arkadaşlar sizce balığın en lezzetli yeri neresidir..

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında kepke35 tarafından paylaşıldı.

  1. kepke35

    kepke35 SALİH

    Mesajlar:
    58
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    zargana (55 cm) zarganacı oldum artık
    bence balığın en lezzetli yeri yanakları ve gözüdür.sizce...
     
  2. KRAL_BALIKÇI

    KRAL_BALIKÇI

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    3.893
    Balığın her zaman en lezzetli yeri sırt etidir..;) ;)
     
  3. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Balığa göre değişir ama Sazan da kafası ve yanaklarını kesinlikle kaptırmam:D
     
  4. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    serdar kardeşime katılıyorum sazanın en güzel yeri kafası ve yanaklarındaki dolu dolu etlerdir
     
  5. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    bütün balıklar için geçerli söyliyceğim, kafa etleri lezzetli ama çok az, adam gibi yenicek en lezzetli yeri balığın göğüs kılçıklarının olduğu yerdir, hani şu kılçıklar yüzünden en son yediğimiz yer yani :), çünkü hareketli kasmiktarı azdır ve her zaman daha yağlıdır diğer yerlere göre
     
  6. murat41

    murat41

    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    kocaeli-izmit
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    bence büyük balıkta kafaya yakın yeri küçük balıkta kuyruğu süper olur:)
     
  7. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Ben de en çok kuyruk ve sırt etlerini ,sazan ise boynunu severim.İstavrit hamsi ise hiç bilmem hepsini bir yudumda yediğim için:)Oruçlu oruçlu güzel oldu konu:D
     
  8. skymount

    skymount Nuri ERTİK

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    899
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    kafa kemikleri ve kılçıkları hariç her yeri...
    (bazılarında iyi kızarırsa kılçıkları bile)
    ha bi de pulları hariç:D
     
  9. Serkan.ist

    Serkan.ist Hidayet

    Mesajlar:
    424
    Şehir:
    Ankara
    atalar tavuğun derisi balığın gerisi (belden kuyruğa kadar) demiş
     
  10. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Derisi ve gerisi konusuna aynen katılıyorum.
    Gerçi balığa göre değişir ama ben kuyruk bölümünü çok severim.
    Sevgili valideciğim,(ben tek başıma 7 yaşındayken denize balığa gitmeme nasıl olurda izin verirdi aklım almıyor ama..) özellikle sazan gibi balıkların kafa bölümünü büyük bir hünerle yer ,bizi dumur eder.Bütün balığı tek başına yese doymuyor illa o yanakları falan yiyecek,başka yolu yok.
     
  11. denizbilimci

    denizbilimci Hasan

    Mesajlar:
    1.038
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Lüferin yanak eti saray menülerini süslermiş zamanında. Balıklarda kuyruktan kafaya doğru yağ oranı artar. Organları çevreleyen kısım daha yağlı ve daha lezzetlidir. Kuyruğu da güzeldir, kısaca her bir yanı lezzetlidir bu mubareklerin :D
     
  12. 43_abdullah_91

    43_abdullah_91

    Mesajlar:
    628
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    sazanda göğüs bölümü ve kafası süper gözü nasıl yiyolar onu anlamış değilim:confused: :confused: :confused:
     
  13. oz0735

    oz0735 Özkan

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    732
    Şehir:
    ankara/yenimahalle
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    ben ve herzaman usta aşçılar derki:
    sırtı,yanakları ve boynu ama özelliklede sırtı...lop ve leziz et buralarda bulunur çünkü...:D :D :D
     
  14. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hayatta ayırt etmem balık olsunda en çirkin yeri benim olsun:D:D
     
  15. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Süperrr!!;) ;) :D
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  16. canalpakin

    canalpakin

    Mesajlar:
    155
    levrekte enseyi tek geçerim
     
  17. balikicimurat

    balikicimurat murat

    Mesajlar:
    120
    Şehir:
    pittsburgh usa
    Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    bencede kuyruga yakin kismi
     
  18. estabi

    estabi

    Mesajlar:
    77
    Şehir:
    Konya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg sazan
    isin ilginç tarafı ben balıgın kuyrugunu ve süzgeçlerini yemeyi cok seviyorum,acaba bende tuhaflık varmı soruyorum sizlere:D :D :D
     
  19. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Valla hiç sazan yemediğim için bir ey diyemeyeceğim fakat sırt kısmı mükemmel oluyor.
     
  20. ahmetcem

    ahmetcem Cem

    Mesajlar:
    962
    Şehir:
    Samsun
    Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Yediğim bi çinakop bide hamsi var onlarda sadece fileto kısımlarını yerim bence en lezzetli tarafları :D gerisi sizin olailir kafa göz :D nereyi isterseniz :D