PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kerevit Nasıl Temizlenmelidir _?


Avciperdeci
20-07-2007, 15:20
Arkadaşlar Tatlı Su Kerevitinin En Kolay Temizlenme Şeklini Bilen Varsa Yardımcı Olabilirmi Acaba _?_?_?

osmanaltunel
20-07-2007, 15:56
Arkadaşlar Tatlı Su Kerevitinin En Kolay Temizlenme Şeklini Bilen Varsa Yardımcı Olabilirmi Acaba _?_?_?

Serdara cevap gelmemiş bilen yok galiba.:)

Bozüyüklü
20-07-2007, 16:00
nasıl yeniyo o ya benim mide kaldırmaz öyle şeyleri,bide canlı canlı haşlanıyomuş galiba,günah yavv.:(

osmanaltunel
20-07-2007, 16:02
nasıl yeniyo o ya benim mide kaldırmaz öyle şeyleri,bide canlı canlı haşlanıyomuş galiba,günah yavv.:(

O zaman sizde önce öldürüp sonra pişirilecek bir tavsiye verin arkadaşımıza o zaman günah olmaz.:D :D :D

Eczacı
20-07-2007, 16:02
Öldürülmeden önce kaynar su dolu bir tencerenin uzerine izgara konulur ve Kerevit ızgaraya yerlestirilir. Kerevit suyun sicak buharinda yavas yavas uyusmaya baslar ve en sonunda uyur. bu islemden sonra ya iki gozunun arasina kuyruguna kadar sivri bir sis sokulur ya da oylece kaynar suya atilir. bu hayvanlarin bu sekilde oldurulme sebebine gelince ;
istakoz, pavurya, yengec gibi hayvanlar ölü olarak pisirilemezler. cünkü pisirilmeden once öldüklerinde kanlari toksit olur ve insani zehirler. bu yuzden canli ya da hemen oldurulerek pisirilmeleri gerekir.

diye okudum bir yerde Serdar ;)

Canazor
20-07-2007, 16:03
Arkadaşlar Tatlı Su Kerevitinin En Kolay Temizlenme Şeklini Bilen Varsa Yardımcı Olabilirmi Acaba _?_?_?

Tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyuyormuşsun:rolleyes:

Avciperdeci
20-07-2007, 16:10
Abi haşlandıktan sonra içini temizlemek için kabuklarını kırman gerekiyor. Ama bu esnada parmaklarım ya kesiliyor ya çiziliyor. Bunun için özel bir yöntem varmı acaba -*

Bozüyüklü
20-07-2007, 16:11
O zaman sizde önce öldürüp sonra pişirilecek bir tavsiye verin arkadaşımıza o zaman günah olmaz.:D :D :D

islami kurallara uygun kesilmeli..:D

akolamen
20-07-2007, 16:16
hiç bu kereviti yedinizmi nasıl yenir ki bu yav :D :confused:

Canazor
20-07-2007, 16:19
Abi haşlandıktan sonra içini temizlemek için kabuklarını kırman gerekiyor. Ama bu esnada parmaklarım ya kesiliyor ya çiziliyor. Bunun için özel bir yöntem varmı acaba -*

İnşaat eldiveni tak:D :D :D

osmanaltunel
20-07-2007, 16:19
Abi haşlandıktan sonra içini temizlemek için kabuklarını kırman gerekiyor. Ama bu esnada parmaklarım ya kesiliyor ya çiziliyor. Bunun için özel bir yöntem varmı acaba -*

Yanlış yere soruyorsun can'a sor mutlaka bunun için bir icatı vardır.:p

Avciperdeci
20-07-2007, 16:28
İnşaat eldiveni tak:D :D :D

Can abi bunun makası mı ne varmış Kerevit Kesme Makası senin tezgahta varmı bu makastan _?

Canazor
20-07-2007, 16:33
Can abi bunun makası mı ne varmış Kerevit Kesme Makası senin tezgahta varmı bu makastan _?

Git lo başımdan, daha önemli işlerim var.Bir mucit bu kadar basit sorularla meşgulmü edlir:mad:

Jashuaa
20-07-2007, 16:35
Can abi bunun makası mı ne varmış Kerevit Kesme Makası senin tezgahta varmı bu makastan _?

arkadaşlar bu hayvanın pişirilişini bilmem ama tuzlu suda yaşayanından bir kaç defa yemiştim. restoranlarda bu hayvanı yemek için kullanmasını bile bilmediğim çeşitli aletler veriyorlar. bana en tanıdık gelenleri kabukları kırmak için kullanılan pense ve şarap açaçağına benzeyen burgulu bir aletti :D :D

Avciperdeci
20-07-2007, 16:36
Git lo başımdan, daha önemli işlerim var.Bir mucit bu kadar basit sorularla meşgulmü edlir:mad:

Abi valla ben aradım bulamadım sen müsait olurda bir ara bakarsan (bugün mesela) sevinirim abi :D:D

KRAL_BALIKÇI
20-07-2007, 16:42
Abi haşlandıktan sonra içini temizlemek için kabuklarını kırman gerekiyor. Ama bu esnada parmaklarım ya kesiliyor ya çiziliyor. Bunun için özel bir yöntem varmı acaba -*

