güzel balıklar 2

Konu, 'Genel Konular' kısmında Conqueror tarafından paylaşıldı.

  1. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Mandarin Balığı

    Denizlerin enteresan ve ele geçmesi en zor balıklarından olan "Synchiropus splendidus" yaşadığı yörede Mandarin Fish olarak tanınır. Deniz fotoğrafçılarınıkışkırtıcı güzellikleri ile tahrik ederek fotoğraf çekme isteği uyandırması yanında hiç de kolay poz vermemektedirler. Collionymidae (dragonets) familyasından gelen bu balık sıradışı renk ve davranışları ile her zaman aranan bir fotoğraf objesi olmuştur.
    Nadir görülen bu balık, Hint okyanusu ve Pasifik sularında adaların kıyıya yakın mercan döküntü ve kırıkları arasında yaşamaktadır. Korunmuş sığ lagünlerde grup halinda görülürler. Kırık mercanlar arasında saklanmayı tercih ederler, çok nadiren açık suda bulunurlar. Erkek Mandarin balığı dişisinden daha cüsseli olup sivri dikenli sırt yüzgeçlerine sahiptir. Başka bir aynı cinsle karşılaştığında dikenlerini dik duruma getirir. Dişi Mandarinler aralarında iyi geçinmelerine karşıt erkekler diğer hem cinsleri ile karşılaşınca korkutma amaçlı olarak sivri uçlu sırt yüzgeçlerini dik konuma getirirler, eğer rakip taraf buna aldırış etmezse aralarında ölümcül bir mücadele başlar. Genellikle kavga ile sonuçlanan bu karşılaşmalar rekabet dolayısı ile daha çok akşam karanlığında , çiftleşme merasimi öncesi olmaktadır.
    Balıkların karmaşık bir sosyal yapı ve üreme sistemleri vardır. Alaca karanlıkta 10 dakika süre ile her gün tekrarlanan bir çiftleşme olmaktadır.. Balıklar o anda birbirlerine konsantre olduklarından etraflarında olup bitenden pek haberdar olmazlar. Çok dikkatli bir yaklaşımla ve ışığı dikkatli kullanmak kaydı ile balıkların fotoğraflarının en ideal çekilme zamanı bu andır. Mandarin balıkları döküntülerin arasından erkek ve dişi bir çift olarak su yüzeyine doğru 20-30 cm. yükselir, dişinin yumurtalarını bırakmasının hemen ardından erkeğin bunları döllemesi ile çiftleşme son bulur. Bütün bu olay 5 ila 8 saniyede gerçekleşir ve hemen aşağıya döküntüler arasındaki yuvalarına geri dönerler. Araştırmalara göre; iri erkek balıkların, dişilerin daha çok ilgisini çektiğinden çiftleşmek için tercih sebebi olurlar. Bu arada küçük erkek balıklarda, çiftleşenlerin yumurtalarını hariçten döllemek için yanlarına yaklaşır ve bu işlemi yerine getirirler. Balıkların en müdafasız anı bu andır, düşmanları tarafından avlanma şansları fazladır.

    [​IMG]
     
  2. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Discus

    Diskus; Güney Amerika’nın Amazon havzasının birçok nehir kolunda asidik ve temiz sularda, su kenarlarında oldukça yoğun ağaç köklerinin olduğu, su değerleri oturmuş ama oldukça temiz, ortalama sıcaklığın 30ºC - 32ºC olduğu, Blackwater olarak adlandırılan (4 pH ve 10 Ms) ki Heckel Diskus'un bulunduğu sular (Rio Negro), berrak su olarak adlandırılan (pH 5-6 Ms 15) Rio Xingu, Rio Tabajos ve beyaz su olarak adlandırılan (pH 6,4-7 Ms 25-60) Rio Solimoes, Rio Maderia ve Rio Branco nehir sistemlerindeki sularda yaşar.

    Doğal ortamlarında üreme dönemleri, amazon yağmurlarının yağmaya başladığı (Aralık-Nisan ayları arasında), bulundukları yerlere göre değişmekle beraber, sıcaklığın 25ºC - 26ºC ye kadar indiği, suların yağmurun etkisi ile daha yumuşak ve asidik bir hal aldığı dönemde üremeye geçerler.

