iğneye yemi nasıl takmalıyım

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında amateur01 tarafından paylaşıldı.

  1. amateur01

    amateur01

    Mesajlar:
    20
    Şehir:
    adana
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın
    [​IMG]


    iğneye yemi nasıl takmalıyım? Yem olarak solucan ve hamur kullanıyorum.Bu sezon mısırı da deneyecem
     
  2. carpangler

    carpangler

    Mesajlar:
    174
    Şehir:
    Kırklareli
    Favori Kamış:
    olta
    Ben eskisi kadar solucan kullanmıyorum.Fakat takarken solucanın kurtulmaması için sapında çentik bulunan kancalardan kullanmak daha iyi olur. 2. resimdekine benzer takılabilir. Birden fazla solucan da takabilirsin.Bazıları soulcanun boğuma kadarolan kısmını kancaya geçirip boğumdan sonraki 2-3cmlik kısmına balığın dikkatini daha çok çekmek için şırıngayla hava veriyorlar ve yem hareketli oluyor.Biraz uğraş isteyen bir yöntem.
    Öte yandan mısır takarken verdiğin resimdeki durumu kullanabilirsin. Hatta 2 ya da 3 tane daha ekleyerek kancanın sapına doğru iterek ucun boş kalmasını sağlayarak da kullanabilirsin.
    Hair rig denen yöntem de etkilidir.Ben daha çok onu tercih ediyorum.Kancanın yanından sarkıtılan ince bir kösteğe 8-10 tane mısır takıp halka şekline getirip dolayabilirsin. Önemli olan kancanın ucunun açıkta kalması ve keskin olduğundan emin olmandır. Bununla ilgili resimler sazan avı konusunda olacaktı. Rastgele....
     
  3. djemr

    djemr

    Mesajlar:
    175
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benek alabalık, 5.5 KG
    ben aşağıya çizdiğim gibi takıyorum. Soluncanın her iki tarafından pay bırakıyorum, yani iki taraftan hareket ediyor ve takarken çevirerek taskıyorum; böylelikle kaymıyor...

    [​IMG]
     
  4. Tatlı su balıkcılığında çok fazla bilğim yok ama ben deniz balıkcılığı yaptığım için kendi yöntemim olan iğneyi tamamen saklama yöntemini kullanırım ama yöntemlerimde bazen değişikliğede gitmiyor değilim balığın bazen huy değiştirmesi çok normal,bazen iğneyi saklarım ama (biz kurt kullanıyuoruz) kurtu iğneden taşacak şekilde takıyorum yani iğneden çok kurt oluyor bazende tam iğneye göre kesip takıyorum daha doğrusu ilk yöntemle yanlızca vuruyor ve alamıyorsa diğerlerini deniyorum doğruyu buluıncada aynı şekilde takmaya devam ediyorum en çok yaptığım şeyde iğne boyunu değiştirmektir 5 numara ile 0,1 numaraya kadar iğne veya takım değiştire bilirim balığın neyi nezaman isteyeceği belli olmuyor..bazen dipten alıyor bazen iki karıştan bazen 1 mt den.. san şunuda tavsiye ederim araştırmacı ol takımı sabit bırakmak at gözlüğü ile bakmak gibidir ;)
     
  5. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Arkadaşlar bence bu kesinlikle balığına göre değişir..mesela sazan için mısır takıcaksanız çizimdeki gibi olabilir çünkü sazanı hair rig tekniğiyle iğne tamamen dışarıda mısırn yanında durur şekildede dev gibi saznlar yakalanabiliyor..etçil balıklar da da solucan kancanın ucu gözükücek şekilde takılabilir hiçbi balık bakmaz "o iğnemi yoksa bana mı öyle geldi" diye :) ama kefal ve alabalık denince misinayı bile farkedip uzaklaştığını biliyorum.
     
  6. anil20

    anil20

    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    gırgır dip takımı ve şamandıra
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 5 kg.
    sanırım bu sana yardımcı olacaktır
    [​IMG]
     
  7. Baracuda76

    Baracuda76

    Mesajlar:
    329
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Sert yemlerde kancanın ucu tamamen çıkartılabilir ama daha yumuşak yemlerde( hamur gibi) kancanın ucu biraz gömülebilir.
     
  8. Mehmet PEKMEZCİ

    Mehmet PEKMEZCİ

    Mesajlar:
    736
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    olta
    Bu konuda benim görüşümde hedeflenen balığa göre yem takılması. Bir de avlakta bulunan balıkların durumuna göre bu tercihimizi belirleyebiliriz. Eğer çok ufak balık vuruşu alıyorsak, balığın yemin kenarından tutup asılmasını ve dolayısıyla yem kaybını önlemek için iğnenin ucunun tam çıkarılmaması yerinde olabilir. Fakat ufak balık vuruşları yok derin bir sessizlik varsa iri balığın olabileceği ihtimaline karşı ve iri balığın yeme vurup parça koparmak yerine bir bütün halinde yeme saldıracağı düşünülürse sanırım iğnenin ucunun dışarıda bırakılmasında fayda olacaktır.