İnşaat eldiveni tak:D :D :D

fiyatıda 1 ytl:D :D :D

pride75
20-07-2007, 16:52
En kolayı 1 adet ceviz kıracağı alın derim. Kabukları bunun ile kırıp elinizle yemeniz gerekiyor:) Defalarca yurt dışında bu şekilde yedim:)

Eczacı
20-07-2007, 16:55
En kolayı 1 adet ceviz kıracağı alın derim. Kabukları bunun ile kırıp elinizle yemeniz gerekiyor:) Defalarca yurt dışında bu şekilde yedim:)

Mundardır o islami usullere göre kesilmemiştir:D :D :D

Avciperdeci
20-07-2007, 17:03
En kolayı 1 adet ceviz kıracağı alın derim. Kabukları bunun ile kırıp elinizle yemeniz gerekiyor:) Defalarca yurt dışında bu şekilde yedim:)

Bak bu olabilir işte:D:D

pride75
20-07-2007, 17:42
Serdar,

Mesela Pavurya'yı mangalda yapıyorum bu aletlere gerek kalmıyor:D

Ama büyük istakozları bile buna benzer bir alet ile kırarak defalarca yedim..Bence bir dene elin falan kesilmez rahat edersin:p

Avciperdeci
20-07-2007, 18:52
Serdar,

Mesela Pavurya'yı mangalda yapıyorum bu aletlere gerek kalmıyor:D

Ama büyük istakozları bile buna benzer bir alet ile kırarak defalarca yedim..Bence bir dene elin falan kesilmez rahat edersin:p

Tamam deneyeceğim bunu
Başka fikri olan varmı beyler bayanlar _?:D

esabi
20-07-2007, 18:56
Tamam deneyeceğim bunu
Başka fikri olan varmı beyler bayanlar _?:D

sana süper bir fikir vereceğim serdar :cool:
bana gönder ben temizleyip kalanını sana gönderirim:D :D

Avciperdeci
20-07-2007, 19:01
sana süper bir fikir vereceğim serdar :cool:
bana gönder ben temizleyip kalanını sana gönderirim:D :D

:D
sağol abi ilgine çok teşekkür ederim :D:D:D

43_abdullah_91
20-07-2007, 21:26
Öldürülmeden önce kaynar su dolu bir tencerenin uzerine izgara konulur ve Kerevit ızgaraya yerlestirilir. Kerevit suyun sicak buharinda yavas yavas uyusmaya baslar ve en sonunda uyur. bu islemden sonra ya iki gozunun arasina kuyruguna kadar sivri bir sis sokulur ya da oylece kaynar suya atilir. bu hayvanlarin bu sekilde oldurulme sebebine gelince ;
istakoz, pavurya, yengec gibi hayvanlar ölü olarak pisirilemezler. cünkü pisirilmeden once öldüklerinde kanlari toksit olur ve insani zehirler. bu yuzden canli ya da hemen oldurulerek pisirilmeleri gerekir.

diye okudum bir yerde Serdar ;)

abi yanlış anlamayında yazılanlar doğruysa yazık yav başka yicek bişey mi kalmadı hayvanı canlı canlı haşlıyonuz şiş sokuyonuz mideniz nasıl kaldırıyo güzelce yapın palamutunuzu hamsinizi sazanınızı yiyin :D :D :D

Huseyin Alp Arslan
21-07-2007, 05:11
Tamam deneyeceğim bunu
Başka fikri olan varmı beyler bayanlar _?:D

Daha once de arkadaslarimin ifade ettigi gibi ozel aletleri var. Pense,tirbison, makas gibi. Kaynatilip, yaninda guzel deniz soslu bir makarnayla Italya'da yedigimin tadini unutamam. Gercekten kerevit her halukarda cok lezzetli ve vucuda faydalidir. Sana hic birsey bulamazsan temiz , sapindan guclu kisa bir makas ve kerpetenle masaya oturmani tavsiye ederim Serdar'im...

Suatreis
21-07-2007, 11:07
Serdar,

Mesela Pavurya'yı mangalda yapıyorum bu aletlere gerek kalmıyor:D

Ama büyük istakozları bile buna benzer bir alet ile kırarak defalarca yedim..Bence bir dene elin falan kesilmez rahat edersin:p

Sağol be....:D

Canazor
21-07-2007, 21:01
Serdar kardeşime kerevit yemesine yardımcı takım çantası icat ettim:D :D

43_abdullah_91
21-07-2007, 21:03
Serdar kardeşime kerevit yemesine yardımcı takım çantası icat ettim:D :D



abi kaşık kaç numara 12mi 13 mü

Canazor
21-07-2007, 21:12
abi kaşık kaç numara 12mi 13 mü

Bunun kumandası var, bastınmı butonuna istediğin ayara geliyor:D



Ya bi işi tam yapacaksın yada hiç yapmayacaksın;)

gülbaharlar
21-07-2007, 21:51
abi fazla kafa patlatmayın ben buldum balıkta matyayı nasıl kırıp içini çıkarıyoruz kerevitide kafasına taşı vurup parçalayacaksın daha sonra içinden çıkan işe yarayacak malzemelerini bir kaba toplayıp iki yumurta ile karıştıracaksın tuzunu koymaya unutma afiyet olsun tabi can kardeşimin aletlerinden de yardım alabilirsin sadece yerken.