    [​IMG]
     
  3. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Latince ismi Labidochromis Caeruleus olan barışçıl bir akvaryum balığıdır. Ülkemizde sarı prenses ismi ile satılmaktadır. Barışçıl bir balık olmak ile birlikte yetişkinleri 10-12 cm boylara ulaşabilirler. Anavatanı Afrika kıtasının Malawi gölü olan bu balık sığ kayalıklarda yaşamayı sever. Chiclidicae familyasının üylerinden biri olan bu balığın ağızında yumurtaları kuluçkaya yatırma gibi ilginç bir özelliği vardır. yaklaşık 1 ay boyunca dişi balık ağzında yumurtaları saklı tutarak onları başka balıklar tarafından yenilmekten korur. Bu kuluçka döneminde balık 1 ay boyunca aç kalarak oldukça fazla kütle kaybına uğrar ve hassas bir hal alır. O yüzden doğumdan sonra anne balığı ayırıp bir süre özel bakımda tutmak balığın sağlığı açısından da oldukça iyi olacaktır.

    Sinonim Yok Habitat Afrika; Malavi Gölü'nün kayalık kıyıları Boy Dişiler: 10 cm, erkekler 12 cm Davranış Türe uygun karma akvaryumlar için Beslenme Omnivor; bitkisel ve hayvansal besinler Üreme Yavrularını 25-40 gün ağızında kuluçkaya yatırır Akvaryum suyu pH: >7, Sıcaklık: 23-26°C En küçük akv. 100 cm Yüzme seviyesi Her seviyede Bakımı Biraz tecrübe gerektirir

    Ülkemizde de çok sevilen Sarı Prenses, küçük boyda kalan barışçı sayılabilecek Malawi çiklitlerinden biridir. Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar. Temel besinleri ise diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Çoğunluğu yosunlarda oluşan bu yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, su böcekleri ve planktonlar da beslenmelerine katkıda bulunur. Dişiler kuluçka süresince yumurtalarını ağızlarında saklarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri (zebroides, chisumulae) ile beraber bakılabilirler.

    Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç


    [​IMG]
     
  4. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Deniz şakayıkları zehirli kollara sahiptir. Eğer bir balık bu kollara değecek olursa kendinden geçerek ölür ve şakayıka yem olur. Başka baklıkların yanaşamadığı bu zehirli kollar. Palyaço balıkları için son derece güvenli bir yuva teşkil eder. Peki palyaço balığı nasıl olupta diğer balıklar gibi zehirlenmemektedir?

    Palyaço balığının vücudu özel bir kimyasal madde ile kaplıdır. Bu madde zehirin balığın vücuda etki etmesini engeller.

    Bilindiği gibi kimyasal maddeler teknolojik aletler yardımı ile belli bir denetim altında çok özel ortamlarda ve uzman kişiler eşliğinde üretilirler. Oysa denizin dibinde bir balıkta hiç bir tesis hiç bir mühendis olmaksızın aranan nitelikte kimyasal maddeler üretilmektedir.

    Balığın şakayıktaki kimyasal salgıyı bilmesi, üstelik bu salgıyı tesirsiz kılacak maddenin formülündende haberdar olması ve buna uygun üretim yapması elbette bir yaratılış delilidir. Palyaço balığının kendi kendine böyle bir sistemi oluşturması, kimyasal madde formülleri keşfetmesi asla mümkün değildir.


    [​IMG]
     
  5. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Türkçe İsim: Mavi Cerrahbalığı, Palet Cerrahbalığı, Hippo Cerrahbalığı

    Latince İsim: Paracanthurus hepatus

    İngilizce İsim: Blue Tang

    Orjin: Orta ve İndo-Pasifikten Afrika’nın doğusuna kadar olan resiflerde görülür.

    Boy: 30cm

    Gelişim ve Renklenme: Mavi cerrahbalıkları da diğer cerrahbalıkları gibi gelişiminin büyük bir kısmını hayatının ilk 4-5 yılında yaşar. 5 yaşından küçük sağlıklı bir cerrah balığı yılda en az 5-6cm büyümelidir. Mavi cerrahbalıkları büyüdükçe sırt yüzgeçlerinin altından ve vücudunun ortasından geçen siyah çizgiler birleşmeye başlar. Afrika’dan gelen mavi cerrahbalıklarının karın kısmı sarıdır ve yüzgeçleri de kırmızımsı olabilir. Siyah renkte mavi cerrahbalıkları da görülmüştür.

