elektronik aletler hakkında

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında iwolf tarafından paylaşıldı.

  1. iwolf

    iwolf

    Mesajlar:
    2
    bazı gazetelerde elektronik sonar gibi alet reklamları görüyorum suda balıkları gösteriyormuş sandalda ayrı olta balıkçılığında ayrı bu konuda bilgisi olan varmı teşekkürler
     
  2. ozgun

    ozgun

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    115
    Şehir:
    tokat-turhal
    Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    senle bir alakası yok ama ben sevmedim o işi benim gözümde o cihazların tırıvırıdan bir farkı yok
    tabii bu benim düşüncem:p
     
  3. ozgun

    ozgun

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    115
    Şehir:
    tokat-turhal
    Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    yani amatör ce değilde o iş biraz profosyonelce
     
  4. can

    can

    Mesajlar:
    116
    Şehir:
    Antalya
    foruma hosgeldin iwolf, evet böyle cihazlar piyasada mevcut.Ben bunlari profesyoneller icin üretildigi fikrine katilmiyorum.
    Bu cihazla zemin yapisi su sicakligi ve asagida hareket eden cisim ve canlilari görüntülüyor.Ama baligi görsen bile baligi tutacaksin anlamina gelmiyor.Sadece samanliktaki igneyi bulmana yardimci oluyor :D :D ben bu cihaza sahibim ancak baligi bulmak icin degil daha cok zemin yapisin ve derinligi görebilmem icin kullaniyorum.:p
    selamlar
     
  5. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    önemli olan suyun altında hangi tür balığın olduğunu bilmek bence, yani cihaz olsa bile suyun içindeki balığın ne olduğunu bilmediğinizden işiniz gene zor, ona bakarsanız suyun altındaki kefal de olabilir ama siz levrek diye bırakma yaparsınız :) at çek yaparsınız v.b. yine gelmez.

    Suyun derinliğini ölçmek içinde kullanılabilir katılıyorum, 30 metre derinlikte nasılsa kefal olmaz :)

    aslında bu kıyıdan için olan balık bulucuları genelde tatlı su göl avına çıkanlar alıyor, şu nedenle avantajı olabilir; küçük balıkları avlayıp ziyan etmektense, büyük balık avlama şansı olur.
     
  6. AKS

    AKS

    Mesajlar:
    72
    slm... kıyıdan kullanılan balık buluculara??? ben bunlarıda göllerde bot vasıtasıyla kullanıldığını düşünüyordum...şu olayı biraz acın arkadaşlar kıyıdan kastınız nedir??? yani balık bulucunun antenini suya sokup ekranamı bakıyoz:):)
     
  7. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    balık bulucuların lcd ekranlarına baglanan sonar benzeri bir aparatları var.. bendeki garmin fishfinderin bu sonarını kıyıdan acığa doğru tuttugumda derinlik konusunda her ne kadarda(yatay tuttugum için) tam doğru bilgi alamasamda turnaların nerelerde saklandığını hayliyle görebiliyor ve ona göre oltamı o bölgelere dogru atmaya çalışıyorum.En azından nereye oltamı savurmam gerekecegi hakkında az çok bilgi vermesi açısından bence faydalı..

    Herşeyim olmasına rağmen.. Balık bulucum-elektrikli 3 beygirlik motorum-Çeşitli boylarda oltalarım ve yemlerim.. Bir türlü istediğim botu bulamadım..:( Birde botla avlansam AAhhhhhh....
     
  8. AKS

    AKS

    Mesajlar:
    72
    sürekli balık bulucuları duyuyordum ama bu şekilde bir sistemle kullanıldığını hic düşünmemiştim...ayrıca bot olayından bahsetmişin nasıl bir bot arıyorsun bilmiyorum lakin 500e gibi rus botları ve ayrıca 1ila 1.5 arası ikinci el zodyaklar var herhalde bunlardan daha iyiside yoktur varsada biz amatörleri aşar...bulamamanda ilginc:)
     
  9. gmby

    gmby

    Mesajlar:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    2,50 m-1,80-1,20 m olta. 2.90 m zodiac bot - Elektrikli motor - Garmin 120 Fishfinder.
    En İyi Avı:
    2 kilo Turna
    evet ankarada olmanın en buyuk dezavantajı bence..istanbul kadar şanslı değiliz bu turden malzemeler konusunda.. adam akıllı çalışan(alış-veriş merkezi) birkaçyerde mevcut.Onlarada gidiyorsunuz..sizin 500 dediğiniz rusbotuna 750-1000 ytl fiyat veriyorlar.. Ben orion-3 arıyorum.. Ankarada hiç kimsede bulamadım.. orion-6 ve 8 var bir kaçyerde.. ama onlarda benim için fazla fuzuli..
     
