Balık üzerine helva MİS MİS

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Eczacı tarafından paylaşıldı.

  1. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Fırına dayanıklı bir tabağa sade tahin helvasını rendeleyin. İçine helvayı geçmeyecek kadar süt koyup karıştırın. Üzerine ceviz parçaları koyup fırında 10 - 15 dakika (helva eriyecek fakat üzeri kızarmayacak kadar) pişirin. Fırından çıkar çıkmaz yenemiyor. Biraz soğuması lazım ama enfes oluyor doğrusu.
     
  2. Hacıııı ;

    Birazdan öğlen yemeğinden sonra güzel gider be:rolleyes:

    Valide hanıma bi müracat edip geleyim ben:eek: :D

    Ya sen kime gideceksin:D :D
     
  3. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Dükkan sahibine üst kata :D :D
     
  4. Ne ilginçtirki, benim ahçı da bir üst katta:D
     
  5. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Ben de bildiğimi aktarayım:)

    Balık yenildikten sonra üzerine başka bir şey değil de özellikle ''helva'' yenir.Çünkü helvanın çoğumuzun sevmediği yönü olan ağız içinde yapışkanlığı olması dilin kenarlarına yapışması aslında balık yağlarını be ağızda yapışmış olan minik balık artıklarını temizler ve ağızda koku yapacak iz bırakmaz....
     
  6. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tesekkurler dostlar, guzel bilgiler birde helva bulsam...:eek::D
     
  7. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Aslında Mehmet abi sizin orada olup balık üstüne tahinli pide yemek lazım offf dişlerim kamaştı vallaha:rolleyes: :D
     
  8. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Tahinli pide bizim burada meşhurdur;) yenipazar veya karacasu pidesi bol cevizli ve tereyağlı:D :D mis mis
     
  9. murat41

    murat41

    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    kocaeli-izmit
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    bence bu fikirin doğruluk payı vardır ama benim bildiğimde şudur kalorili besinler aldığımızda vücutta oluşan kalorileri daha yüksek kalorisi olan besinlerle yakmak için alırız tatlı tür şeyler.bu sayede vücuda alınan besinler birbirini yakar dengeler;)
    murat1969
    kocaeli
     
  10. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Güzel bilgiler ;) Sayenizde iki şey daha öğrendim, teşekkür ederim :)
     
  11. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Adresi verin gönderelim hemen ;):)
     
  12. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tarif çok güzel de evde ne helva kalmış :( Ne de ceviz :( Alayım da deneyeyim şunu :) Bu sıcakta bayıltmaz değil mi ? :D
     
  13. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Parmaklarınızı yemezseniz eğer bende bu işi bilmiyorum derim;)
     
  14. güroloflu

    güroloflu Gürol Ofluoğlu

    Mesajlar:
    3.043
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Aslında bu anlatılanın yanında tekirde iyi gider diye düşünüyorum ama tabiki öğlen sıcağında helva bile tehlikeli ,akşama Faruk'la bir deneme yap istersen:D :D
     
  15. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yarın kesin yapacağım, hatta bu gün bile olabilir :) Bunu mikro dalgada yapabilirmiyim yalnız ? Benim fırınım yok :confused:
     
  16. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tekir kısmını zevkle deneyeceğinden emin olabilirsin Faruk' un :D:D Helva ile beraber tabii ;):)
     
  17. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    yapılabilir evet;) ama biz normal fırında yapıyoruz:) hatta mangalda dahi yaptık sadece helva ve üzerine cevizle
     
  18. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Mehmet abi birde fırın sadece üstten sıcaklık verecek diye duymuştum doğru mu? yoğurt katanlarda oluyormuş ne kadar doğru bilmem kulaktan dolmayım bugün kulağımı yiyeceğim nerdeyse :D
     
  19. güroloflu

    güroloflu Gürol Ofluoğlu

    Mesajlar:
    3.043
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Hemen yazayım dedim ama baktımki Sevil kardeşim benden evvel teklifi yapmış.Fazla mal göz çıkarmaz yolda sıcaktan erimezse samsunun Filiz helvasıda çok güzeldir hemen kargo veya postayla gönderebilirim.:)
     
  20. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tamamdır ;) Üşenmeyeyim de çıkıp alıvereyim malzemeleri :D Aklım takıldı yavv :rolleyes: Bayağı güzele benziyor :eek: :p