gülbaharlar
21-07-2007, 21:52
can kardeş avcı perdeci cuma akşamı kerevit avlamaya gitmiş galiba

Avciperdeci
22-07-2007, 13:22
Serdar kardeşime kerevit yemesine yardımcı takım çantası icat ettim:D :D



Can abi senin icatlardan sonra temizlemesi zor diye kerevitlerden olduk :D:D:D

esabi
22-07-2007, 19:34
serdar kardeş resimlere baktımda öyle aman aman takımlar gerektirecek kerevitler değil kaynattıktan sonra elinle bile çok rahat ayıklaya bilirsin ama makas kullanırsan daha rahat ayıklarsın sana kolay gelsin

Avciperdeci
22-07-2007, 20:07
serdar kardeş resimlere baktımda öyle aman aman takımlar gerektirecek kerevitler değil kaynattıktan sonra elinle bile çok rahat ayıklaya bilirsin ama makas kullanırsan daha rahat ayıklarsın sana kolay gelsin

Aytekin abi ben ilk ke avladığım için çok fazla bilgim yok. Temizleme işini de arkadaşlara bıraktım ancak parmaklarında bir çok kesik vardı. Eğer ki bu konuda bilgin ve tecrübelerin varsa ve paylaşırsan sevinirim. Ayrıca kerevit le ilgili boy yada kilo sınırlandırması felan varmı ? Ben baktım göremedim.

esabi
22-07-2007, 20:25
serdar kardeş kerevit avı pek amatör av olarak görülmediği için amatör balıkçılık sirkülerine bile alınmamış ama 37/1 ticari sürküler 3.bölüm,2.kısım,madde 25 teki boyutu 9cm'dir kg limiti yoktur amatör sirkülerde olmadığına göre ticari sirkülerdeki ölçülere uymamız gereklidir sizin tuttuklarınız anladığım kadarıyla daha iri gibi duruyor daha küçüksede bunu acemiliğine ve sirkülerin eksiliğine verebiliriz bu arada hatırlatayım kerevitte aynen istakoz gibi devasa boyutlara ulaşabiliyor

Avciperdeci
22-07-2007, 20:28
serdar kardeş kerevit avı pek amatör av olarak görülmediği için amatör balıkçılık sirkülerine bile alınmamış ama 37/1 ticari sürküler 3.bölüm,2.kısım,madde 25 teki boyutu 9cm'dir kg limiti yoktur amatör sirkülerde olmadığına göre ticari sirkülerdeki ölçülere uymamız gereklidir sizin tuttuklarınız anladığım kadarıyla daha iri gibi duruyor daha küçüksede bunu acemiliğine ve sirkülerin eksiliğine verebiliriz bu arada hatırlatayım kerevitte aynen istakoz gibi devasa boyutlara ulaşabiliyor

Aytekin abi devasa boyutta olanlarda vardı. Devasa boyuttan kastım 25-30 cm olanlardır.Ancak bizim kevgirlerin ufak olmasından dolayı alamadık onları. Birde ilk kez gitmiş olmamız dan dolayı bir çekingenlik vardı. Elimizi ısırır diye pek ellemeye yanaşmadık yani:D
Ama önümüzde ki hafta inşallah daha irilerini daha iri kevgirlerle avlayacağız :D
Bu arada yakaladıklarımızın içinde 9cm altında olanların olduğunu sanmıyorum. Çünki ufak olanları bıraktık. Ancak gözden kaçanlar olmuş olabilir. Bundan sonra bu boy ölçülerine daha fazla dikkat ederim. Bilgiler için teşekkürler.

nolongerregistered
22-07-2007, 20:32
Aytekin abi devasa boyutta olanlarda vardı. Devasa boyuttan kastım 25-30 cm olanlardır.Ancak bizim kevgirlerin ufak olmasından dolayı alamadık onları. Birde ilk kez gitmiş olmamız dan dolayı bir çekingenlik vardı. Elimizi ısırır diye pek ellemeye yanaşmadık yani:D
Ama önümüzde ki hafta inşallah daha irilerini daha iri kevgirlerle avlayacağız :D
Bu arada yakaladıklarımızın içinde 9cm altında olanların olduğunu sanmıyorum. Çünki ufak olanları bıraktık. Ancak gözden kaçanlar olmuş olabilir. Bundan sonra bu boy ölçülerine daha fazla dikkat ederim. Bilgiler için teşekkürler.