  10. AKS

    AKS

    Mesajlar:
    72
    bakın ben sizin icin buralardan ve arkadaşlarımdan araştırma yapabilirim şayet uygun ve temiz bir bot bulursam özelden yazarım lakin bana baktığınız fiyat aralığını yazarsanız sevinirim...
     
  11. hakan

    hakan

    Mesajlar:
    105
    Şehir:
    Pori-Finland
    Favori Kamış:
    fly,pilker
    En İyi Avı:
    48kg kilic,19kg som,38kg halibut
    Arkadasim o kiyidan kullanabilin kucuk alet bende var,Biz onu kisin icefishing dedigimin buzu deldikten sonra o alet yardimiyla deligin civarinda,dipte balik olup olmadigi hakkinda bilgi verir.Ortrlama icefishing olayinda av boyunca 60uzeri delik actigindan,senibir yönden vakit kaybetmeni,guc harcamali.Fakat 9m2 de hassas.Öbur olay sonar olayi teknede bendede ver,benim icin derinlik ve isi önemli kalani tecrubeye kaliyor.o ilk sözunu ettigim kiyidan kullananlar basit pratik,su anda fiyati 20euro burada.Rastgele
     
  12. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    hakan abi şanslısınız sizin orda fiyatlar alıcıya çok uygun, bizim burda 6-7 katı fiyatla satılıyor, maalesef deneme için bile almaya fırsat kalmıyor.

    konu dışı; buz üstünde av yaparken resimleriniz varmı bu arada? varsa çok mutlu oluruz gönderirseniz.
     
  13. zodiac

    zodiac

    Mesajlar:
    19
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çinakop 11.5 kg
    selam arkadaşlar mesajlarınızı okurken bot muhabbetiniz ilgimi çekti bende bu gün bir 3.10 mt. yamaha bot ve 5 hp johnson alıyordum para yarın hazır olacaktı fakat botun sahibi beni bekleyemeyip vermiş botu biraz önce haberi geldi halbuki çok istiyordum botu onunla balık tutmayı ama nasip değilmiş demek neyse uzatmadan 1.5 mailyara kadar banada bir bot ve motor lazım bilgilerinize ben çok aradım ama sizlerde yardımcı olabilirseniz sevinirim .

    SAYGILAR HERKESE
     
  14. sozatman

    sozatman savaş özatman

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    gümüşhane
    garmin kıyıdan kullanım

    selamlar peki sözünü ettiğiniz garmin cihaz ortalama ne kadar uzaktaki ve derinlikteki balıkları algılıyor ayrıca bunların ebatlarıyla ilgili bilgi veriyormu cevaplayabilirseniz sevinirim iyi günler
     
  15. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Nasıl bir bot arıyorsun?.Bende voyager 500 bot var.3,5 mt uzunluğunda.Ama beni açtığım bir konu vardı voyager 500 bot tecrübem diye onu arattır ve oku.Dikkat etmen önemli konular var.
     
  16. KaraKurt

    KaraKurt Fatih

    Mesajlar:
    1.196
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Bu tür cihazlar Bir büyüğümün dediği gibi '' Böyle malzemeler avcıyı cezbetmek amaçlıdır'' çok doğru bi söz ....
     
  17. mka.mka

    mka.mka Mesut

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    benim düşünceme göre bu cihazlar amatör ruha ters geliyor. Yani bence balık avının en güzel tarafı ne kadar büyük bir balığın gelmeyeceğini bilmemek. yani bu cihazlara balığın yerini bilip onu yakalamaya çakışmak pek zavk verici gelmiyor bana.