PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karides ile sahilden kıyıdan ne çıkar?


Girdap
02-10-2007, 23:44
arkadaşlar ben dondurulmuş hazır temizlenmiş karides aldım dolaba attım sahilden hangi balık buna tav olur yada karidesi tuzlamaya gerek varmıdır?

nolongerregistered
02-10-2007, 23:48
arkadaşlar ben dondurulmuş hazır temizlenmiş karides aldım dolaba attım sahilden hangi balık buna tav olur yada karidesi tuzlamaya gerek varmıdır?

Bizim buralarda(bandırma)sülünez ile alınan balıkların tamamı alınabiliyor..
orada durum farklı olurmu ..bilemem;)

56561
03-10-2007, 00:04
dondurulmuş karidese taze karide kadar rağbet olmaz

nolongerregistered
03-10-2007, 00:10
dondurulmuş karidese taze karide kadar rağbet olmaz

evet bu konuda aynı düşünüyorum..biz taze karidesin kabuğunu soyup içini kullanırız..özellikle karagöz avında verimli bir yemdir

Tuna Hunter
03-10-2007, 00:13
arkadaşlar ben dondurulmuş hazır temizlenmiş karides aldım dolaba attım sahilden hangi balık buna tav olur yada karidesi tuzlamaya gerek varmıdır?

Tuzlamaya gerek yok.... en iyisi tazede... neyse...
Oltani gene atda bir görelim ;)

Buzlanmis karidesle genede iyi av yapilir, ama erkenden dagilir elinde... :D

Girdap
03-10-2007, 00:22
evet daha atmadan dagılıyor:(:(:

Tuna Hunter
03-10-2007, 00:26
evet daha atmadan dagılıyor:(:(:

Onun icin vazgec dostum..... ;)
Baska yem bul...

......... veya, tazesini bul, buzdolabina koy, 10 saate kadar dayanip hemen kullanmaya calis......
Karides dondugu an, is bozulmustur.....

tr16hunter
03-10-2007, 00:46
Mehmet kardeşim
Şoklanmış karides Buzu çözülünce deforme oluyor iğneye tutunamıyor dağılıyor.
Balığa çıkmadan önce alacağın bir kaç karides şoklanmış karidesten bin kat daha güzel iş yapacaktır.Karidesle tutacağın ilk balığı eğer büyük değilse yem yapman daha iyi olur bence,tecrübe et pişman olmazsın...

DrHG
03-10-2007, 08:54
Çok güzel bir yemdir ama taze olmak kaydıyla! Hemen hemen tüm balıklarda çalışır. Kıyıdan atma esnasında genelde kancadan fırlar, tekne için ideal sayılabilecek bir yem. Kıyıdan sülünes, boru kurdu, mamun, İzmir kurdu, vb yemler hiç bir şey yoksa toprak solucanı da iş yapar. Rastgele..:)

Eczacı
03-10-2007, 09:05
arkadaşlar ben dondurulmuş hazır temizlenmiş karides aldım dolaba attım sahilden hangi balık buna tav olur yada karidesi tuzlamaya gerek varmıdır?

Aynı hatayı bende yaptım ,1 kilo dondurulmuş karides 100 gr tuzlanmış tavuk göğsünün yaptığı işi yapamadı hemde tekneden,zaten kıyıdan olsa hiç iş yapamazdım iğnede durmuyor çok çabuk dağılıyor.

mallaca
03-10-2007, 09:09
Evet karidesi mırmır avında kullananı gördüm.Ama kullanışsız bir yem.Öncelik kurtta ama elinde başka yem yoksa midyeden iyidir.Atarken ben kabuğunuda takıyorum iğneye ki fırlamasın diye.Ama mırmır yakalamak naip olmadı o nedenle boru kurdundan şaşmam.

BB1750
03-10-2007, 10:37
bende hep taze karides kullanırım.en fazla 2 gün ömrü var malesef.ertesi güne rengi kararsa bile iş yapar fakat dondurmamak lazım. hiç denemedim ama aklıma şimdi geldi acaba kayar su ile bi kapta bir iki dakika bekletsek balık yemeye devam eder mi sizce? sertleşeceği için daha iyi kancaya tutunacaktır.
öte yandan bir abimiz tuzlayıp suyunu çektirmemi öyle kullanmamı söylemişti onuda denemedim.

