PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kerevit Avı Amatörlere Serbesttir

Avciperdeci
25-07-2007, 13:27
http://img72.imageshack.us/img72/3069/kerevitww2.jpg (http://imageshack.us)
Shot with K600i (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=K600i&make=Sony+Ericsson)

http://img527.imageshack.us/img527/4208/kerevit3qm4.jpg (http://imageshack.us)
Shot with K600i (http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=K600i&make=Sony+Ericsson)

http://img72.imageshack.us/img72/7942/kerevit4us4.jpg (http://imageshack.us)

Arkadaşlar 20.07.2007 tarihinde yapmış olduğum Kerevit avının sirkülere yasak olup olmadığı konusunda tereddütler olduğunu gördüğüm üzere bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Öncelikle aşağıda ki çizelgede Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler'inden alınmış olup 37/2 sirküler Madde 9/çizelge 7 deki Denizlerimizde ve Tatlı sularımızda Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı ile uğraşan arkadaşlarımızın avlanmasının yasak olduğu türlerdir. Burada dikkatini çekmek istediğim ilk konu sirkülerde bahsedilen amatör balık avcılığı değil Su Ürünleri Avcılığıdır. Yani sadece balıklar değil tüm tatlı su ve denizlerimizde ki su ürünleridir.

Aşağıdaki çizelgedende anlaşılacağı üzere Kerevit avlanması 37/2 sirkülerde bizlere yasak olarak belirtilmemiştir ve sur ürünüdür. 37/1 sirküler ise amatör değil profesyonel balıkçılarla ilgili olan sirkülerdir. Ve bizlere hitap etmemektedir.

Bu çizelge de Denizlerimizde Ve Tatlı sularımızda avlanılması yasak olan tüm türler belirtilmiş ve sadece balıkla sınırlandırılmamıştır.
http://img503.imageshack.us/img503/4347/adszni1.png (http://imageshack.us)

37/2 sirkülerde bizleri ilgilendiren maddelerin içinde kerevit ile ilgili alenen belitilen bir yasak yoktur ve bu diğer türler anlamına gelir. Ve diğer türlerde de limit kişi başı 5 kg ile sınırlandırılmıştır. Buda yukarıdaki çizelgede aleni olarak açıktır.

Sonuç olarak Carbon kağıtlarına diyeceğim, Lütfen klonlama işleri ile yada 37/1 sirküler ile buraya laf olsun polemik yaratılsın diyerek bir şeyler yazmayın. Boş konuşmalar asılsız iddaalarla ortaya çıkmayın. Doğru bilgilere her zaman ihtiyacımız var. Hatalarımız olabilir. Ancak ortaya çıkıpta, ne olduğu bilinmez Carbon kağıdı gibi nickler alarak saçmalamanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. Benim sirkülere bu siteye üye olduktan sonra ne kadar dikkat ettiğimi burada ki bir çok arkadaşım ve ağabeyim biliyordur. Ve sizin gibi imzası bile olmayan üç-beş çapulcunun banlanma isteği ile buradan banlanmayacağımda aleni şekilde ortadadır.
Ki ben bu ava gitmeden evvel sitemiz modaratörlerinden (Birahas) Ahmet ağabeyden ve bir kaç arkadaşımızdan sirküler ile ilgili bilgileri aldıktan sonra kerevit avına gittim.
Son olarak yeni kerevit avlarımda saygı ile yeniden paylaşımlarda bulunacağımı belirtir saygılarımı sunarım...

