Arkadaşlar kaya midyesi hakkında bilgisi olan varmı

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında macahir tarafından paylaşıldı.

  1. macahir

    macahir

    Mesajlar:
    15
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    150 gram kefal
    ben göynük antalyadan avlanıyorum tabanı çok taşlık bir yer ve bu taşların üzerinde kaya midyeleri yapışık bugün birtanesini bıçak yardımı ile aldım ve açtım sorum şu olacak bu yem olarak kullanılırmı ve iğneye neresi nasıl takılır ve faydası olur bu konuda sizlerden yardım bekliyorum.
     
  2. istanbulteam

    istanbulteam Alparslan Altan

    Mesajlar:
    2.467
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Onu ilk ten bi tahta üzerine koy kurutup sonra tüm olarak iğneye tak en son olarakta midyenin siyah yerini takıcan heralde düşmesin diye benim bildiğim bu
     
  3. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    alparslan kardeşim kurutmadan canlı canı takarsan bana göre daha etkili olacağından eminim çünkü devamlı öyle kullanıyorum ama senin dediğinide bir denemekte fayda var kurutalım bakalım nasıl olacak
     
  4. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar midyeyi tuzlayıp gazete üzerine sermek sureti ile suyunu çektirin.Tuz sert yapıyor.Daha sonra derin dondurucuya koyun.Ava gideceğiniz zaman alın yanınıza.Mezgit zamanı ben iğneye taktığım miye parçası ile 4-5 mezgit yakalardım. Midyenin de avlayacağınız balık cinsine göre iğneye takma şekli değişiebiliyor.Kenarındaki siyah organı solucan şekli olduğu için boru kurdu niyetine kullanabiliyorsunuz.
     
  5. istanbulteam

    istanbulteam Alparslan Altan

    Mesajlar:
    2.467
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Midyeden çıkarttığımız an takınca olmuyor yani oluyor da en yapamıyorum genellikle öle yapıyorlar
     
  6. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Midyeyi çıkarınca, bir yerde hafif kurutmak bence en iyi yöntem. Hem midye taze oluyor, hem de iğneye takınca dağılmıyor. Çıkardığınız midyeyi hemen iğneye takarsanız, çok çabuk dağılıyor. Siyah etli kısımlarını dolasanız dahi, kendisine değen bir yosun bile midyeyi dağıtmaya yetiyor. Ama hafif kurutursanız bu sorunu yaşamazsınız. Gazeteye serip suyunu çektirmek, ve tuzlayıp saklamak ise, artan midyelerinizi bir daha kullanabilmek açısından faydalı, ama taze midye kadar iş yapmıyor, bunu da eklemek isterim.
     
  7. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Antalya'da bahsettiğiniz midyeler,marmara ve egedeki gibi büyük( dolmalık) tarzı mideyeler değil küçük midyelerdir.Ben de kıyıda valnıp yem bulamazsam kullanırdım,bence kurutmaya hiç gerek yok,bıçakla(özellikle maket bııçağıyla-daha kolay-) çıkarıp mümkünse irilerinden,iğneye tüm olarak zaten sert olan yüzeyinden iğneye 2-3 kez geçirerek takılmalı...Bence kıyıdan karagöz dışında iş yapmaz...:)
     
  8. cemek

    cemek

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta,amatörce zıpkın
    En İyi Avı:
    sanırım kefaldi ama kilo olduğunu sanmıyorum
    selam bende yeni bir üyeyim.ancak yakın zamanda burda çok faydalı bir bilgi vardı onu kullandım.paylaşımın sahibini sitede aramama rağmen bulamadım.ama burdan teşekkür ederim.bilgi;midyenin tuzlu suyla hafif haşlanması idi.nefiss bir çözüm.böylece uzağa atabiliyorsunuz.10 adet izmarit 1 adet ispari yakaladım yenikapıda herkes sinek avlarken.tavsiye ettim ama ciddiye almadılar.