turna

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında emrecan tarafından paylaşıldı.

  1. emrecan

    emrecan Emrecan

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    555
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    TURNA IZGARA İTALYAN MUTFAĞI

    1 kg turna balığı filetosu 1/2 su bardağı bira
    1/2 su bardağı ayçiçek yağı 1/4 su bardağı limon suyu
    2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı acılı sos çok acı kırmızı biber sosu
    acısız kırmızı biber

    Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.
    http://www.yemektarifleri.org/ sitesinden alınmıştır
    afiyet olsun
    :D :D :D