çılgın çupracı
25-07-2007, 13:33
Sonuç olarak Carbon kağıtlarına diyeceğim, Lütfen klonlama işleri ile yada 37/1 sirküler ile buraya laf olsun polemik yaratılsın diyerek bir şeyler yazmayın. Boş konuşmalar asılsız iddaalarla ortaya çıkmayın. Doğru bilgilere her zaman ihtiyacımız var. Hatalarımız olabilir. Ancak ortaya çıkıpta, ne olduğu bilinmez Carbon kağıdı gibi nickler alarak saçmalamanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. Benim sirkülere bu siteye üye olduktan sonra ne kadar dikkat ettiğimi burada ki bir çok arkadaşım ve ağabeyim biliyordur. Ve sizin gibi imzası bile olmayan üç-beş çapulcunun banlanma isteği ile buradan banlanmayacağımda aleni şekilde ortadadır.
Ki ben bu ava gitmeden evvel sitemiz modaratörlerinden (Birahas) Ahmet ağabeyden ve bir kaç arkadaşımızdan sirküler ile ilgili bilgileri aldıktan sonra kerevit avına gittim.
Son olarak yeni kerevit avlarımda saygı ile yeniden paylaşımlarda bulunacağımı belirtir saygılarımı sunarım...

Bumudur ..Budur tebrikler üstat ..;) :D

Kelanj
25-07-2007, 13:39
Bu konuda seni tebrik ediyor ve destekliyorum.

ufukkula
25-07-2007, 13:42
Bumudur ..Budur tebrikler üstat ..;) :D

Kimleri görüyorum!! Ekip dayanaışması sezdim ben buarada:)

Bigfish
25-07-2007, 14:12
Bu konudaki göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim .

geneben
25-07-2007, 14:19
E o zaman buyrun kerevit avına diyelim hatta Serdar'a büyük org. da kerevit getirip tadına bakmamıza yardımcı olmasını isteyelim:D

mailsoysal
25-07-2007, 14:41
Merhabalar arkadaşım, kurallar çerçevesinde sizinde açık açık belirttiğiniz gibi kerevit avı yasaldır. Yanlız tatlısuda yaşayan balık ve diğer bütün canlıları denemiş biri olarak tavsiyem, hiç yemediğiniz ve görünüş itibarı ile tereddüt edeceğiniz canlıları bu kadar avlamadan önce tatmanız doğrultusunda olacaktır. Yakalanan bunca kereviti yediğinizi zannetmiyorum, zira hiç lezzeti yoktur. Kaldıki deniz kereviti de olsa bir insanın tüketeceğinden fazla av yapmışsınız. Lezzet konusuna ilaveten tatlısu midyesi çıkartacak arkadaşlarada tavsiyem aynı olacaktır.

Yanlız şunuda belirteyim tatlısu avında iyi bir yem seçenekleridir.

Bana gelirsek tatlısuda bırakın kereviti, midyeyi bir kenara kurbağasından yılanına yemişimdir.

Saygılar,

Avciperdeci
25-07-2007, 15:02
Merhabalar arkadaşım, kurallar çerçevesinde sizinde açık açık belirttiğiniz gibi kerevit avı yasaldır. Yanlız tatlısuda yaşayan balık ve diğer bütün canlıları denemiş biri olarak tavsiyem, hiç yemediğiniz ve görünüş itibarı ile tereddüt edeceğiniz canlıları bu kadar avlamadan önce tatmanız doğrultusunda olacaktır. Yakalanan bunca kereviti yediğinizi zannetmiyorum, zira hiç lezzeti yoktur. Kaldıki deniz kereviti de olsa bir insanın tüketeceğinden fazla av yapmışsınız. Lezzet konusuna ilaveten tatlısu midyesi çıkartacak arkadaşlarada tavsiyem aynı olacaktır.

Yanlız şunuda belirteyim tatlısu avında iyi bir yem seçenekleridir.

Bana gelirsek tatlısuda bırakın kereviti, midyeyi bir kenara kurbağasından yılanına yemişimdir.

Saygılar,

Sevgili Mail bey
Yakaladığımız bu kadar kerevit 4 kişi ile yakalanmış olup tek bir adet bile kalmamıştır. Sanırım damak tadımız çok farklı.
Siz kurbağanın üzerine kerevit yerseniz tad alamazsınız tabii ki;) :D

mailsoysal
25-07-2007, 15:11
Madem beğendiniz, afiyet olsun sevgili dostum, şüphesizki sizinde dediğiniz gibi damak zevki farklılık gösterir. Ben kurbağa bacağını tatlısu kerevitine tercih ederim...;)

mailsoysal
25-07-2007, 15:25
Bu arada konunun başlangıcını merak ettim ve aradım;

Hazır beğendiğinizide öğrenmişken pişirme konusunda yardımcı olmaya çalışayım.

