Sarımsak soslu Salçalı Sazan

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında babacakka tarafından paylaşıldı.

  1. babacakka

    babacakka Murat Turan

    Mesajlar:
    218
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Herkese merhabalar,
    Sazan balığı özellikle damağı deniz balıklarına alışkın olanlar için pek tercih edilmez.Erkek kardeşim balığı çok sevmezdi,yediği tek balık hamsi .. Babamla ben her haftasonu balığa gittiğimiz için haftada en az 2 defa akşamları evde balık pişerdi.Annem kardeşime balığı aşağıda anlatacağım tarifle sevdirdi.İnanın özellikle balık kızarmadan sonra evde oluşan o koku,bu tarifle hiç olmuyor.Ve tadı müthiş,Gelelim tarife; Sazan grubu içinde tercih şansınız varsa aynalı sazanı tavsiye ederim.Sazan'ın önce kafası kesilir ve iki tarafından fleto çıkartılır.Kafa ve kılçık kısmı çorba için dolaba kaldırılır.Çıkartılan fletolar çay tabağı büyüklüğünde parçalara ayrılır.Derin bir kaba zeytinyağı,Salça,ezilmiş sarımsak,tuz,karabiber,pul biber,kimyon ve az miktarda su konulup iyice karıştırılır.Oluşan harç önceden çıkartılmış ve kesilmiş fletolarla beraber iyice karıştırılır.Daha sonra soslanmış bu fletolar buzdolabında en az 12 saat bekletilir.Balığı kızartma olayına gelince, mısır ununu ben size tavsiye ederim.Sozlu fleto parçalarını unladıktan sonra (fazla unları lütfen silkiniz) daha önceden iyice kızdırılmış ve bol yağı olan tavada orta ateşte kızartırız,ve kağıt havluda yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis ederiz.Dikkat edilecek bir hususta fletoların çok kalın olmamasıdır,fletolar serce parmak kalınlığını geçmemelidir..Daha kızartma aşamasında yayılan enfes koku başınızı döndürebilir ben den söylemesi, Herkese afiyet olsun, Rastgele..
     
  2. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Tarif için teşekkürler.
    Bu geçenlerde yaptığım sarmısaklı ve baharatlı alüminyum folyoda sazan

    [​IMG]
    Shot with SAMSUNG SGH-D600 at 2007-07-24

    Ama ben bunu tercih ediyorum kor ateşte...
    [​IMG]
    Shot with SAMSUNG SGH-D600 at 2007-07-24
     
  3. babacakka

    babacakka Murat Turan

    Mesajlar:
    218
    Şehir:
    İZMİR
    Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Mustafa Kardeş, senin resimler harika görünüyor,ilk fırsatta senin tarifinide denicem
     
  4. carphunters

    carphunters sebahtin

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.017
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    mustafa sarmısaklı ve baharatlı alüminyum folyoda sazan tarifini bıraz daha açabılırmısın
    malzeme listesi
    pişirilişi tüpte mi fırında mı
     
  5. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Of be ne masa yahu salatalık, domates, biber, közlenmiş balık, soğan ,ekmek
    e daha ne olsun dersen buzun üstünde kayan tekir olabilir;):D
     
  6. osmanaltunel

    osmanaltunel

    Mesajlar:
    3.695
    Şehir:
    ANKARA / Gölbaşı
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Paylaşım için teşekkürler.
     
  7. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Bu tamamen kendi tarifim ve evde bulup balığa yakışabilecek seyleri koyup pişirdiğim bi yemek.

    İlk önce sazanımızı güzelce temizledikten sonra içine soyulmuş pateteslerimizi,soğanımızı ve birkaç parça sarmısağı koyuyoruz ve tuz birazcık karabiber biraz kimyon ve isteğe bağlı acı pul biberden oluşan baharatımızı ve bir kaşık kadar tereyağımızı içine koyup içini kapatıyoruz. Daha sonra aynı işlemi balığın yan taraflarınada uyguluyoruz ayrıca bıçakla birkaç çizik atarsak içine daha güzel işliyor. Alüminyum folyoyu çok az bir şekilde teğreyağı ile yağlıyoruz ve yaklaşık 1 saat kadar 150 derece fırında pişiriyoruz. 5-10 dakika Sonra şu hale geliyor:D :D :D :D Afiyet olsun
    [​IMG]
    Shot with SAMSUNG SGH-D600 at 2007-07-24
     
  8. nedir bunlar bu saatte ya çok acıktım:(:(
     
  9. carphunters

    carphunters sebahtin

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.017
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub
    sağol mustafa ılk sazanda denemesını yapıcam
     
  10. denizli_balıkcısı

    denizli_balıkcısı uğurcan

    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    Denizli
    Favori Kamış:
    fark etmez
    Favori Makine:
    fark etmez
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    agzımın suyu aktı hemen baraja gidiyom 5-6 tane yakalayıp yicem:):)::D:D