Pehhh......Kevgir ufakmiş.....:cool:
Şuna hayvanlardan tırstım desene:eek: :eek:
:D :D :D
Tırsak kerevitçiiiiiiii:p

Avciperdeci
22-07-2007, 20:35
Pehhh......Kevgir ufakmiş.....:cool:
Şuna hayvanlardan tırstım desene:eek: :eek:
:D :D :D
Tırsak kerevitçiiiiiiii:p

Abi tırsılmayacak gibi değil valla. Sen hiç yakalayıpta elinle tuttunmu kereviti _?
O kıskaçlarını varya kıskaçlarını taaaaa kuyruğuna yakın yere kadar çeviriyor.Tutulabilecek tek yeri kıskaçlarının hemen arkasında vucudunun başladığı nokta. Yoksa direk kıs kıs kıs:D:D:D

Avciperdeci
22-07-2007, 20:37
Aytekin abi devasa boyutta olanlarda vardı. Devasa boyuttan kastım 25-30 cm olanlardır.Ancak bizim kevgirlerin ufak olmasından dolayı alamadık onları. Birde ilk kez gitmiş olmamız dan dolayı bir çekingenlik vardı. Elimizi ısırır diye pek ellemeye yanaşmadık yani:D
Ama önümüzde ki hafta inşallah daha irilerini daha iri kevgirlerle avlayacağız :D
Bu arada yakaladıklarımızın içinde 9cm altında olanların olduğunu sanmıyorum. Çünki ufak olanları bıraktık. Ancak gözden kaçanlar olmuş olabilir. Bundan sonra bu boy ölçülerine daha fazla dikkat ederim. Bilgiler için teşekkürler.

Ayrıca bu 25-30 cm olanları gözümle görmedim sadece kevgire sığmayanlar kaçtılar suyun içinde. Su çamurlu olduğu içinde görme şansımız çook fazla olmyordu kafa lambasıyla...

esabi
22-07-2007, 20:40
Pehhh......Kevgir ufakmiş.....:cool:
Şuna hayvanlardan tırstım desene:eek: :eek:
:D :D :D
Tırsak kerevitçiiiiiiii:p

valla erdalım şöyle kıskaçların uzattımıydı boyu 50cm gelenini görsen herhalde kevgiri atıp kaçarsın suda canavar var diye:D :D

nolongerregistered
22-07-2007, 20:41
Abi tırsılmayacak gibi değil valla. Sen hiç yakalayıpta elinle tuttunmu kereviti _?
O kıskaçlarını varya kıskaçlarını taaaaa kuyruğuna yakın yere kadar çeviriyor.Tutulabilecek tek yeri kıskaçlarının hemen arkasında vucudunun başladığı nokta. Yoksa direk kıs kıs kıs:D:D:D

Biz Zamanında ne ıstakozlar çıkardık tekneye 2-2,5 kg:rolleyes:
Nargile hortumunu kesiyorlardı bırakınca;) kıs kıs kıs değil hırt hırt ;)
Ama lezzet de başkaydı yani.Atıyodum koca tencereye takıyodum walkmanı kulağa (çok pis sesi oluyo ince ince) volüm max...
20dk sonra işlem tamam ;) Ayıkla üzerine zeytinyağı,limon biraz bekletiyon....
Varyaaaa...evereste çıkarsın bi solukta:D :D :D

Conqueror
22-07-2007, 20:46
tatlı sularda yaşayan kerevitlerin lezzeti nasıl kırklareli kayalı barajında var ama oltayla tutmuyolar galiba barajın kooperatifindekiler tutuyo onları nasıldr iyise balığı bırakalım kerevite akalım :):D :D :D :D

Avciperdeci
22-07-2007, 20:49
Ya bu kerevit'in değeri nedir. Avlanmaya değermi ? Bir daha gidelim mi sizce balık kadar kıymetli bir şeymi ?

nolongerregistered
22-07-2007, 20:51
Ya bu kerevit'in değeri nedir. Avlanmaya değermi ? Bir daha gidelim mi sizce balık kadar kıymetli bir şeymi ?

Eklembacaklı tüm su ürünleri avlanmaya değer ;) Protein kapsülüdür onlar
pavurya,ıstakoz,kerevit,karides.....Yin gari:D

Avciperdeci
22-07-2007, 20:53
Eklembacaklı tüm su ürünleri avlanmaya değer ;) Protein kapsülüdür onlar
pavurya,ıstakoz,kerevit,karides.....Yin gari:D

1. geleneksel Kerevit avı organizasyınu başlatacam bn bu gidişle :D:D

Conqueror
22-07-2007, 20:54
1. geleneksel Kerevit avı organizasyınu başlatacam bn bu gidişle :D:D

geliriz abi balık yok bari kerevit tutar yeriz ne zaman yapacaksın org.

Avciperdeci
22-07-2007, 20:56
geliriz abi balık yok bari kerevit tutar yeriz ne zaman yapacaksın org.

