arkadaşlar aramama rağmen bulamadım lambukayı nasıl pişirebilirim bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim
sanırım etteki ekşiliği biraz gidermen gerekicek, çok az karbonat eklenmiş zeytinyağı içerisinde 1gün bekletmeni tavsiye ederim, karışıma etleri koymadan önce ufak parçalara ayır, eti bildiğim kadarıyla aşırı laktik asit içeriyor, bu asiti gidermek için bir miktar karbonat kullanıyoruz, bu işlemden sonra tadı balığa benziycektir, bu arada mutlaka derisi de ayrılmış olsun
Aramıza Hoşgeldiniz, Profilinizden imza ayarlarınızı(Ad soyad,kangrubu ve ait olduğunuz şehir bilgileri ) yaparsanız sizi tanımış oluruz hernekadar üyelik tarihiniz eski isede sitede çok fazla bulunmadığınız anlaşılıyor,konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır, şimdiden keyifli paylaşımlar...
Lambuka alt,üst flato çıkarılır,deriside atılr;parmak şeklinde doğranan kılçıksız parçalar deniz suyu dolu bir kaba konur.(kesinlikle tatlı su değmeyecek) 15 dakika kadar bekletilir,derince bir kaba çıkarılan balıklar,yeteri kadar tuzlanarak karıştırılır ve 15 dakika daha bekletilir.bir kayık tabağına alınan balıklara karabiber,bir veya iki limonun suyu(balık miktarına göre),bolca sızma zeytinyağı gezdirilir ve buzdolabında en az iki saat istirahate bırakılır.vakti keraat geldiğinde,üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek,dertalan, (favori rakı-plase şarap) eşliğinde yine tercihan günü batırırken afiyetle götürülür. Not:Buna denizci usulü ÇİĞ BALIK derler,deneyin muhteşem bir mezedir, ayrıca palamut,kolyoz,melanur gibi balıklardan da yapabilirsiniz,fakat esas balığı lambukadır.Afiyet olsun
bir tarifte benden.fletoyu cıkartıp derisini de aldıktan sonra balığı 2-3 pastırma dilimi kalınlığında kesin.çukur bir tabağa bolca limon sıkın ve balık dilimlerini içine atın.anında balıkların kar gibi beyaz olduğunu göreceksiniz.bu şekilde en az 3 saat bekleyen balıkları catalla limondan alın.sakın yıkamayın.balıkları limonlu limonlu bir kayık tabağa dizin.üzerine biraz zeytinyaği,biraz soya sosu ve iri dövülmüş karabiber dökün.ve afiyetle yiyin.