Derin bir tencerede suyu kaynattıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tuz, bir tutam tane karabiber ve yarım limon sıkın, tuz ve limon suyu ısıyı biraz düşüreceğinden 10 dakika daha kaynasın, yıkadığınız kerevitlere hiç bir şey yapmadan kaynayan suya atın 15/20 dakika kadar kaynadıktan sonra tencereden delikli kepçeyle alarak çıkarın. Süzmemek adına çünkü suyun dibine bakarsanız nedenini gayet iyi anlayacaksınız.

Karides yediğinizi umarak, yeme yöntem aynıdır...

Not; eğer yerken ağzınızdan gelen çatırtılardan rahatsız oluyorsanız,
kabuğunu ayıkladıktan sonra eti elinizle boyuna ikiye ayırın, göreceğiniz siyah ip gibi bağırsağı kürdan yardımı ile parçalamadan alarak yemeyi deneyebilirsiniz.

Oztemiz80
25-07-2007, 15:51
Abi yapmayın ya midem bi hoş oldu kurbağa böcek yılan

esabi
25-07-2007, 16:41
ben salyangoza varıncaya kadar yedim kurbağa bacağı mangalda veya tavada yapılır kerevit ise haşlama yapılır yani ortaya farklı tatlar çıkması gayet doğaldır mesela kaplumbağanın kafasını keser deliklere çamur tıkayıp köze gömersin salyangozu haşlar daha sonra kabuğundan çıkarıp yersin hepsinin tadı birbirinden güzeldir buda demek oluyorki kimsenin damak tadına karışılmaz

Cadayl
25-07-2007, 16:42
ben salyangoza varıncaya kadar yedim kurbağa bacağı mangalda veya tavada yapılır kerevit ise haşlama yapılır yani ortaya farklı tatlar çıkması gayet doğaldır mesela kaplumbağanın kafasını keser deliklere çamur tıkayıp köze gömersin salyangozu haşlar daha sonra kabuğundan çıkarıp yersin hepsinin tadı birbirinden güzeldir buda demek oluyorki kimsenin damak tadına karışılmaz

Deliksiz kaplumbağaya kadar herşey normaldi ama şimdi.. Bir renk atması yaşıyorum sanki :D :eek:

esabi
25-07-2007, 16:45
Deliksiz kaplumbağaya kadar herşey normaldi ama şimdi.. Bir renk atması yaşıyorum sanki :D :eek:

:D :D :D :D
şey pardon çokmu açıklayıcı anlattım tabi ani yüklenme oluştu
yavaş yavaş anlatmam lazımdı:D

Oztemiz80
25-07-2007, 16:47
Aytekin abi dünyadansın değilmi uzaydan falan değil imza ayarlarında da yazmıyor :D

esabi
25-07-2007, 16:53
Aytekin abi dünyadansın değilmi uzaydan falan değil imza ayarlarında da yazmıyor :D

valla henüz dünyadayımda senin şu resmin götürecek beni öbür tarafa :eek:
hem bidakka yav ben sizin yediğiniz tavuğa birşey diyommu:D
tavuk ne yer solucannn
kaplumba ne yer ot
kurbağa ne yer sinek
salyangoz neyer lavra
yılan ne yer yumurta
bu duruma göre sen olsan hangilerini yemeyi tercih edersin:cool:

Oztemiz80
25-07-2007, 16:55
Tamam ben ikna oldum gönder abi bana bi tosbağa ordan :D Çok pişmiş olsun :D

esabi
25-07-2007, 16:57
Tamam ben ikna oldum gönder abi bana bi tosbağa ordan :D Çok pişmiş olsun :D

valla gönderemem ama yalvaça geldiğimde yanına uğrar sana pişiririm istersen

Oztemiz80
25-07-2007, 16:59
Yalvaça mı geliyorsun abi o zaman boşver tosbağayı filan gel buraya ben sana güzel bi sazan ısmarlayayım söz.

