acilen çipura pişirme tekniği yardım!!! :confused:

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında icemaster tarafından paylaşıldı.

  1. icemaster

    icemaster Hüseyin

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    İstanbul
    :confused: misafirim gelecek bu pazar ve çipura sözüm var.:eek: nasıl pişirebilirim? her çeşit imkanım var. ızgara, fırın, tava, alüminyum folyo vs. yarın balığı alacağım ve söyleyeceğiniz yöntemle pişireceğim inş.

    not: ilk defa çipura pişireceğim yardım :confused: ve misafırim çok ağır misafir :)))
     
  2. Çok basit,

    Çupra en lezzetli mangalda oluyor,

    Temizlenmiş çupraların üzerine bıçak ile birer çızık attrırın ve hafif tuzlayın. Öndecen yaktığınız mangalda yüksek ateş görmeden ara ara çevirerek pişin.
     
  3. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    zor bir tarif:D :D :D
     
  4. icemaster

    icemaster Hüseyin

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    İstanbul
    hmm

    teşekkür ederim bu tarif için ve güzel bi yöntem olmalı. fakat şöle hani soslu falan özel bi tarif var mı ya ?
     
  5. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    ızgara çipura
    (1 kişilik)

    Malzemeler:
    1 adet çipura

    Sosu için:
    4 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Bir buçuk tatlı kaşığı soya sosu
    2 tatlı kaşığı sarımsak suyu
    3-5 adet defne yaprağı
    Bir çay kasığı kekik, tuz,
    toz biber

    Üzerine sürmek için:
    Zeytinyağı

    Yapılışı:
    Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosu bir tülbente veya ince delikli tel süzgeçe dökün. Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarttıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökün. Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartın. Yeşil soğanla süsleyerek servis yapın.
     
  6. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Malzemeler
    1 adet çipura
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yeteri kadar tuz
    Roka sosu :
    Yarım demet roka
    1 çay bardağı yoğurtlu mayonez
    Yarım demet yeşil soğan
    Yeteri kadar tuz


    Yemeğin Tarifi
    Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin.
    Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.

    http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=986
     
  7. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Piştiiiiii Mehmet abi :D
     
  8. hakan28

    hakan28 hakan

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    531
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    çipuranın en güzel hali mangal daki halidir. Bence başkada tarif arama kardeş. En lezzetli hali bence öyle....
     
  9. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Yavaşsın yavaşş :D :D

    Bunlarda mangallık tarifler Hakan ;)
     
  10. icemaster

    icemaster Hüseyin

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    İstanbul
    son tarifler çok güzel.

    soslu tarifleri not alıyorum ve bu akşam malzemeleri topluyorum. yarın da balığı alıp başlıyorum yapmaya. çok teşekkür ederim hepinize ;)

    süpersiniz!
     
  11. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Bi gıdım da bize gönder ya canım nasıl çekti şimdi Bende ağır misafirim 110 kg :D :D :D
     
  12. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    bende isterim,hem ben daha hafifim 103 kg :D :D :D
     
  13. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Abi en ağırdan başlıyor :D :D
     
  14. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Mehmet abi adam tarifi aldı gitti valla hiç ses yok gel ben sana güzel bi sazan ısmarlıyım. :) Bize bizden başka bakan yok
     
  15. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Teşekkür etti ya;)
     
  16. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Abi balık nerde balık bi gelin misafirim olun denir değilmi Soslu teşekkür oldu :D :D :D
     
  17. icemaster

    icemaster Hüseyin

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    İstanbul
    geldim geldim

    burdayım ya bi yere gitmedim :)))


    tarifi yazdım gerekli yerlere telefonlar ediyodum malzemeler için. ayrıca şöle düşündüm bi denemesini yapacağım inş bugün. pazar günü de kendisini aslını yapacam inş . bugün ufak bi deneme ve pazar günü büyük balıklarla aslı.

    teşekkür ederim tekrar.

    haa unutuyordum az daha. Mirac kandiliniz mübarek olsun. Allah hayırlı dualarınızı kabul etsin. sağlık ve mutluluklar nasip etsin sizlere...
     
  18. Oztemiz80

    Oztemiz80

    Mesajlar:
    698
    Şehir:
    Konya-Beyşehir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Afiyet bal şeker olsun kardeşim.Sizinde Kandiliniz mübarek olsun Buralarda şimdi çipura bulamıyoruz kışa doğru bende deneyeyim bari tarifi
     
  19. Eczacı

    Eczacı

    Mesajlar:
    3.057
    Şehir:
    Aydın
    Favori Kamış:
    olta
    Amin kardeşim,sizlerinde kutlu olsun:)
     
  20. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    benim en sevdiğim yöntem mangalda veya fırın ızgarasında üstten kızartmak.Çipuraları çizip tuz ve zeytinyağıyla biraz harmanlayın, karın boşluğuna bir tane defne yaprağı koyup fırında veya mangalda pişirin, ben levreği de aynı şekilde yapıyorum çok lezzetli oluyor.Pişirmenin ince tarafı ağır pişirerek balığı kurutmamak, levrek de çipura da yağlı balık, yağlı balıklar ağır pişirmede yağsız balıklar da hızlı pişirmede daha lezzetli olur