    Beslenme: Gençken planktivordur yani planktonlarla beslenir. Günde en az 2-3 kez protein ağırlıklı bir besinle beslenmesi gerekmektedir. Karides ve kalamarı çok küçük doğrayıp kullanabilirsiniz. Büyüdükçe bitkisel besinler de alması gerekir. Kendi topladığınız yada refugiumda ürettiğiniz temiz deniz yosunları besin olarak idealdir. Akvaryumda yeterince alg yetişiyorsa dışarıdan bitkisel bir besin vermeye gerek kalmayabilir. Toprakta yetişen marul, brokoli gibi yemler deniz balıklarına kesinlikle verilmemelidir.

    Min. Tank Hacmi: Mavi cerrahbalıklarının sağlıklı bir gelişim göstermesi için içerisinde başka cerrahbalığı bulunmayan en az 380lt’lik bir alan gerekmektedir.

    Omurgasızlara Karşı Davranışları: Nadiren de olsa mavi cerrahbalıkları mercanları yiyebilirler. Fakat bu genelde akvaryumdaki tek bir tür mercana karşı olur ve o mercan akvaryumdan çıkarıldığında diğer mercanlara zarar vermeyi sürdürmezler. Doğada ise, özellikle genç mavi cerrahbalıkları, Pocillopora mercanlarının korunaklı dalları arasında yaşarlar ve bir tehlike anında hemen mercanın içine saklanırlar.

    Kendi Türüne Karşı Davranışları: Mavi cerrahbalıkları doğada sürüler halinde yada tek başlarına bulunurlar. Fakat akvaryumda bu sorunlara yol açabilir. Doğada üreme zamanında erkek balıklar kendilerine bir bölge seçerler ve dişileri bu bölgeye çağırarak kendilerine bir harem kurarlar. Her dişinin de erkeğin bölgesi içerisinde kendisine ait küçük bir bölgesi vardır. Ev akvaryumları genel olarak bu kadar büyük olmadığından kavgalar kaçınılmaz olabilir.

    [​IMG]
     
  6. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Maylandia callainos (Kobalt Mavisi Cichlid)

    Malawi gölünün kuzey bölgesi Mbuna cichlidlerindendir. Gölün derin kayalıklarında yaşar ve genelde otçul olarak beslenir.
    Henüz altı aylık olan bu balık dört aydır akvaryum sakinlerindendir. Orta derecede agresif bir balıktır.Dişiler soluk rengi ve anal yüzgecindeki yumurta lekeleri ile ayırt edilebilir. Kayalık
    bölgelerde yaşamayı severler.

    [​IMG]
     
  7. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Şöyle iri bi aynalı sazanı yeğlerim abi:)Şaka maka çok hoş görüntüleri var..
     
  8. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    senin için aynalı sazanda koyarım erdem kardeşim
     
  9. hauki

    hauki mustafa cecen

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.716
    Şehir:
    finlandiya-jarvenpaa-tr alanya
    Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    ahmet abi bu baliklari biz akvaryum bolumunde yayainladik bir kismini sizde paylasimlarinizi o bolume yapabilirsiniz...ve akvaryum balikrai hakkinda bilgi edinmek isteyen arkadaslar ordan aradiklari bilgileri bulabilirler..paylasim icin de tesekkurler
    saygilarimla
     
  10. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    mustafa teşekkürler , hoşuma gittiler paylaşim dedim pardon ,tekrar uyarın için teşekkürler
     
  11. hauki

    hauki mustafa cecen

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.716
    Şehir:
    finlandiya-jarvenpaa-tr alanya
    Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    uyari degil abi oneri:)asagidaki link altinda topluyoruz resimleri ve bilgileri...arkadaslarimizin bilgi edinmesi icin...sizi buraya alalim:)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12445
     
  12. murat41

    murat41

    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    kocaeli-izmit
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    paylaşımın için teşekürler;)
     
  13. kovboy

    kovboy MESUT

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.380
    Şehir:
    ist
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel paylaşım
     
  14. gözde86

    gözde86

    Mesajlar:
    154
    Şehir:
    gökova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaya balığı 500gr
    bu balıklar cok güzel.paylasımın için tesekkürler fatih abi:)