Eczacı
03-10-2007, 11:04
bende hep taze karides kullanırım.en fazla 2 gün ömrü var malesef.ertesi güne rengi kararsa bile iş yapar fakat dondurmamak lazım. hiç denemedim ama aklıma şimdi geldi acaba kayar su ile bi kapta bir iki dakika bekletsek balık yemeye devam eder mi sizce? sertleşeceği için daha iyi kancaya tutunacaktır.
öte yandan bir abimiz tuzlayıp suyunu çektirmemi öyle kullanmamı söylemişti onuda denemedim.


Karidesi taze olarak alıp ayıklayın sonra teknedeyken biraz tuzlayıp suyunu salmasını bekleyin;) sertleştiğini göreceksiniz ama bana sorarsanız tavuk karidesten daha güzel iş yapıyor ama .

Girdap
03-10-2007, 13:27
arkadaşlar ben makina ile değil kasnaga dolanmış ola ile elden atıyorum yem dagılıyor sizce yemin kancaya tutunması iççin ne yapmamı önerirsiniz?

Eczacı
03-10-2007, 13:28
arkadaşlar ben makina ile değil kasnaga dolanmış ola ile elden atıyorum yem dagılıyor sizce yemin kancaya tutunması iççin ne yapmamı önerirsiniz?

Yazdıkya Adaş ,okumuyorsun valla ;)

Girdap
04-10-2007, 11:59
peki arkadaşlar kıyıdana tmak için tavuk gögsümü karidesmi desem?
tavuk gögsünü bulması daha pratik oda her balıkrta iş yaparmı;?

tarcan
04-10-2007, 13:28
Karidesi taze olarak alıp ayıklayın sonra teknedeyken biraz tuzlayıp suyunu salmasını bekleyin;) sertleştiğini göreceksiniz ama bana sorarsanız tavuk karidesten daha güzel iş yapıyor ama .

peki arkadaşlar kıyıdana tmak için
tavuk gögsümü karidesmi desem?
tavuk gögsünü bulması daha pratik oda her balıkrta iş yaparmı;?

Girdap ;


Mehmet bey (ECZACI) Tavuk eti diyorsa Tavuk Eti.

Başka düşünme Bence...

ahmetcem
04-10-2007, 22:10
Taze karidese hiç bir taş balığı hayır demez ;) ama taze olmak şartı ile ;)

Eczacı
04-10-2007, 23:25
Taze karidese hiç bir taş balığı hayır demez ;) ama taze olmak şartı ile ;)

Ahmetim tazesine ben bile hayır demem;) ama azıcık tuzlarsan biraz daha sertleşir ve daha verimli olur:)

poissonbleu
05-10-2007, 04:48
arkadaşlar ben dondurulmuş hazır temizlenmiş karides aldım dolaba attım sahilden hangi balık buna tav olur yada karidesi tuzlamaya gerek varmıdır?

kardeş bence hazır temizlenmiş karidesi kendin ye,şimdiden afiyet olsun, bencede tavuk göğsü kullan hem ucuz,hem de daha kolay bulunuyor.

rastgele...!

Girdap
05-10-2007, 13:26
tavuk gögsü iğneye daha saglam tutunuyor değilmi arkadaşalr?

ahmetcem
05-10-2007, 19:23
Ahmetim tazesine ben bile hayır demem;) ama azıcık tuzlarsan biraz daha sertleşir ve daha verimli olur:)

bu taktiği deniyeceğim mehmet abi ;) teşekkürler

Girdap
20-10-2007, 12:20
arkadaşlar balıkhanede satılan karideslerde buzun içinde oluyor yani bir nevi dolndurulmuş aynı şey olmuyormu şoklanmışla?

ufukkula
20-10-2007, 14:40
arkadaşlar balıkhanede satılan karideslerde buzun içinde oluyor yani bir nevi dolndurulmuş aynı şey olmuyormu şoklanmışla?

