lambuka

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında missing tarafından paylaşıldı.

  1. missing

    missing

    Mesajlar:
    1
    arkadaşlar aramama rağmen bulamadım lambukayı nasıl pişirebilirim bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim
     
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Boğaç bilir.

    Ona bir danışın isterseniz.
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    sanırım etteki ekşiliği biraz gidermen gerekicek, çok az karbonat eklenmiş zeytinyağı içerisinde 1gün bekletmeni tavsiye ederim, karışıma etleri koymadan önce ufak parçalara ayır, eti bildiğim kadarıyla aşırı laktik asit içeriyor, bu asiti gidermek için bir miktar karbonat kullanıyoruz, bu işlemden sonra tadı balığa benziycektir, bu arada mutlaka derisi de ayrılmış olsun
     
  4. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    at mangala pişir

    balık ölmüşse yapacak çok az şey kalmış demektir
     
  5. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    A birde Lambuka lazım.
    Pişirmek için...
     
  6. kivilcim

    kivilcim

    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    sırtı,penn international2 vsw30,shimano tld 25
    ben pilaki gibi pişirmeyi tercih ederim, lambuka yağı olmadığından pilakisi çok güzel oluyor.
     
  7. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    :)

    Koparttın beni dostum. :)
     
  8. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Çekerin azmış be Barış

    :D
     
  9. 43_abdullah_91

    43_abdullah_91

    Mesajlar:
    628
    Şehir:
    kütahya
    Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi komedisiniz ya:D
     
  10. kukulkan

    kukulkan

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    tekirdağ-çorlu
    kesinlikle derisini yüzmeden yemeeee..ıyyyg iğrenç oluyo o zaman
     
  11. tr16hunter

    tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    705
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Aramıza Hoşgeldiniz, Profilinizden imza ayarlarınızı(Ad soyad,kangrubu ve ait olduğunuz şehir bilgileri ) yaparsanız sizi tanımış oluruz hernekadar üyelik tarihiniz eski isede sitede çok fazla bulunmadığınız anlaşılıyor,konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır, şimdiden keyifli paylaşımlar...
     
  12. covamad

    covamad

    Mesajlar:
    43
    Lambuka alt,üst flato çıkarılır,deriside atılr;parmak şeklinde doğranan
    kılçıksız parçalar deniz suyu dolu bir kaba konur.(kesinlikle tatlı su değmeyecek)
    15 dakika kadar bekletilir,derince bir kaba çıkarılan balıklar,yeteri kadar
    tuzlanarak karıştırılır ve 15 dakika daha bekletilir.bir kayık tabağına alınan
    balıklara karabiber,bir veya iki limonun suyu(balık miktarına göre),bolca sızma zeytinyağı gezdirilir ve buzdolabında en az iki saat istirahate bırakılır.vakti
    keraat geldiğinde,üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek,dertalan,
    (favori rakı-plase şarap) eşliğinde yine tercihan günü batırırken afiyetle
    götürülür.
    Not:Buna denizci usulü ÇİĞ BALIK derler,deneyin muhteşem bir mezedir,
    ayrıca palamut,kolyoz,melanur gibi balıklardan da yapabilirsiniz,fakat esas
    balığı lambukadır.Afiyet olsun
     
  13. r.oktay

    r.oktay

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    137
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    bir tarifte benden.fletoyu cıkartıp derisini de aldıktan sonra balığı 2-3 pastırma dilimi kalınlığında kesin.çukur bir tabağa bolca limon sıkın ve balık dilimlerini içine atın.anında balıkların kar gibi beyaz olduğunu göreceksiniz.bu şekilde en az 3 saat bekleyen balıkları catalla limondan alın.sakın yıkamayın.balıkları limonlu limonlu bir kayık tabağa dizin.üzerine biraz zeytinyaği,biraz soya sosu ve iri dövülmüş karabiber dökün.ve afiyetle yiyin.