Balık Nasıl Daha Lezzetli Olur

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar anlatıcağım konu 2 defa test edilmiş ve onaylanmıştır.
    Yakaladığınız balığı file tipi livarınız yoksa kova içinde suya koymayın, balık ya canlı kalmalı ya da hemen ölmeli, suyun içinde öldüğü taktirde tadı kısmen bozulacaktır(bayatlamadan bahsetmiyorum), özellikle isparoz ve izmaritte bu daha belirgin oluyor, hatta izmarit ve ispari ciddi şekilde ağır kokmaya başlıyor(temizlediyseniz bilirsiniz), örneğin su dışında hızlı şekilde ölen istavrit müthiş lezzetli olur.Balıklarınızı mümkün mertebe deniz kenarında deniz suyuyla ayıklayıp temizleyin(artıkları denize atınki aldığınızın bir kısmını geri vermiş olursunuz, hemde mazmuz olur sonraki güne), tavalık balıkları una tuz katarak unlayın, yeterli miktarda ve kesinlikle çok kızgın yağda kızartın, ızgaralık balıkları(lüfer,levrek,çipura v.b) çizip tuzlayıp halis zeytinyağıyla yağlayın, yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ızgaraya koyun görüceksiniz çok daha lezzetli olucaklar
     
  2. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yücel kardeşim bu bilgileri iftardan sonra verseydin ya.Okurken ağzımın suyu aktı :)
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.