Kabuklu olarak tezgahtaki balıklar gibi buzlar içine bırakılmış karedesler eğer haftalardır orada değilse tazeliğini korur,yem için kullanırken dikkat ettiğimiz fosforlu yapısı buz sayesınde bozulmaz.Ancak belirttığim üzere çok uzun süre kalmamış olmalı,bunu da tezgahta görünen karedesleri hafiçe yakından inceleyerek farkedebilrisniz,keskın bir bayatlamış koku,veya çokçası ezilmiş kardes topluluğu genelde bozulduğunun göstergesidir.

Girdap
20-10-2007, 15:20
Kabuklu olarak tezgahtaki balıklar gibi buzlar içine bırakılmış karedesler eğer haftalardır orada değilse tazeliğini korur,yem için kullanırken dikkat ettiğimiz fosforlu yapısı buz sayesınde bozulmaz.Ancak belirttığim üzere çok uzun süre kalmamış olmalı,bunu da tezgahta görünen karedesleri hafiçe yakından inceleyerek farkedebilrisniz,keskın bir bayatlamış koku,veya çokçası ezilmiş kardes topluluğu genelde bozulduğunun göstergesidir.

teşekkürler
saglıcakla kalın

lost_paradise
20-10-2007, 15:33
Bak ne yakaldığımı gör karidesle. Ama hepsi 9 canlıyken :D

Atos
20-10-2007, 15:38
Karides için ben de bir iki kelam edeyim dedim. Balıkçıdan aldıgım yeni gelen karidesleri eve götürüp hanıma göstermeden balkona çıkartırım. Taze iken kabuklarını soyar bir tepsinin içine terzilerin kullandıgı yağlıkagıt dan serip üzerlerine yatırırım. Güzelce tuzlamasını yaparım ve buzdolabına koyarım.(Bu arada kapaklı olması şart deil kokmuyor çünki) 1 gün bekledikten sonra hava almayacak gibi bir kavanozun içine koyarım. bu karidesler 2-3 av bana yeterli gelmektedir. ve güzel tuzlanıp suyunu saldıgı zaman çok zor dağılan ve iğneye kolay gecen bir yem halini alır. ilgilenen arkadaşların dikkatine

themad2
21-10-2007, 13:03
ben galata köprüsü kıyılarından ismarit çekiyorum ama tazesi makbul içini al tuzlama falan gerekmez taze olsun yeter.

Girdap
27-10-2007, 11:49
Karides için ben de bir iki kelam edeyim dedim. Balıkçıdan aldıgım yeni gelen karidesleri eve götürüp hanıma göstermeden balkona çıkartırım. Taze iken kabuklarını soyar bir tepsinin içine terzilerin kullandıgı yağlıkagıt dan serip üzerlerine yatırırım. Güzelce tuzlamasını yaparım ve buzdolabına koyarım.(Bu arada kapaklı olması şart deil kokmuyor çünki) 1 gün bekledikten sonra hava almayacak gibi bir kavanozun içine koyarım. bu karidesler 2-3 av bana yeterli gelmektedir. ve güzel tuzlanıp suyunu saldıgı zaman çok zor dağılan ve iğneye kolay gecen bir yem halini alır. ilgilenen arkadaşların dikkatine

bu bilgiler için teşekkürler

themad2
25-11-2007, 13:31
bende tazesi kullanıyorum çok ucuz bir yem.aldıgın anda kabugunu soy ve içini al tuzlama falanda gerekmiyor.İzmarit i,starvit mezgit falan geliyor.
ama bende kullanma çinki kaya balıgının sevdigi bir yem oldugu için sürekli atlıyo ve yemi alıyo çek bidaha tak at falan uzun iş...

yaban-cı
25-06-2008, 01:42
üstadım karidesle çok güzel avlar çıkarabilirsin. sana tavsiyem tekneden avlanacaksan taze kullan ama yok kıyıdan avlanacam diyorsan karidesleri ayıkla ve bol tuzla sonra cam ve kapaklı bir saklama kabına koy buzluğa at. kesinlikle plastik kutulara veya poşete koyma(koku olayı bilirsin) 4/6 saat kadar beklet ve kullan. bir günden fazla beklemiş karidesle hüsrana uğrayabilirsin. tavuk göğsünü de kullanmadan önce belirli işlemlerden geçirmiyor muyuz zaten. bana göre denize ait olan denizde daha fazla iş görecektir. üstadlarıma saygılarımla.

