Kalamar Dolması

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında tarcan tarafından paylaşıldı.

  1. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Tüm balikavi.net Ailesine Afiyet olsun...

    Kalamar Dolması



    [​IMG]
    Küçük boy kalamarlarla daha güzel ve derli toplu oluyor ama büyükleri de daha az sayıda hazırlayıp, dilimleyerek ikram etmek mümkün.
    2-3 kişi için:

    • 6 küçük veya 2 büyük kalamar
    • dolmalık pirinç
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 orta boy domates
    • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    • yarım demet dereotu
    • 1/4 su bardağı zeytinyağı
    • tuz, biber
    [​IMG][​IMG]








    Eğer kalamarlarınız küçükse, her biri için bir çorba kaşığı pirinç yeterli olacaktır. Büyükler için iki çorba kaşığı kullanın. Kalamar da diğer deniz ürünleri gibi tuzlu bir yapıya sahip olduğundan yemeğinize baştan tuz koymayın. Pişme süresinin sonuna doğru suyun tadına bakıp gerekirse ilave edebilirsiniz. Başlangıçta koyacağınız tuz kalamarların sertleşmelerine de neden olacaktır.

    Pirincinizi çukur bir kaba alın, ince çentilmiş soğan ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ilave edin. Karabiber, dolmalık fıstık ve zeytinyağını koyup karıştırın. İnce doğradığınız dereotlarını da unutmayın. Kalamarlarınızı bu içle doldurun. Pişerken pirinç genleşeceği ve kalamarlar da aksine ufalacağı için fazla sıkıştırmamaya dikkat edin. Pirincin taşmaması için kalamarın baş kısmını deliğin ucuna yerleştirin, içine bir bardak su koyduğunuz tencereye dizin. Kaynadıktan hemen sonra ateşi yavaşa getirip 35-40 dakika kadar kaynatın. Pirinç miktarı az olduğu için yemeğiniz fazla su çekmeyecek, domates ve soğanların özsuyu, sıvı miktarını dengeleyecektir. Yine de yemeğin tuzunu test ederken eğer gerekliyse kaynamiş su da ilave edebilirsiniz. Kalamarlar yumuşadıktan sonra ateşte fazla bekletmeyin, tekrar sertleşip lastik gibi olmasınlar. Ilıkken servis yapmanızı tavsiye ederim, afiyet olsun.



    [​IMG]



    Kaynak için tıklayınız...
     
  2. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Ne kadar hamaratsın sen böle :eek:

    Her eve senden bi tane lazım vallaha :p :D

    Ellerine sağlık kardeşim bide yapıp getirsen ne hora geçer biliyonmu tamda karnım açken ;) :D
     
  3. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Öğlen salata tavuk yemiştim ayıptır söylemesi
    Beni tutmamış demek ki .

    Ama şakası bir tarafa Müjdat,
    Adam baktıkça yiyesi geliyor sanki...
     
  4. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Yemede yanında yat diye buna derim işte ben:D eline sağlık Tarkan kardeş:)
     
  5. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Teşekkür ederim.
    İnşallah bir Organizasyonda hep beraber yeriz.
     
  6. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Vallah Tarkan ne yalan söliyeyim açlığımı getirdin aklıma meğer ben acıkmışım ;) :D :D

    Ellerine sağlık ..;) :)
     
  7. sinansarma

    sinansarma

    Mesajlar:
    147
    Şehir:
    mersin
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg Halili+2850 gr kofana
    ellerine sağlık. bende dolaptaki kalamarı ne yapayım diyordum. en azından balık yemi olmayacak. tarif iyi. deneyelim bakalım
     
  8. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Ye de yanında yat daha iyi bence:D ..Nefis gorunuyor:eek:
     
  9. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Tarkan abicim
    Senin hiç başka işin gücün yokmu ? Neden bize eziyet ediyorsun ?
    Akşam olmak üzere, hala dükkandayız, karnımız acıkmış ya sabır çekiyoruz, üstüne senin kalamar tavalar, kalamar dolmalar, etme eyleme abi, :mad:
    Şu tarifleri akşam yemeğinden sonra versen hani diyorum:eek:

    Denenmesi gerekli olan bu tarifler için teşekkürler abi:D :D
     
  10. can1963

    can1963 Recep Can

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    348
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Çok güzel görünüyor ellerine saglık.
     
  11. osmanaltunel

    osmanaltunel

    Mesajlar:
    3.695
    Şehir:
    ANKARA / Gölbaşı
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Anlatım harika görüntü ondanda harika tebrikler.
     
  12. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Tesekkurler

    Sağol Osman , tesekkur ederim.

    Cümleten iyi akşamlar.
     
  13. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tarkan Bey tam zamaninda..Burda kalamar mevsimi basladi baslayacak...
    Super bir tarif vermissiniz.Simdi is kalamari tutmaya geldi.

    Size emeginize saglik , kendime de rastgele diyorum.
     
  14. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Haydi Rastgele diyeyim o zaman.

    Şimdiden Afiyet Olsun.

    Acıktırdınız Beni gene.