bu yemeği geçen gün icat ettim.misafirimiz vardı 6 tane levrek almıştım, mangalda yaptım ama sadece 5 tanesi yendi bir tanesi kaldı.Bu kalan pişmiş levreğin kılçıklarını ve derisini temizledikten sonra ditmikledim.Halis zeytinyağı sarımsak karabiber tuz ve yarım limon suyunu karıştırdım, 5 tane kornişon turşusunu kibrit başı büyüklüğünde doğrayıp levreklerle harmanladım, üstüne sosunu ilave ettim 5 dal maydonozu ince ince kıyıp üstüne koydum, 1-2 saat buzdolabında bekledi, levrekler sosu iyice içine çekmişti, sonuçta eşimle denedik eşim bana 10 numara olmuş dedi.Bu tarif sadece levrekle değil diğer beyaz etli balıklarla da yapılabilir diye düşünüyorum, deneyip yorum yapmanızı rica ediyorum. kusura bakmasın admin arkadaşlar bu yazımı balık yemekleri başlığına taşırlarsa memnun olurum, farketmeden genel konular altında açmışım
yücel kardeşim eline sağlık vermiş olduğun tarifi bende deneyeceğim bakalım nasıl olacak paylaşımın için teşekkürler
. Anladığım kadarıyla kalan levreğin etlerini didikleyip sosladın. sonrada soslayıp yedin... hımmmm nefis gözüküyor. akşama bende deneyeyim... Sonucu mutlaka yazarım.
. Ali45 Denedikten sonra sonucu mutlaka yaz ama. Birde birşey sorucam. En son ne zaman balık pişirdin?
biz dun canalpakin la bir rakı balık keyfı icin levrek ı sectık. Fakat basit bir hazırlama oldu; levreklerın ıcını domates sogan maydanoz has zeytınyagı ve lımon la doldurduk. Ustune zeytınyagı lımon tuz karabıber ektık, gayet lezız olmustu En yakın zamanda deneyeceğim
eminim güzel bi tad olmuştur.en azından kalan balığı çöpe atmamak için iyi bir çalışma tebrikler yücel abi