Merih94
10-08-2008, 13:31
bizim burda (bandırma) da karides ile her türlü balığı tutan var mırmır izmarit hatta istavrit bile gelebilyor ama en iyisi boru kurdu ve sülünez :)

themad2
10-08-2008, 13:52
Karidese izmarit ve iri istarvit alıyorlar.Yem konusunda tazesi daha iyidir düşünüyorum.Balık tuttugum yerin yanında hal oldugu için çok rahatız bu yönlerden bayatını hiç denemedik.

alpperr
11-08-2008, 11:58
bende avlarımda genellikle karides kullanıyorum...
Tabiki tercihim taze karidesten yana ama herzaman buzlukta tuzlanmış ve dondurulmuş karides bulunduruyorum...
karidesin donduruluduğu zaman daha kolay dağıldığı doğru ama ben erimeye başlayınca üzerine biraz daha tuz serpiyorum ve azda olsa tekrar sertleşmesini sağlıyorum...
eğer tuz bulamazsam kabın içine biraz deniz suyu döküyorum,deniz suyuda biraz sertleştirme yapıyor...

Aramis
11-08-2008, 12:09
Karides ile kıyıdan avlanmak için kıyıdan hangi şekilde avlanacağın konusu önemlidir.Bırakma yapacım dersen hiç bir işe yaramaz,kısa mesafe atışlı şamandıralı avlanıcam dersen avlaga göre değişiklik gösterecektir,Uzun mesafeli atış gerektiren avlarda atış yaparken karidesin iğneden düşme olasılığı yüksek olduğundan pek veri elde edebileceğini düşünmüyorum.Şahsi görüşüm karides kayıkla yapılacak avlarda harika bir yemdir ama kıyı için o kadar pozitif konuşamıyorum.Rastgele.

exsoft
11-03-2009, 22:21
Arkadaşlar ben kocaeli ilinin kandıra çamkonak(dikili, tuzağzı, babalı) bölgesinde avlanıyorum bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Eğer daha önce deneyen arkadaşlar da varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim !...
Kumluk sahilde dil balığı yakalamak için ölü karides kullanılır mı? ve Kumluk sahilde ölü karides ile başka hangi balıklar çıkar ??

Şimdiden çok teşekkürler !....

ubujavine23
11-03-2009, 22:47
Arkadaşlar ben kocaeli ilinin kandıra çamkonak(dikili, tuzağzı, babalı) bölgesinde avlanıyorum bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Eğer daha önce deneyen arkadaşlar da varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim !...
Kumluk sahilde dil balığı yakalamak için ölü karides kullanılır mı? ve Kumluk sahilde ölü karides ile başka hangi balıklar çıkar ??

Şimdiden çok teşekkürler !....
slm hemserım canlı teke veya kayabalıgı kullanman kandıra gıbı muazam bı yerde sana dıl balıgı da dahıl bır cok cesıt balık yakalamanı saglayabılır.rast gelsın

kaşıkçı
15-03-2009, 16:25
Tuzlanmış karides benim en favori yemimdir. Çanakkale Eceabat'ta kıyıdan (gece) güzelce tuzlanmış 3-4 günlük karideslerle aldığım balıklar şunlardı: Eşkina, sargoz, melanur ve mercan kırması (galiba kocagöz deniyor). Ayrıca başka başka yerlerdede iyi randıman almışımdır.

esabi
15-03-2009, 21:06
Arkadaşlar ben kocaeli ilinin kandıra çamkonak(dikili, tuzağzı, babalı) bölgesinde avlanıyorum bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Eğer daha önce deneyen arkadaşlar da varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim !...
Kumluk sahilde dil balığı yakalamak için ölü karides kullanılır mı? ve Kumluk sahilde ölü karides ile başka hangi balıklar çıkar ??

Şimdiden çok teşekkürler !....

ersin kardeş yakup hocamız bu soruları 2 sene önce cevaplamış;)

6-8 no kanca, 15 cm köstek, araları bir karış olacak şekide kasnağa sarılı 0.30 mm misinaya 5-6 adet köstek yapılır. Ucuna 75 gramlık kurşun ilave edilir. Yani: 5-6 kancalı çapari benzeri bir olta elde etmiş oluruz.
Oltaya deniz kenarında suyun vurduğu yerde kumlar arasından çıkan fasülye şeklindeki beyaz midyelerden iç çıkartarak veya deniz salyangozu, deniz minaresi ve keşiş yengeci de yem olarak takılabilir.
Özellikle akşam üstü ve sabah erken kumsal kıyıdan 30 metre mesafeye atılır, olta kasnağı kuma gömülür gezmeye gidilir. Arada olta yoklanır, çıkan en irisi el büyüklüğünde olan dil balıkları bir sepet içerisinde ıslak bez arasına atılır.