Haber veririm ben sana :D:D:D:D

Conqueror
22-07-2007, 20:58
Haber veririm ben sana :D:D:D:D

bekliyorum abi

nolongerregistered
22-07-2007, 20:58
Haber veririm ben sana :D:D:D:D

Banada haber vercenmi:D :D :D
Alıyım en kocamanından bi kevgir:D :D

Conqueror
22-07-2007, 21:00
bende kamyon alıyom o zamannnn :) :) :)

esabi
22-07-2007, 21:02
Eklembacaklı tüm su ürünleri avlanmaya değer ;) Protein kapsülüdür onlar
pavurya,ıstakoz,kerevit,karides.....Yin gari:D

pavurya(cuat) erdal pavurya nasıl avlanıyorki:confused:
bende otamatik var o olurmu:D :D :D

Conqueror
22-07-2007, 21:04
tekirle iyi gidermi kerevit peki giderse gidelim ava

nolongerregistered
22-07-2007, 21:06
pavurya(cuat) erdal pavurya nasıl avlanıyorki:confused:
bende otamatik var o olurmu:D :D

Yok onla olmazz ;)
Gece tekneyle açılcan kıyı kıyı dolaşmaya başlıca
fenerle bakcan taş üslerine çıkıyolar....kepceyle alcan onları
ama irirleri olcek:cool: 500gr ve üstü
Sonra atcan onları tencereye biraz tuz,biraz limon...pembeleştilerse
al onları tut soğuk suya;)
ayıkla
sosunu keyfine göre hazırla..
Götüüürrrrrrrrr;)
:D :D :D

nolongerregistered
22-07-2007, 21:08
rakıyla iyi gidermi kerevit peki giderse gidelim ava

Tekirle ne gitmezki:confused:
Hele denizden çıkmışsa yemede yanında yat:D

Conqueror
22-07-2007, 21:09
Yok onla olmazz ;)
Gece tekneyle açılcan kıyı kıyı dolaşmaya başlıca
fenerle bakcan taş üslerine çıkıyolar....kepceyle alcan onları
ama irirleri olcek:cool: 500gr ve üstü
Sonra atcan onları tencereye biraz tuz,biraz limon...pembeleştilerse
al onları tut soğuk suya;)
ayıkla
sosunu keyfine göre hazırla..
Götüüürrrrrrrrr;)
:D :D :D

abi öyle güzel anlatıyosun ki canım birden kerevit istedi yanında tekir hava üfül üfül dostlarla birlikte daha ne isterim ki

esabi
22-07-2007, 21:30
Eklembacaklı tüm su ürünleri avlanmaya değer Protein kapsülüdür onlar
pavurya,ıstakoz,kerevit,karides.....Yin gari

Yok onla olmazz ;)
Gece tekneyle açılcan kıyı kıyı dolaşmaya başlıca
fenerle bakcan taş üslerine çıkıyolar....kepceyle alcan onları
ama irirleri olcek:cool: 500gr ve üstü
Sonra atcan onları tencereye biraz tuz,biraz limon...pembeleştilerse
al onları tut soğuk suya
ayıkla
sosunu keyfine göre hazırla..
Götüüürrrrrrrrr;)
:D

valla suat duyarsa tencerede sizi kaynatır gibime geliyor:D :D :D

nolongerregistered
22-07-2007, 21:37
valla suat duyarsa tencerede sizi kaynatır gibime geliyor:D :D :D


Yaaaavv
Aytekin abi karanlıkta zor oluyo işte;)
:D :D :D
Bizim teknemizmi var sepet birakalım:cool:

esabi
22-07-2007, 21:46
Yaaaavv
Aytekin abi karanlıkta zor oluyo işte;)
:D :D :D
Bizim teknemizmi var sepet birakalım:cool:

haklısın erdalım ama bu pavurya avı sakat abi gel biz kevgirle kerevit avlayalım bak avcımızda hazır namıdeğer avcıperdeci o avlar biz yeriz:D :D :D

nolongerregistered
22-07-2007, 21:48
haklısın erdalım ama bu pavurya avı sakat abi gel biz kevgirle kerevit avlayalım bak avcımızda hazır namıdeğer avcıperdeci o avlar biz yeriz:D :D :D

tamam tamam Krevite gidelim:(
Pavuryalar kalsın:o
:D :D :D

Avciperdeci
22-07-2007, 22:45
haklısın erdalım ama bu pavurya avı sakat abi gel biz kevgirle kerevit avlayalım bak avcımızda hazır namıdeğer avcıperdeci o avlar biz yeriz:D :D :D

Kevgiri kapan gelsin abi tekir avına :D:D

Suatreis
24-07-2007, 12:51
tamam tamam Krevite gidelim:(
Pavuryalar kalsın:o
:D :D :D

Hah şöyle. Bi hizaya gelin yaaa....:D

Arkadaşlar kerevit avı sepetle yapılmaktadır içine yem olarak b...klu işkembe yada balık bağırsakları vs.kokuşmuş şeyler koyulur. Bununla ilgili sitede anlatım ve tarifler var. Davul ve Koridor diye yöresel isimleride olan sepet tipleri vardır. Bilmeyenler için etinin lezzeti karides e benzer hafif pembemsidir. Yanlız şu var ki kerevit vebası denilen bir hastalıkta vardır, arama motorlarından bulabilirsiniz. İnsan için zaralı değildir ancak yayılmasını engellemek için sepetler aynı meradan başka yerde kullanılmaz. Kullanılacak ise dezenfekte edilir.
Bu hayvandan yeterince avlamış ve yemişliğim vardır. Tavsiyem 20 cm ortalama boydaki kerevitten 7-8 taneden fazla yemeyiniz.Nedeni ise ağır gelir midede rahatsılık verir vede düz duvara tırmanma diye yeni hobi sahibi olursunuz.:D

Suatreis
24-07-2007, 12:56
şunuda ekliyim arada...