esabi
25-07-2007, 17:05
Yalvaça mı geliyorsun abi o zaman boşver tosbağayı filan gel buraya ben sana güzel bi sazan ısmarlayayım söz.

benim hanım yalvaçlı hatta teyze oğulları her hafta sonu beyşehire balığa gidiyorlar bende senede iki sefer geliyorum oralara şubatta oradaydım belki kış başı gene gelirim oralara yazın gelemek istiyordum ama bu sene işler çok kötü gitti durumlar kesat anlıyacağın fazla sağa sola zıplıyamıyoruz bakalımkısmetse gelirim inşallah

Oztemiz80
25-07-2007, 17:06
Tamam abi gelirsen beklerim unutma ama şehirli teklifi değil sözüm söz

esabi
25-07-2007, 17:08
Tamam abi gelirsen beklerim unutma ama şehirli teklifi değil sözüm söz

eyvallah gelince uğruyacağım söz

Avciperdeci
25-07-2007, 17:16
Bu konudaki göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim .

Ben teşekkür ederim sevgili kardeşim...;) :)

esabi
25-07-2007, 17:23
serdar kardeş yalnız bir detay var ben geçen günkü yazımda kerevit sepetinden bahsetmiş idim bilmediğim bir şey varmış kerevit sepeti aslında pinter denen amatör avcıların kullanmasının yasak olduğu bir araçmış onun için sen ya kevgirle devam et yada kadın çorabına dal parçasından çember yap yada kepçe ile topla yaaaaa nebiliyim bir şekilde yakala işte kolay gelsin

Avciperdeci
25-07-2007, 21:33
serdar kardeş yalnız bir detay var ben geçen günkü yazımda kerevit sepetinden bahsetmiş idim bilmediğim bir şey varmış kerevit sepeti aslında pinter denen amatör avcıların kullanmasının yasak olduğu bir araçmış onun için sen ya kevgirle devam et yada kadın çorabına dal parçasından çember yap yada kepçe ile topla yaaaaa nebiliyim bir şekilde yakala işte kolay gelsin

Abi aslına bakarsan bu kural da bu durumda profesyonellere olmuş oluyor 37/2 sirkülerde bulunmuyor çünki. Ancak ben yine de kegir e devam edeceğim :D:D

osmanaltunel
25-07-2007, 21:38
Abi aslına bakarsan bu kural da bu durumda profesyonellere olmuş oluyor 37/2 sirkülerde bulunmuyor çünki. Ancak ben yine de kegir e devam edeceğim :D:D

Sana kolay gelsin ve afiyet olsun ister kevgir ister kepçe kullan amatörlükte bunlar serbest yeterki sen ye ben hiç yiyemedim gördümmü bana birşeyler oluyor.:)

Canazor
25-07-2007, 21:43
Neymiş öyle kerevit merevit,kerevit yerine kereviz toplada bi işe yara bari:mad: ,hem yalıçapkını kerevize bayılır:D :D (Enginarmıydı yoksa:confused: :D )

Avciperdeci
25-07-2007, 22:09
Neymiş öyle kerevit merevit,kerevit yerine kereviz toplada bi işe yara bari:mad: ,hem yalıçapkını kerevize bayılır:D :D (Enginarmıydı yoksa:confused: :D )

Klonlama da ve bu sabah ki gibi boşa atılan kafalarda güç için protein olarak iyi geliyor abi :D:D:D:D

Conqueror
26-07-2007, 16:34
kırklareli kayalı barajında da yaşıyor bu kerevitler , nasıl yakalıycağız aytekin abi yardımcı olursun demi yakalamada , pişirmede

esabi
26-07-2007, 16:44
kırklareli kayalı barajında da yaşıyor bu kerevitler , nasıl yakalıycağız aytekin abi yardımcı olursun demi yakalamada , pişirmede

ahmet kardeş ben sana nasıl yakalayacağını tarif ederim sen yakalayınca haber verirsin pişirmesinide tarif ederim zaten sen pirinceyekadarda ben edirneye gelmiş olurum yer ve istanbula dönerim