlhan H........,
Genel Müdürlüğümüze göndermiş olduğunuz e-posta tarafımıza ulaşmıştır.
Amatör Sirkülerin 7. maddesinde yer alan Çizelge-4 uyarınca Sazan Balığı en az 30cm boyunda olmalıdır. Aynı madde ile avlanan balıklara getirilen günlük limit sınırlamasına göre en fazla 10 adet sınırlaması getirilmiştir ve Sazan Balığında ağırlık sınırlaması bulunmadığı için 5 kg limitide bu balık için söz konusu değildir.
Ancak, "Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır".
Ayrıca, konuyla ilgili olarak başka bir sorun olduğunda, bulunduğunuz İl/İlçe Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Mühendis Demet AŞÇI
Tel: (0312) 417 41 76 / 5111
Faks: (0312) 419 83 19
e-mail: demett@kkgm.gov.tr
BU EMAİLİ ALMADAN HEMEN ÖNCE BULUNDUĞUM İLÇENİN TARIM MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİNDE BUNUN TAM TERSİ BİR CEVAPLA KARŞILAŞTIM SİRKÜLERİ YANLIŞ YORUMLADIĞIMI VE SAZANIN DA 5 KG SINIRLAMASINA TABİ OLDUĞUNU VE KESİNLİKLE 5 KG ÜZERİ BÜTÜN SAZANLARIN SÜYA GERİ BIRAKILMASI YÖNÜNDEYDİ,BU DA TARIM İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN BU KONUDA YETERİNCE BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞI VE BİRÇOK VATANDAŞIMIZIN HAKSIZ YERE CEZAYA TABİ TUTULDUĞUNU GÖSTERİYOR
dionysos
12-06-2007, 17:48
Yok yok doğru yorumluyorsun:o
Malesef tanesi 50 kg bile olsa sirkülere göre 10 ad. sazan tutulmasında yasal bir engel görünmüyor..:o
kaldık vicdani limitlere;)
AĞ ATANLARIN VİCDANSIZLIĞI OLDUĞU SÜRECE KANUNLAR DA BİZ DE İSTEDİĞİMİZ KADAR VİCDANLI OLALIM SONUÇ DEĞİŞMEZ YİNE 5 KG ÜZERİ BALIK TUTAMAYACAĞIZ
Yok yok doğru yorumluyorsun:o
Malesef tanesi 50 kg bile olsa sirkülere göre 10 ad. sazan tutulmasında yasal bir engel görünmüyor..:o
kaldık vicdani limitlere;)
Bence Genel Müdürlüğün yorumu yanlış.:p
Bu memlekette Anayasa Mahkemesi gibi, en üst düzeyde hakimlerin yer aldığını varsaydığım bir kurum bile gayet açık olması gereken bir hukuki madde üzerinde 6'ya 5 oyla karar alıyorsa, varın gerisini siz düşünün.
Yani herkes yorumunda haklıdır.
Vicdan ise hiç şaşmaz.
Başkalarının vicdansızlığı , vicdan sahiplerini inandığı doğrulardan ayıramaz.
Rastgele.
dionysos
12-06-2007, 19:06
Genel Müdürlüğün Yorum Yapma Lüksü Yok Bence,neyse Onu Söylemek Zorunda ,yanliş Da Olsa Kanuni
saygı değer abilerim ve kardeşlerim bence kanunlar gayet mantıklı 50 kg sazan yakalamak için 10 adet can alıyorsun ya 5kg için kaç can almak gerekiyor önemli olan kg değil aldığın can sayısı bence;)
namık'çığım konuyu biliyorum allah göstermesin su kurursa dediğin çok doğru bizim milletimiz balığı çok sever su azaldığı zaman oksijen oranı azalıyor balıklar suyun üzerine çıkıp yan yüzüyorlar bizim halkımız o balıkları kapışıyor yani dediğin gibi 10 tane sazan tutmakla balık bitmez yeterki kuraklık,evsel atıklar fabrika atıkları zıraii atıklar olmasın saygılar arkadaşım
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.