PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balığın Pişirilmesi


9673
06-09-2007, 02:42
Balıklar
Pişirebileceğiniz yemekler

Alabalık
tava, ızgara, buğulama, çorba, pilaki

Barbunya
tava, ızgara

Çinekop
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Çipura
tava, buğulama, pilaki

Dil Balığı
tava, ızgara

Dülger Balığı
tava, buğulama

Gelincik Balığı
buğulama

Gümüş Balığı
buğulama, pilaki

Hamsi
tava, ızgara, buğulama, tuzlama, içlitava

İskorpit
tava, ızgara, pilaki, şiş, çorba

İstavrit
tava, ızgara, pilaki

İzmarit
tava, ızgara, buğulama

Kalkan
tava, ızgara, buğulama, kağıt kebabı, söğüş

Karagöz
ızgara, buğulama, pilaki

Kayabalığı
ızgara, buğulama, pilaki

Kefal
tava, ızgara, buğulama, pilaki, şiş, pilav

Kılıç
tava, ızgara, buğulama, şiş, kağıt kebabı

Kırlangıç
tava, ızgara

Kofana
tava, pilaki

Kolyoz
tava, ızgara, pilaki, köfte

Levrek
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Lüfer
tava, ızgara, buğulama, pilaki, tuzlama, köfte

Mercan
tava, ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı

Mezgit
tava, buğulama

Orkinos
tuzlama

Palamut
tava, buğulama, pilaki, köfte, lakerda

Sardalya
ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı

Sazan
tava, çorba, haşlama, pilaki

Sudak
tava, ızgara, çorba, buğulama, haşlama

Tekir
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Torik
tava, ızgara, buğulama, pilaki, lakerda

Turna
tava, köfte

Uskumru
tava, ızgara, pilaki, dolma, tuzlama

Yayın
tava, ızgara, şiş, buğulama, çorba, haşlama

Zargana
tava, buğulama

HADİ RASTGELE

eozsoyeri
06-09-2007, 03:08
Paylaşım için teşekkürler.

ahmet58
06-09-2007, 10:22
elinize sağlık Paylaşım için teşekkürler.
__________________

OrhanCinoglu
06-09-2007, 11:38
güzel paylaşım teşekkürler;)

istanbulteam
06-09-2007, 14:31
Kaya balığı yeniyormu

murat41
06-09-2007, 20:10
paylaşımın için teşekürler:)

gülbaharlar
06-09-2007, 20:25
paylaşım için teşekkürler

güroloflu
06-09-2007, 21:09
Kaya balığı yeniyormu

Hiç sorulurmu,bembeyaz eti vardır ama derisini yüzersen daha güzel olur.Bir yiyince daha varmı diye sorarsın.:)

sodda
07-09-2007, 00:31
Arkaşlar, balıkcı1903'ün av malzemeleri arasında 3-5 tane TIRIVIRI görüyorum. Bu işte acemiyim ama okuduklarımdan tırıvırı'nı pek iyi bir şey olmadığı sonucuna varıyorum. ((farklı kullanım alanları varsa bilmiyorum)) Konu hakkında detaylı bilgisi olan varsa hem beni hem de genç arkadaşınızı aydınlatsın.





balıkçı1903
Junior Member


Üyelik tarihi: Sep 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 10
Av Malzemesi: Olta kamış 180 m eagle makina 3 5 tane tırıvırı 5 10 tane sallama
En İyi Avı: Taran 600 gram ben amatörüm ne yapayım elimden bu kadar geliyor

steelrock
07-09-2007, 00:39
Arkaşlar, balıkcı1903'ün av malzemeleri arasında 3-5 tane TIRIVIRI görüyorum. Bu işte acemiyim ama okuduklarımdan tırıvırı'nı pek iyi bir şey olmadığı sonucuna varıyorum. ((farklı kullanım alanları varsa bilmiyorum)) Konu hakkında detaylı bilgisi olan varsa hem beni hem de genç arkadaşınızı aydınlatsın.





balıkçı1903
Junior Member


Üyelik tarihi: Sep 2007
Nerden: Samsun
Mesajlar: 10
Av Malzemesi: Olta kamış 180 m eagle makina 3 5 tane tırıvırı 5 10 tane sallama
En İyi Avı: Taran 600 gram ben amatörüm ne yapayım elimden bu kadar geliyor


Olcay bek çok haklısınız, tırıvırı denen illet verdiği zararlardan ötürü kullanılması kanunlarca yasaklanmış olan bir malzemedir. Sanırım genç arkadaşımızın bu konuda bir bilgisi yok, kendisini bilgilendirecek ve uyaracağım. Diikatiniz için teşekkür ederiz...

sodda
07-09-2007, 00:47
Göllerimize, denizlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Onları koruyalım ki, bize güzel balıklar yetiştirsinler... ;)

9673
07-09-2007, 01:34
Olcay bek çok haklısınız, tırıvırı denen illet verdiği zararlardan ötürü kullanılması kanunlarca yasaklanmış olan bir malzemedir. Sanırım genç arkadaşımızın bu konuda bir bilgisi yok, kendisini bilgilendirecek ve uyaracağım. Diikatiniz için teşekkür ederiz...


TAMAM ABİ ZATEN BANA BİR ABİ DAHA UYARI YAPTI BUNDAN SONRA KULLANMAYACIYIM HATTA ŞİMDİDEN ATTIMDA NE ZARARI OLUYOR BİLGİNİZ VARMI

sodda
07-09-2007, 01:41
tırıvırı yazıp GOoogle'dan ararsan çok detaylı bilgiler var. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp...

istanbulteam
07-09-2007, 09:28
Hiç sorulurmu,bembeyaz eti vardır ama derisini yüzersen daha güzel olur.Bir yiyince daha varmı diye sorarsın.:)

Gürol abi bu şimdi bildiğimiz kaya balığımı ilk defa duydum

güroloflu
08-09-2007, 15:24
Gürol abi bu şimdi bildiğimiz kaya balığımı ilk defa duydum

Alparslan kardeşim evet kayabalığı yenir hemde bembeyaz eti vardır.Çok kolay tutulduğu ve herkes bilmediği için ekonomik değeri yoktur o yüzden de pek bilinmez.Ba"lığın sırt ve karın yüzgeçlerini kesince kalan yerlerdeki derisini sivri bir bıçakla baştan kuyruğa doğru kes,bunu hem sırttan hemde karın altından yap sonra baş taraftan derini ucunu tut ve kuyruğa doğru sıyır.Gömlek gibi çıkar.Sonrada bir güzel tavasını yaparsın afiyetle yersin.Yalnız birde kayalarda gördüğümüz bizim buralarda sümüklü dediğimiz ağzı ufacık ve yassı olan bir balık vardır onu yemiyesin.:D Altta kayabalığının bir çeşidinin resmini koyuyorum
[/IMG] (][IMG)

OrhanCinoglu
08-09-2007, 15:27
Gürol Ağabey dediğin gibi o sümüksü olmayanların açık renkli olanların eti gerçekten çok güzel oluyor ben de senelerdir yerim yakaladıkça:)

9673
08-09-2007, 23:13
Evet abiler bu balık gerçekten lezzetli oluyor ben hep balığa gittiğimdi mutlaka alırım ama çok akıllı balıklar suya koyuyorsun ölmüş numarısı yapıyor ve biranda kaçıyor bu konuda ciddiyim