Kiremitte balık

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında gözde tarafından paylaşıldı.

  1. gözde

    gözde

    Mesajlar:
    14
    Şehir:
    izmir

    1 kg barbunya balığı
    1 orta boy soğan
    2 tane domates
    1 tabaka yağlı kağıt
    3 yemek kaşığı terayğ

    Balıklar temizlenir,yıkanır tuzlanır ve süzgeçte 15 dak bekletilir.Soğan ve domates halka şeklinde dilimlenir.kiremitin üstüne yağlı kağıt iki kat konur.balıklar yerleştirilir üzeine soğan domates ve ermiş tereyağ gezdirilir.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta ki fırında yaklaşık 40 dak pişirilir.
    Not: levrek lüfer kefal alabalık ta yapılabilir...süper bişe deneyin:D
    afiyet olsun;)
     
  2. Cadayl

    Cadayl Aylin Özyurt

    Mesajlar:
    1.622
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Barbunu hep çıtır çıtır kızarmış yedim. Fırında nasıl olur ki :rolleyes: Gerçi soğan ve domates balığa çok yakışıyor.. denemek gerek.
     
  3. BARIŞ

    BARIŞ BARIŞ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.405
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    gözde tarif çok güzel görünüyor bende alabalıkta deniyeceğim bunu