yeni bir levrek yemeği tarifi

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    bu yemeği geçen gün icat ettim.misafirimiz vardı 6 tane levrek almıştım, mangalda yaptım ama sadece 5 tanesi yendi bir tanesi kaldı.Bu kalan pişmiş levreğin kılçıklarını ve derisini temizledikten sonra ditmikledim.Halis zeytinyağı sarımsak karabiber tuz ve yarım limon suyunu karıştırdım, 5 tane kornişon turşusunu kibrit başı büyüklüğünde doğrayıp levreklerle harmanladım, üstüne sosunu ilave ettim 5 dal maydonozu ince ince kıyıp üstüne koydum, 1-2 saat buzdolabında bekledi, levrekler sosu iyice içine çekmişti, sonuçta eşimle denedik eşim bana 10 numara olmuş dedi.Bu tarif sadece levrekle değil diğer beyaz etli balıklarla da yapılabilir diye düşünüyorum, deneyip yorum yapmanızı rica ediyorum.

    kusura bakmasın admin arkadaşlar bu yazımı balık yemekleri başlığına taşırlarsa memnun olurum, farketmeden genel konular altında açmışım
     
    Son düzenleme: 10 Eylül 2007
  2. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    yücel kardeşim eline sağlık vermiş olduğun tarifi bende deneyeceğim bakalım nasıl olacak paylaşımın için teşekkürler
     
  3. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Anladığım kadarıyla kalan levreğin etlerini
    didikleyip sosladın.
    sonrada soslayıp yedin...


    hımmmm nefis gözüküyor.

    akşama bende deneyeyim...

    Sonucu mutlaka yazarım.
     
  4. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Ali45

    Denedikten sonra sonucu mutlaka yaz ama.

    Birde birşey sorucam.

    En son ne zaman balık pişirdin?
     
  5. aidois

    aidois

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    228
    Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    biz dun canalpakin la bir rakı balık keyfı icin levrek ı sectık. Fakat basit bir hazırlama oldu; levreklerın ıcını domates sogan maydanoz has zeytınyagı ve lımon la doldurduk. Ustune zeytınyagı lımon tuz karabıber ektık, gayet lezız olmustu:)

    En yakın zamanda deneyeceğim
     
  6. BB1750

    BB1750

    Mesajlar:
    71
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    Balıkçıdan Çupra.Kilo 10 ytl =)
    eminim güzel bi tad olmuştur.en azından kalan balığı çöpe atmamak için iyi bir çalışma tebrikler yücel abi
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.