Morfolojik Özellikleri:



Vücut, başla birleşmiş göğüs (sefalotoraks) ve karın (Abdomen) olarak iki kısımdır. Sefalotoraks tek parça sert bir kabuk (Karapax) ile örtülüdür. Bu sert kabuğun başta ileriye doğru uzanan ve iki göz arasında oluşan çıkıntısına Rostrum adı verilir. Yine başta bir çift birleşik göz ile bir çift uzun anten ve bir çiftte antencik (duyu organı) bulunur. karın tarafından bakıldığında sefalotoraksın bölümlerinin her birinden 1 çift olmak üzere 5 çift yürüme bacağının çıktığı görülür. Bunlardan birinci çiftin uçları fevkalade gelişmiş ve uçları makas şeklini almıştır. Bunu avlarını yakalamada da kullanırlar. Altı bölümden oluşan karının her bölümünden birer çift yüzme bacağı çıkar. Vücudun son bölümünde ise, yanlarda iki çift ve ortada 1 adet olmak üzere, yüzmeyi kolaylaştıran kuyruk yelpazesi vardır. Canlı, taze, donmuş ve konserve edilerek değerlendirilirler. Ekim-Kasım'da çiftleşir, Kasım-Aralık'ta yumurtlar, Kasım-Temmuz'da yumurta gelişir, Nisan-Temmuz'ta yumurta açılır. 01 nisan ve 30 Haziran arasında avcılığı yasaklanmıştır.


M.U.= 20 c C.O.Y.= 3-4 yaş
O.U.= 10 cm. C.O.U.= 8-9 cm.
M.A.= 30 gr. C.O.A.=10 gr.
O.A.= 15 gr.

mu: max uzunluk / ma: max ağırlıkresim için :
__________________

enozbihasbirinciuye
24-07-2007, 21:18
abi yanlış anlamayında yazılanlar doğruysa yazık yav başka yicek bişey mi kalmadı hayvanı canlı canlı haşlıyonuz şiş sokuyonuz mideniz nasıl kaldırıyo güzelce yapın palamutunuzu hamsinizi sazanınızı yiyin :D :D :D

aga normal balık avladıgımızda yaptıgımız daha mı iyi ona kalırsa.
bogarak ölduruyoruz
hatta daha uzun sürsün diye sıg suya koyup yavas yavas ölduruyoruz.
bir adamın basını suya sokup çıkararak artık bir noktada pes edip ölene kadar işkence etmeye benziyo.

tabi canlı haslama olayın karsıyım. bir canlıya yapılacak en büyük istence ateşle yapılanıdır ve günahtır.
"tabi burada midyelerin yengeçlerin yasadıkları da ayrı bir mevzuu"

canlı yem konusuna hiç girmiyom. dayak yiyebilirim. vucuduna kanca geçirilmiş balıktan fareye kadar çeşit çeşit hayvanın çektikleri konusu baslı basına bir ahlaki tartısma sebebi.
yani herkes sanırım alısık olmadıgı öldurme metodunu ayıplarken alısık olduguna pek dikkat etmiyo.
derim .

vahşi yiz işte. dogadaki en vahsi canlılarız

esabi
24-07-2007, 22:52
aga normal balık avladıgımızda yaptıgımız daha mı iyi ona kalırsa.
bogarak ölduruyoruz
hatta daha uzun sürsün diye sıg suya koyup yavas yavas ölduruyoruz.
bir adamın basını suya sokup çıkararak artık bir noktada pes edip ölene kadar işkence etmeye benziyo.

tabi canlı haslama olayın karsıyım. bir canlıya yapılacak en büyük istence ateşle yapılanıdır ve günahtır.
"tabi burada midyelerin yengeçlerin yasadıkları da ayrı bir mevzuu"

canlı yem konusuna hiç girmiyom. dayak yiyebilirim. vucuduna kanca geçirilmiş balıktan fareye kadar çeşit çeşit hayvanın çektikleri konusu baslı basına bir ahlaki tartısma sebebi.
yani herkes sanırım alısık olmadıgı öldurme metodunu ayıplarken alısık olduguna pek dikkat etmiyo.
derim .

vahşi yiz işte. dogadaki en vahsi canlılarız

[/IMG] (][IMG)

[/IMG] (][IMG)

biz o işi çözdük artık farelerin canını acıtmıyoruz:D :D

nolongerregistered
24-07-2007, 23:03
Kevgiri kapan gelsin abi tekir avına :D

Şıışşşş....Avcım perdecim ben gene karıştırdımm:confused:
Tekiri kapıp gelmişim Aceleylen:o
Bizim tekirci remzide kevgir yokmuş:( Öle diyooo:D
:D :D :D :D :D

oz0735
24-07-2007, 23:06
aynı ıstakoz gibi anlayacagım.:D

esabi
24-07-2007, 23:15
aynı ıstakoz gibi anlayacagım.:D

zaten kendileri tatlı su istakozudur (kerevit)

enozbihasbirinciuye
25-07-2007, 00:35
[/IMG] (][IMG)

[/IMG] (][IMG)

biz o işi çözdük artık farelerin canını acıtmıyoruz:D :D

helal
en güzeliii.
en insanisi.

