Balık Kokoreç

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında djw tarafından paylaşıldı.

  1. djw

    djw

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan, 500 gr
    Balık Kokoreç nasıl yapılır bilen varmı? :confused:
     
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Geliyor 1 sn.




    [​IMG][​IMG]




    [​IMG]



    4 kişi için:
    • 2 adet irice mezgit (veya 4 parça hazır fileto)
    • 4-5 adet irice kültür mantarı
    • 2 adet iri dolmalık biber veya 4-5 çarliston biberi
    • 1 orta boy soğan
    • 1 ufak havuç
    • az miktarda kereviz yaprağı ve/veya maydanoz
    • tuz,taze çekilmiş karabiber, kırmızı biber, bolca kekik
    • çeyrek limon kabuğu turşusu veya taze limon kabuğu rendesi
    Malzemelerin ve filetosunu çıkarıp ufak ufak doğradığım balıkların resimleri yukarıda. Fileto çıkarma aşamalarını resimlemedim, hem iştah açıcı değillerdi hem de benden başka çekecek kimse yoktu:) Öncelikle tavaya az miktarda zeytinyağı koyup ince dilimlenmiş mantarları harlı ateşte soteleyin. Mantarların kendi suları içinde kaynamalarına izin vermemek için, ateşi, mantarların suyu uçana kadar azaltmayın ve devamlı karıştırın. Bu işlem daha çıtı çıtır olmalarını sağlıyor. Mantarları büyükçe bir tabağa alıp, balıkları (bu sefer daha az ateşte) sularını çekip hafif kızarıncaya kadar kavurun. Çokça su saldıkları için başlangıçta haşlanmış balık gibi kokuyorlar, su buharlaştıkça o güzelim kızarmış balık kokusu artıyor. Pişen balıkları da mantarların yanına koyup tavada bu kez küp şeklinde doğradığınız havuç, soğan ve biberleri kavurun. Ben teflon tava kullandığım için fazla yağ eklemem gerekmedi, siz kullandığınız malzemenin cisine göre zeytinyağı ilavesi yapın. Sebzeler kavrulunca kibrit çöpü gibi dilimlediğiniz limon kabuğu turşusunu veya rendesini ilave edin, bir kaç dakika sonra da önceden kavurduğunuz mantar ve balıkları ekleyin. Baharatları ve ince doğranmış kereviz ve maydanoz yapraklarını koyup tadını kontrol edin. Bolca kekik koymayı ihmal etmeyin. Yeşillikleri koyduktan sonra ateşte 1-2 dakikadan fazla tutmanıza gerek yok. Malzemeleri ayrı ayrı kavurmak vakit alıcı görünebilir ama hep birlikte karışıp dağılmaları önleniyor, ayrıca hepsi yüksek oranda su içerdiklerinden,
    birlikte tavaya alınırlarsa tadları kavurmadan ziyade haşlamaya benzeyebilir:) Sıcak sıcak servis yapın.


    Balıkavi.net camiasına afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2007
  3. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Yazcaktım ama madem sen 1, sn. dedin yazmıyayım ;) :D :D
     
  4. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Müjdat kardeş lafımı olur ,
    Buyur.

    Senin tarifide zevkle ve merakla beklyorum.

    Az acılı olsun ama.

    Bide normal kokoreçin yanına ayran içerim ama bu sefer malzeme balık ,

    malum balık & yogurt iyi olmuyormuş.
    Güme gitmeyelim.
     
  5. djw

    djw

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan, 500 gr
    Bu tarif süpermiş, saol emeğine sağlık
     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2007
  6. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Bende aynı tarifin acılısını vericektim :D :D

    Ama benim tarifin yanında ayranda var ve korkma bi bardak ayran götürmez balık eğer taze ise..;) :D
     
  7. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka

    Emrah ;)

    ,,,,,,,,,,
     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2007
  8. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Dur bak şimdi sırada Kalamar dolması var,

    Kalamarlar Senden ama...
     
  9. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    ellerine sağlık tarkan abi canım çekti şimdi ,mümkünse ben malzemeleri alayım siz bana pişirip kargoyla yollarmısın abi
     
  10. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Sen yapıcaksan bana uyar ;) :D :D :D
     
  11. djw

    djw

    Mesajlar:
    21
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan, 500 gr
    Başka balıkla yapsak olur dımı mezgit olmak zorundamı?
     
  12. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    O gün Mezgit avlamıştım :)
    Sen beyaz etli başka balıklarlada deneyebilirsin.
     
  13. adra

    adra

    Mesajlar:
    954
    tarkan abi mezgitten başka balık olmazmı?
     
  14. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  15. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Beyaz etli balıklar uygundur, mezgit şart değil.
     
  16. adra

    adra

    Mesajlar:
    954
    tamam saolasın. midem süzüldü yav.
     
  17. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
  18. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  19. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Salataya hayır demem :p :D :D :D
     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2007
  20. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Haklısın,
    hatalı yazdığımın farkına varıp düzelttim zaten,

    :) :) :)