Çello soslu ahtapot salatası

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında Eczacı tarafından paylaşıldı.

  1. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Çello soslu ahtapot salatası


    1 adet ahtapot
    70 cl'lik beyaz şarap
    1 demet ince kıyılmış maydanoz
    1 adet limon

    Sosu için:
    1 çorba kaşığı hardal
    1 çay bardağı saf zeytinyağı
    1 çay kaşığı kekik
    3 diş dövülmüş sarımsak
    1/3 demet dereotu (kıyılmış)
    Tuz

    Yapılışı:
    Ahtapotu büyük bir tencereye alarak bol suda haşlayın. Pişerken içine şarabı da ekleyin. Bir süre sonra parçalara böldüğünüz bir adet limonu tencerenin içine atın. Ahtapot piştikten sonra temizleyin ve ayıklayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Sos malzemesini küçük bir kaba alıp, birlikte karıştırın. Doğranmış ahtapotun üzerine dökün. Soğuk servis yapın​
     
  2. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tek eksik ahtopot.Ben gidip once onu getireyim..:D

    Mehmet Bey illaki deneyecegim tarifinizi...

    Paylasiminiz icin tesekkur ederim.
     
  3. Bigfish

    Bigfish

    Mesajlar:
    526
    Şehir:
    newage
    Favori Kamış:
    çıkrık takım
    En İyi Avı:
    çoktu hatırlamıyorum
    Mehmet abi öğlen vaktinin yaklaşım saatlerinde yemek tarafi de çok güzel oluyor ..

    Tarif güzel ama Bunun davetini bekliyoruz...!!!!:D:D
     
  4. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    ikimiz aynı sofraya fazla gelmeyelim sonra :D :D