Avciperdeci
25-07-2007, 00:51
Şıışşşş....Avcım perdecim ben gene karıştırdımm:confused:
Tekiri kapıp gelmişim Aceleylen:o
Bizim tekirci remzide kevgir yokmuş:( Öle diyooo:D
:D :D :D :D :D

valla tadından yenmiyormuş bu kerevit. Ciddi ciddi güzel ve lezzetli bir şey ayrıca protein deposu.
ben kesinlikle tavsiye ederim temizlenmesi ne kadar zor olsa da muhakkak denenmeli...

esabi
25-07-2007, 09:54
valla tadından yenmiyormuş bu kerevit. Ciddi ciddi güzel ve lezzetli bir şey ayrıca protein deposu.
ben kesinlikle tavsiye ederim temizlenmesi ne kadar zor olsa da muhakkak denenmeli...

evet şimdi inandım bu adam kesinlikle yemiş bu kerevitleri:mad:
afiyet olsun bari:D :D

enozbihasbirinciuye
25-07-2007, 12:14
valla tadından yenmiyormuş bu kerevit. Ciddi ciddi güzel ve lezzetli bir şey ayrıca protein deposu.
ben kesinlikle tavsiye ederim temizlenmesi ne kadar zor olsa da muhakkak denenmeli...

Tüm sarı renk kanı olan, kitin zırhlı böcek familyası protein ve vitaminden zengindir. hamam böcee yiyemiyos barim kerevit yiyelim.

Avciperdeci
25-07-2007, 12:16
Tüm sarı renk kanı olan, kitin zırhlı böcek familyası protein ve vitaminden zengindir. hamam böcee yiyemiyos barim kerevit yiyelim.

Evet abi
En kısa zaman da yeni avlarımıda paylaşacağım sizinle :D

esabi
25-07-2007, 12:18
Tüm sarı renk kanı olan, kitin zırhlı böcek familyası protein ve vitaminden zengindir. hamam böcee yiyemiyos barim kerevit yiyelim.

hamam böceği lezzetli oluyormu :eek:
nasıl pişiriliyor:confused:

enozbihasbirinciuye
25-07-2007, 12:26
yemedim. ama yiyeni gördüm.
bizim sac kavurma da kullandıgımız türde bir sac içinde yagda kızartılıp aynı badem satar gibi buza yatırırlır. sokakta tane hesabı satılır. yani bir lirayada 6 tane felan gibi bir hesap.

yemesi de hocam. -irice hamambocekleri bunlar 3-4 tanesi irice bir midye dolmaya bedel- kanatlarını tık ayırıp o kanatlarla midye yer gibi içini sıyırıp bir seferde tık atıyosun. yani tüketimi eglenceli bi şey . En azından tayland lılar öyle yapıyordu.

esabi
25-07-2007, 12:29
yemedim. ama yiyeni gördüm.
bizim sac kavurma da kullandıgımız türde bir sac içinde yagda kızartılıp aynı badem satar gibi buza yatırırlır. sokakta tane hesabı satılır. yani bir lirayada 6 tane felan gibi bir hesap.

yemesi de hocam. -irice hamambocekleri bunlar 3-4 tanesi irice bir midye dolmaya bedel- kanatlarını tık ayırıp o kanatlarla midye yer gibi içini sıyırıp bir seferde tık atıyosun. yani tüketimi eglenceli bi şey . En azından tayland lılar öyle yapıyordu.

hımmm anlatırken bayağı iştahlı anlattığınıza göre lezzetli bir şey olsa gerek denemek lazım en kısa zamanda haber veririm

