Arkadaşlar Lüfer zamanı geliyor mu yoksa geçti mi tam anlamış değiliz, çünkü çok sınırlı sayıda çıkıyor.Bu arada sizin gibi balıkçılara lüfer ızgarayı anlatmanın bir alemi yok ancak benim tarifim balığı yedikten sonrası için. Gerekli malzemeler... 1. Afiyetle yenmiş ancak kılçığı atılmamış Lüfer.. 2. Hala kızgın közü olan mangal ateşi. Tarif... Balığın kılçığı mangalın üzerindeki ızgaraya yavaşça ve itinayla konur, kızarınca tersi çevrilir.Tersi de kızarınca herkesin şaşkın bakışları altında çıtır_çıtır yenir. Etrafa da ikram edilir. Bu harika tadı şiddetle tavsiye ederim.Avrupada balık kültürü bulunan birçok ülkesinde yenmekte ve bununla birlikte doğada sadece (bol miktarda) balık kılçığında bulunan fosfor ve bununla birlikte kalsiyum alınmış olur.AFİYET OLSUN
ersin abicim şu an altınova tarafından çok güzel lüfer alıyorlarmış ayrıca balık kılçığının yendiğinide ilk defa senden duydum ha balık kılçığı yiyiyoruz mesela hamsinin sardalyanın gibi ama mangalda olduğunu hiç duymamıştım verdiğin bilgi için teşekkürler en yakın zamanda deneyeceğim.
Sadece lüfer değilmiş... Bu arada bir arkadaşım bu tarifin çipurada da çok iyi sonuç verdiğini söyledi..ilgilenenlere duyurulur...
Abi saat sabahın 3'ü hiç bukadar gülüceğimi düşünmemiştim. Sen beni güldürdün Allah da sana bol bol lüfer nasip eder de sen de gülersin inşallah...