Dil balığını ıslak bez arasıda bir sepette 3 gün canlı tutabiliriz. Yeterince balık yakalayabilmek için belki de bu kadar güne ihtiyaç olabilir. Çünkü bu balık özellikle Karadeniz'de belli zaman ve yerler dışında bol av vermez.
Kum midyeleri çok çeşitlidir. yuvarlakça olanlarına cıkcık yada cikcik diyorlar, (Venus türleri)


Yine çamur içinde bol bulunan daha iri türlere yürek midyesi (Cardium ve Cerastoderma) denir ve bunlar da harika yem canlılarıdır.


Ege'de daha fazla çeşit vardır. (Akvades, kidonya gibi)

Benim bahsettiğim fasüye şeklinde olanlar. Bunlar kıyıda denizin vurduğu kumsaldan bile çıkar. (Donax ve Tellina türleri)

Bunlar nispeten az etli olurlar ve çoğu dip balığı tercih eder.

fahrialem
26-05-2009, 20:10
karideslerin büyükse dondur okadar da çabuk dağılmıyor ben denedim iyi ıskaroz ve karagöz çekiyorum ben ayrıca ben kaş pataradan yazıyorum

gökhan berlin
03-06-2009, 23:29
Zargana Karadese Gelirmi

gökhan berlin
03-06-2009, 23:32
Sabah Baliga Gidecem Erkenden Lütfen Cevap Verirmisiniz

ozgurcan
03-06-2009, 23:44
Biz geçen sene dondurulmuş ve ayıklanmış karides kullandık. Gayet güzel sonuç verdi. Tabii yanımda 2 üstad vardı.

Önce karidesleri su almaması için bir poşete koydum ve ılık su bulunan bir kaba bıraktım. Daha sonra avlağa gittik. Poşedi açıktan sonra içine kaya tuzu döktük. Sonuç gayet güzeldi. İri istavrit, ispari gibi balıklarda güzel sonuç verdi. Ancak sana tavsiyem sulu sulu takma, iğneye takmadan önce bir beze yada gazeteye koy ki suyu çeksin. Sanırım tuz diri kalmasını sağlıyor ve oltamda yem hiç dağılmadı...

ozgurcan
03-06-2009, 23:45
Gökhan sanırım pek iyi sonuç alamassın diye düşünüyorum; daha doğrusu ben alamamıştım...

db_garage
16-06-2009, 17:05
kardesi ilk olarak temizleyip gazeteye serin üzerine bolca tuz atıp yarım saat kadar bekleyin sulanmış olan tuzdan ayırıp tekrar tuz ve birazda seker atarak aynı işlemi yapın sonra istediginiz büyüklükte yemi dograyarak buzluga koyabilirsiniz artık karides dagılmadan kullanabilirsiniz.

denizci_kaptan
16-06-2009, 17:16
kardesi ilk olarak temizleyip gazeteye serin üzerine bolca tuz atıp yarım saat kadar bekleyin sulanmış olan tuzdan ayırıp tekrar tuz ve birazda seker atarak aynı işlemi yapın sonra istediginiz büyüklükte yemi dograyarak buzluga koyabilirsiniz artık karides dagılmadan kullanabilirsiniz.