mehteran
26-07-2007, 08:44
Beyler hamam böceğini bırakında kerevitle ilgili bi anımı anlatayım sizlere.
Bundan yirmi yıl kadar önceleri, Sene 85 veya 86 yıllarıydı tam deli zamanımız. Bir restoranta işe girdim, bu restorant Eskişehir ile Kütahya yolunun tam ortasında yani şehir dışında porsuk barajının dibinde baraj manzaralı aileye hitap eden çok şahane bir yer. Balık hastalığıda olduğundan severek ve koşarak başlamıştım işime. İkinci günümdü, balıkcı bi arkadaş balık getirdi satmamız için, balıkları arabadan indirirken kasanın içinde kerevitleri gördüm. Arkadaşa dedimki bunları yiyorlar nasıl yenir bunlar diye sordum. Oda bana aşcınıza söğle o sana pişirir deyip iki tane verdi. Hemen ustanın yanına varıp aman ustam yaman ustam bunlar nasıl yenir diye sordum. Usta oğlum bu iş zahmetlidir hem bu tek başına yenmez dedi. Ustam sen bilirsin bunların tadına bakmak istiyorum dedim. Az sonra sana bunları kaynatırım ben deyip beni salladı, ama baya zoruma gitti ustanın beni postalaması, aradan iki üç saat geçtikden sonra terkrar vardım ustaaaaam sen bilirsin artık dedim. Bana sordu sen hiç yemedinmi bundan diye, yok be usta nerden yiyecez bilmiyoruzki nasıl yendiğini diye söylendim. Bizim kerevitler canlı canlı sepeti içinde geziyorlardı, bizim koca usta bunları sepetten alıp içinde su kaynayan bir tencerenin içine canlı canlı attı, eyvaaaahhh haşlandı hayvanlar diye bir bağırdım ben, len oğlum sus bunlar böğle pişer dediler. Öğle üzüldümki hayvanlar benim yüzümden ne hallere geldi diye, lafı fazla uzatmayalım, usta maşa ile tencerenin içinde bir oyana bir buyana çevirdikten sonra tencereden alarak servis tabağına bıraktı tabiki hayvan hayalleselaaa olmuştu. Tabaktaki kereviti bir güzel süsledikten sonra domates soğan limom salatalık soğan falan, bana kendime servis açmamı istedi ustam sende ye dedim ben yemem bunu balık olsa yerim dedi. Peki ustam deyip kendime güzel bir sofra hazırladım. Büyük bir iştahla oturdum başına, çatalı batırıyorum batmıyor, bıçakla kesmek istedim kesilmiyor, baktım olmayacak aldım elime ısırdım, anaaaaaaaaammmm dişler kırılacak ne ısırılıyor nede kırılıyor, ama bizim usta hiç birşey yokmuş gibi karşıdan beni izliyor, yahuuu usta bu ne iştir dedim, oğlum biz sana boşuna demedik ben yemem diye bende dişmi var bunları yiyecek dedi. Allahh allaahh nebiçim iştir deyip tekrar koyuldum uğraşmaya ama hayvan bi inat ben bi inat koparacam diye uğraşıyorum, bacaklarını falan koparttım ama yenmiyor, derken bizim usta ve yanındaki yamağı başladılar gülmeye, ne oldu dedim, oğlum bu öğle yenmez, bunun kuyruğunu çıkaracaksın, sonra yiyeceksin dediler, ve ustanın yardımı ile kuyruğu çıkartarak yedim. Meğerse usta bizi işletmiş. Bu bana ders oldu. Saygı ve sevgilerimle.

pride75
26-07-2007, 09:14
Ben devasa büyüklükte karides, Pavurya ve İstakoz yedim... Pavuryalar inanın canavar gibi falandı:) uzak doğuda çok ucuz ve bol olduğundan restoranlarda korkmadan yiyebiliyorsunuz....Özellikle Çin'in bazı kesimlerinde bu defasa karidesleri 5 USD gibi bir fiyat ile satıyorlar:D Hele bir kere istakoz çorbası yapmışlardı size tadını anlatmam mümkün değil...Tarifini sorduğumda adam bana bakarak gülmüştü:) yaklaşık yarım gün uğraşıyoruz sadece özel durumlarda yaparız siz kesinlikle yapamazsınız deyip dalga geçmişti benimle:)

Kerevit hiç yemedim ama sanırım oda kabuklular gibi güzeldir:) Kırmak için ceviz kıracağı gibi bir alet yeterli oluyor. Bununla kırdıktan sonra etlerini kolayca ayıklayabiliyorsunuz..Taşa falan gerek yok yani:D

enozbihasbirinciuye
26-07-2007, 10:02
kerevit 8 bacaklılar ailesinden oldugundan bocekten daha çok örümceklerle akrabadır. arkadaşlar daha önce böcük didim sizi yanılttım.
artık afiyetle yiyebiliriz.

kendileri marmara ve iç egede dogal olarak boll bulunur.

sazan ve alabalık havuzlarının dibine 15 cmçap ve 50 cm uzunlukla beton ve plastik borular atılarak bu kardeşlere yaşayacak yer temin edilir ortama bir kaç anaç bırakılır. senede 150 yumurta artı yıllık %25 civarında bir kayıp hesabıyla baya bir kerevit yetirştirilebilirmiş. Böylece balıkyetiştirme havuzlarının zemininde hem atıkları temizleyecek bir ortam hazırlanır ve hemide havuzun zemininin onca suyu taşımaktan başka bir işlevi olurmuş.

ancak dip hayvanı olmasına ragmen 3 m lik derin suya ihtiyacı var.nispeten serin suları seviyor. 8-13 derece arası. biraz derin su istemesi de ondan sanırım . sıcakla pek arası yok.Aşırı sogukla da. normal balık yemi yada direkt balıkla beslenebiliyor kardeşler. sofrabüyüklügüne genelde 2 senede çıkıyorlarmış.Bahcesinde havuz yapıp kerevit yetiştirmekisteyenlere duyurulur.

esabi
26-07-2007, 10:20
bir eklemede ben yapayım iü.suürünleri bölümü ders notlarından hatırladığım kadarıyla su ısısı 20-22 dereceye gelmeden yumurta bırakmıyordu bu hayvancıklar