bütün balıklar için geçerli söyliyceğim, kafa etleri lezzetli ama çok az, adam gibi yenicek en lezzetli yeri balığın göğüs kılçıklarının olduğu yerdir, hani şu kılçıklar yüzünden en son yediğimiz yer yani , çünkü hareketli kasmiktarı azdır ve her zaman daha yağlıdır diğer yerlere göre
Ben de en çok kuyruk ve sırt etlerini ,sazan ise boynunu severim.İstavrit hamsi ise hiç bilmem hepsini bir yudumda yediğim içinOruçlu oruçlu güzel oldu konu
kafa kemikleri ve kılçıkları hariç her yeri... (bazılarında iyi kızarırsa kılçıkları bile) ha bi de pulları hariç
Derisi ve gerisi konusuna aynen katılıyorum. Gerçi balığa göre değişir ama ben kuyruk bölümünü çok severim. Sevgili valideciğim,(ben tek başıma 7 yaşındayken denize balığa gitmeme nasıl olurda izin verirdi aklım almıyor ama..) özellikle sazan gibi balıkların kafa bölümünü büyük bir hünerle yer ,bizi dumur eder.Bütün balığı tek başına yese doymuyor illa o yanakları falan yiyecek,başka yolu yok.
Lüferin yanak eti saray menülerini süslermiş zamanında. Balıklarda kuyruktan kafaya doğru yağ oranı artar. Organları çevreleyen kısım daha yağlı ve daha lezzetlidir. Kuyruğu da güzeldir, kısaca her bir yanı lezzetlidir bu mubareklerin
ben ve herzaman usta aşçılar derki: sırtı,yanakları ve boynu ama özelliklede sırtı...lop ve leziz et buralarda bulunur çünkü...
isin ilginç tarafı ben balıgın kuyrugunu ve süzgeçlerini yemeyi cok seviyorum,acaba bende tuhaflık varmı soruyorum sizlere
Yediğim bi çinakop bide hamsi var onlarda sadece fileto kısımlarını yerim bence en lezzetli tarafları gerisi sizin olailir kafa göz nereyi isterseniz