Hoşgeldiniz. Keyifli paylaşılar dilerim.
Tuz şeker karışımı ilginç. Balığın iştahında ne kadar azalma oluyor peki canlı ya da tazeye göre?

db_garage
28-06-2009, 00:22
Hoşgeldiniz. Keyifli paylaşılar dilerim.
Tuz şeker karışımı ilginç. Balığın iştahında ne kadar azalma oluyor peki canlı ya da tazeye göre?

balığın iştahında pek azalma gözlemlemedim açıkcası (canlıma yeme göre kesinlikle daha düşük) ama tuz eti kuruturken seker salgılanan enzimlerle fermante oldugundan bir çeşit mayalanmada denilebilir, av için tuzlu karidese oranla daha verimli oluyor

db_garage
28-06-2009, 00:26
bir başka öneride şunu söyleyebilirim karidesi temizlerken kesinlikle kabuklarını atmayın eger daha önceden yapılmış avınıza ait balıklarıda temizleyecekseniz kabuklarla beraber biraz bayak ekmek (ufalanmış olarak) balıkların iç organlarını harmanlayıp buzlukta dondurun. avlanacagını bölgeye gittiginizde bu donmuş kabukları suya kalıp olarak atıp 15 - 20 dakika bekleyip avınıza başlayon farkı göreceksiniz:)

bezzaz
22-04-2010, 16:04
selamlar.ben karidesi temizledikten sonra tuzlayıp buz dolabına koyuyorum 3-4 saat sonra hazır olur ve okadar güzel olur.kesinlikle dağılmaz sert olur.

faradi33
30-04-2010, 15:02
karides le kıyıdan gece saatlerinde kayış balığı çektim.dün gece.hatırı sayılır boyut ve ağırlıkta.benim favori yemim karides bu aralar.kıyıdan iyi iş yapıyor.

29519
30-04-2010, 15:28
Tuzlanmış karidesle hem de 3 - 4 aydır deepfreeze de duran karideslerle çok güzel avlar yaptığımı bilirim ben.

tysonmn
08-01-2011, 16:38
Verim istiyorsan 'canlı karides' al, verimin kralını alırsın...

Seydihan
08-01-2011, 17:21
kuyruğundn sok kafasından cikart... ben canlı karidesi ayıklamadan kullaniyorum ve cok guzel iş yapiyor...

Yenerbey31
11-02-2011, 12:37
Karidesi arkadasim kullanmami onerdi ve ilk ava gittigimizde 3. atisinda 700 gramlik cupra aldi sonrada yarim kiloluk bir laos.Bende guzel bir sargos aldim.Bence verimli bir yem.Yanliz hic tuzlanmis denemedim.Forumdaki ustatlardan vedat bey cupra avinda eskiden karides kullandigini soyluyor.Once sekerliyip sonra tuzluyormus.Denemek lazim:)

Rastgele

xco
15-02-2011, 10:07
karidesi igneye nasil takılıyor boru kurduyla avlanıyorum ben bir kere arkadaşim karides getirdi pek anlayamadim birşeyde vurmadi :D

Yenerbey31
15-02-2011, 10:34
Kic tarafindan geciriyosun igneyi(Kuyrugun biraz alti) basa yakin bir yerden cikar.Balik vurmadimi?Etkili bi yemdir:) Bide ben artik sekerli tuzlukullaniyorum igneden cikmiyo:D

0utlaw
15-02-2011, 21:39
Arayıp da bulamadığım yemdir karides.Ara sıra balık halinde bulursam bulurum yoksa ara ki bulasın...Donuksa,acil çözünme istiyorsak avlakta tuzlu suda çok fazla olmayacak şekilde bekletmek kafi olacaktır.İlk zamanlar için sık sık kontrolde fayda var gereğinden fazla beklerse kötü olur.Dağılmasını da istemiyorsak çok bilinen yanlışın aksine tuz+şeker karışımı kullanmalıyız.Daha önce de belirtmiştim tuzun,yemin tadında yaptığı tat bozumunu tuz+şeker karışımı engellemekte,karidesi tadı bozulmamış ve dağılmayan bir yem addetmektedir.Tuzun 2 saatte yaptığını tuz+şeker 15 dakikada yapar.
Bana göre karides avda alternatif olarak değil de,ilk tercih olarak kullanılmalı.Karidesin doğal ortamını sürdürebileceğini düşündüğümüz yerlerde, mevsiminde daha fazla randımanlı olacaktır.Kabukları yemlemede kumla,ekmekle,diğer balık posalarıyla karıştırılıp kullanılabilir.Saygılar..

xco
15-02-2011, 22:23
Kic tarafindan geciriyosun igneyi(Kuyrugun biraz alti) basa yakin bir yerden cikar.Balik vurmadimi?Etkili bi yemdir:) Bide ben artik sekerli tuzlukullaniyorum igneden cikmiyo:D
temizlemeden direkmi takıyoruz cok buyuk olmazmi :Dben temizledim kabugunu soydum bir parça kopartip igneye taktım

