Kılçık kızartma...

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında flyleon tarafından paylaşıldı.

  1. flyleon

    flyleon Ersin

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    57
    Şehir:
    Göztepe/İzmir
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1,5 saatte 19 adet lüfer ve kofana
    Arkadaşlar Lüfer zamanı geliyor mu yoksa geçti mi tam anlamış değiliz, çünkü çok sınırlı sayıda çıkıyor.Bu arada sizin gibi balıkçılara lüfer ızgarayı anlatmanın bir alemi yok ancak benim tarifim balığı yedikten sonrası için.

    Gerekli malzemeler...

    1. Afiyetle yenmiş ancak kılçığı atılmamış Lüfer..

    2. Hala kızgın közü olan mangal ateşi.

    Tarif...

    Balığın kılçığı mangalın üzerindeki ızgaraya yavaşça ve itinayla konur, kızarınca tersi çevrilir.Tersi de kızarınca herkesin şaşkın bakışları altında çıtır_çıtır yenir.:) Etrafa da ikram edilir.:D

    Bu harika tadı şiddetle tavsiye ederim.Avrupada balık kültürü bulunan birçok ülkesinde yenmekte ve bununla birlikte doğada sadece (bol miktarda) balık kılçığında bulunan fosfor ve bununla birlikte kalsiyum alınmış olur.AFİYET OLSUN
     
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Abi,

    Lüferi bulsak çiğ yiyeceğiz.

    O derece ...
     
  3. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    ersin abicim şu an altınova tarafından çok güzel lüfer alıyorlarmış ayrıca balık kılçığının yendiğinide ilk defa senden duydum ha balık kılçığı yiyiyoruz mesela hamsinin sardalyanın gibi ama mangalda olduğunu hiç duymamıştım verdiğin bilgi için teşekkürler en yakın zamanda deneyeceğim.
     
  4. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .


    Ali45 Altınova ne tarafta?
     
  5. tutku

    tutku

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    791
    Şehir:
    Hayatın ta içinden..
    Çok güldüm ya.. Allah'ta seni güldürsün. :D :D :D
     

  6. Bu çok iyimiş
    :D :D :D :D :D :D
     
  7. murat41

    murat41

    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    kocaeli-izmit
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    bir şey daha öğrendik:D
     
  8. flyleon

    flyleon Ersin

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    57
    Şehir:
    Göztepe/İzmir
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    1,5 saatte 19 adet lüfer ve kofana
    Sadece lüfer değilmiş...

    Bu arada bir arkadaşım bu tarifin çipurada da çok iyi sonuç verdiğini söyledi..ilgilenenlere duyurulur...;)
     
  9. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İlk lüferimde deneyeceğim.İnşallah
     
  10. ozgurcan

    ozgurcan Özgürcan

    Mesajlar:
    725
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Abi saat sabahın 3'ü hiç bukadar gülüceğimi düşünmemiştim. Sen beni güldürdün Allah da sana bol bol lüfer nasip eder de sen de gülersin inşallah...
    :D :D :D :D