Orkinos ?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında canalpakin tarafından paylaşıldı.

  1. canalpakin

    canalpakin

    Mesajlar:
    155
    orkinos nasıl pişirilir , bu yediğimiz konserveler gibi yapabilirmiyiz aklımda haşlayıp sonra çok özel zeytinyağında bekletmek var ama nekadar haşlanır napılır ne edilir bilmiyorum :confused:
     
  2. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    orkinos zaten çok yağlı ve lezzetli bir balık olmadığından haşlıycaksanız, haşlama işlemini buharda yapın, buharda haşlama için özel kaplar var ancak bu yoksa derince bir tavanın içine biraz su koyun içine bir tabağı ters olarak yerleştirin ve balıkları tabağın üstüne koyun, bir kapakla sıkıca kapatın.Çeşni vermesi açısından balıkların üstüne soğan dilimleri ve maydonoz koymanızı tavsiye ederim
     
  3. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    yücel kardeşim yanındada herhangi birşey olması gerekmezmi
     
  4. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    valla yanındakiler beni bağlamıyor, özellikle yemek yerken alkollü içecekler ağzımın tadını kaçırıyor o yüzden içmiyorum yemekle
     
  5. alkol kullanıyorsanız bugulama balıgın tadını ortaya çıkarması için hafif ve asıl tadı damaga geç gelen az bogumlu bir beyaz sarap uygun gider.

    tabi rakı kullanıcaksanız tarife bile gerek yok. siz yinede bol sulandırıp tadını azcık kırın.

    hiç bir et ürününün yanında gazlı içecek yada sert tadlı meyve suları önermem. bulursanız ısrarla şıra arayın.sadece iskender kebapla degil bu tip hacimli balıklarla da iyi gider.

    hiç mi bir sey istemediniz. suyunuza 2-3 damla limon damlatın aradabir bundan yudumlayın her seferinde agzınızdaki tadı siler ve siz balıgı tekrar tekrar yeniden tadma sansı bulursunuz.

    meze olarak kırmızı biber vs gibi hoş ve damagı temizleyen türde yiyecekler öneririm. radika deniz börulcesi vs gibi.

    yogurtlu mezeleri balıgın yanında önermiyorum- zehirlenme olayı degil sebep- damaga yapısıp balıgın tadını engeller bu tip mezeler..

    soganlı roka salatasını asla fazla kaçırmayın bu tip yemeklerin sonunda ciddi "gaz" layı verir sizi. tadında tutun.

    ve balık bulunan sofrada limon kullanırken insaflı davranın . balıgın tadını açıga çıkargıgı gibi yok da eder aynı zamanda.

    balıgın sonunda fırınlanmıs ve limonla terbiye edilmiş tahin helvası ise hoş bir bitiriş olur. hep unuturuz bu helva olayını ama balıgınar dından mideyi çok güzel yatıştırır.

    ve kediniz klavye ve dahi meyve sularını asla yan yana bırakmayın "caps lock" tuşunuz arızalanabiliyor.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Eylül 2007
  6. akbuluthv

    akbuluthv akbuluthv

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    antalya
    Peki bu balığı pişirmenin başka yolu varmıdır arkadaşlar:)