Yenerbey31
18-02-2011, 21:40
temizlemeden direkmi takıyoruz cok buyuk olmazmi :Dben temizledim kabugunu soydum bir parça kopartip igneye taktım

Sercan kusura bakma daha yeni gordum soruyu:D Valla banada buyuk gibi gorundu basta ama zaten eger kabugunu soyup seker-tuz seklinde yapiyosan cok ideal bir boyutta oluyo.(Kafasini kopart)Bazisi biraz buyuk olabilir ama bence bi zarari olmaz.Hatta buyuk balik tutma olsaligini artirir;) Bu arada birkac gundur kullandinmi?Varmi bisey?(Ole sorarlarya balik tutan birini gorunce=))

xco
19-02-2011, 10:23
Sercan kusura bakma daha yeni gordum soruyu:D Valla banada buyuk gibi gorundu basta ama zaten eger kabugunu soyup seker-tuz seklinde yapiyosan cok ideal bir boyutta oluyo.(Kafasini kopart)Bazisi biraz buyuk olabilir ama bence bi zarari olmaz.Hatta buyuk balik tutma olsaligini artirir;) Bu arada birkac gundur kullandinmi?Varmi bisey?(Ole sorarlarya balik tutan birini gorunce=))

dün boru kurdu ile çiktim ilk attim 5 dk sonra yaklaşik 800gr lık bir karakulak tuttum fakat çok fazla balık kaçirdim takımla ilgili bir problem yaşiyorum halen cözemedim denemedigim takım kalmadi resmen akşam ignelerde bir problem vardi yada takımın dizaynında yoksa aksam baya guzelk bir av olacakti

Yenerbey31
19-02-2011, 18:08
Takim 3 dipmi? Cok balikkacirdiysan igne falan olabilir sorun.

xco
19-02-2011, 20:01
Takim 3 dipmi? Cok balikkacirdiysan igne falan olabilir sorun.
takım uç kısımda bir igne dipte ortada gezer kurşun kurşundan sonra bir igne daha

Yenerbey31
19-02-2011, 22:08
Ben gezer kursunlu tek igneli takim kullaniyorum.Mustad 2-3 veya 4 no.Bronz yada siyah capraz igne.Kostek boyu cok uzun olmasin=))Rastgele

xco
20-02-2011, 11:53
Ben gezer kursunlu tek igneli takim kullaniyorum.Mustad 2-3 veya 4 no.Bronz yada siyah capraz igne.Kostek boyu cok uzun olmasin=))Rastgele

ah bağlamasini bilsem kendi takımımı kendim yapacamda :) malesef av malzemeleri satan yerlerden çeşit çeşit alip deniyorum

Yenerbey31
22-02-2011, 19:30
Internetten youtube veya dailymoition dan bulabilirsin nasil baglanir kanca misina firdondu kostek.Bende oyle ogrendim.En iyisi kendin yapmak=))

xco
23-02-2011, 09:18
Internetten youtube veya dailymoition dan bulabilirsin nasil baglanir kanca misina firdondu kostek.Bende oyle ogrendim.En iyisi kendin yapmak=))

öğrendim sonunda hatta gittim sırtı çentikli igne aldim onunla bir takım yaptim taktıgım yemler kolay kolay çikmiyor şimdi :)

teknisyen01
12-04-2011, 17:58
dostum benim gibi taze karides bulma imkanın yoksa eğer yapacağın tek şey karidesi alıp buzunu çözüp sonrda takacağın şekilde kes ve daha sonra o karidesleri yemek tuzuna yatır üstünde tekrar tuz koy 1 gün beklet ertesi gün bak bakim karidesler kancandan düşüyormu
Taş gibi oluyor hemde,dayanıklı oluyor avdan döndüğünde tekrar buzluğa koyabilirsin,giderken buzunu çözüp kullanabilirsin hiç bişey olmaz

rasgele..

kibrislibalikci
13-04-2011, 14:18
Yazdıkya Adaş ,okumuyorsun valla ;)
gulmekten oldum ya (YAZDIKYA ADAS OKUMUYORSUN GALIBA) :)

Evrim
05-12-2011, 20:01
Vedat Abayaoğlu ağabeyden öğrendiğim sistemi bir süredir kulanıyorum çok ama çok memnunum karides taze degılken olmaz dıye bısey yok kesınlıkle. Kabuklarını soyduktan sonra bır gazete kagıdına serıyorum uzerıne recel yapar gıbı sekerle kapatıyoruz 2 3 saat sonra hafıfce durulayıp tuzluyoruz ve gazete kagıtlarına sarıyoruz bu sekılde karıdesın ıyıce suyu alınmıs oluyor ve gazeteye sarılı sekılde buzluga atıyorum o kadar kat gazetenın ıcınde buzlanmıyor da Sonra ordan cıkarıp bı kaba koyup ava gıdıyorum ve balıkların yeme saldırmasından fazlasıyla memnunum .Ayrıca iğneden cıkması ımkansız denebılır bu ıslemlerden sonra, hatta avlanırken aynı karıdesle 4 5 balık tuttugumu bılırım cok derıne yutmadıysa agzından cıkarıp hala takıyorum iğneye o kadar sağlam oluyor. sımdı denemek ıstedıgım bırsey kucuk ıskarta balıkların ıcorganlarını cıkarıp bı bulamaca cevırmek ve karıdeslerı bu bulamacın ıcınde hafıfce yogurmak.

defjay33
05-12-2011, 23:33
Vedat Abayaoğlu ağabeyden öğrendiğim sistemi bir süredir kulanıyorum çok ama çok memnunum karides taze degılken olmaz dıye bısey yok kesınlıkle. Kabuklarını soyduktan sonra bır gazete kagıdına serıyorum uzerıne recel yapar gıbı sekerle kapatıyoruz 2 3 saat sonra hafıfce durulayıp tuzluyoruz ve gazete kagıtlarına sarıyoruz bu sekılde karıdesın ıyıce suyu alınmıs oluyor ve gazeteye sarılı sekılde buzluga atıyorum o kadar kat gazetenın ıcınde buzlanmıyor da Sonra ordan cıkarıp bı kaba koyup ava gıdıyorum ve balıkların yeme saldırmasından fazlasıyla memnunum .Ayrıca iğneden cıkması ımkansız denebılır bu ıslemlerden sonra, hatta avlanırken aynı karıdesle 4 5 balık tuttugumu bılırım cok derıne yutmadıysa agzından cıkarıp hala takıyorum iğneye o kadar sağlam oluyor. sımdı denemek ıstedıgım bırsey kucuk ıskarta balıkların ıcorganlarını cıkarıp bı bulamaca cevırmek ve karıdeslerı bu bulamacın ıcınde hafıfce yogurmak.

Kesinlikle katılıyorum...

hapy08
17-12-2011, 08:11
Vedat Abayaoğlu ağabeyden öğrendiğim sistemi bir süredir kulanıyorum çok ama çok memnunum karides taze degılken olmaz dıye bısey yok kesınlıkle. Kabuklarını soyduktan sonra bır gazete kagıdına serıyorum uzerıne recel yapar gıbı sekerle kapatıyoruz 2 3 saat sonra hafıfce durulayıp tuzluyoruz ve gazete kagıtlarına sarıyoruz bu sekılde karıdesın ıyıce suyu alınmıs oluyor ve gazeteye sarılı sekılde buzluga atıyorum o kadar kat gazetenın ıcınde buzlanmıyor da Sonra ordan cıkarıp bı kaba koyup ava gıdıyorum ve balıkların yeme saldırmasından fazlasıyla memnunum .Ayrıca iğneden cıkması ımkansız denebılır bu ıslemlerden sonra, hatta avlanırken aynı karıdesle 4 5 balık tuttugumu bılırım cok derıne yutmadıysa agzından cıkarıp hala takıyorum iğneye o kadar sağlam oluyor. sımdı denemek ıstedıgım bırsey kucuk ıskarta balıkların ıcorganlarını cıkarıp bı bulamaca cevırmek ve karıdeslerı bu bulamacın ıcınde hafıfce yogurmak.

kesinlikle haklısınız silikon gibi oluyor yem bende bu şekilde kullanıyorum...