1-2 Temmuz Sazan Avı'nda hüsrana uğrayanların değerlendirmeleri

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında huntercarpio tarafından paylaşıldı.

  1. huntercarpio

    huntercarpio Adnan

    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    Kastamonu
    Favori Kamış:
    Olta
    1 ve 2 Temmuz haftasonuna denk geldi. Ve birçoğumuz sezon açıldı diye sevinçle ve umutla göllere, barajlara koştuk, oltalarımızı attık, ama bazılarımızda sonuç hüsran oldu. Mesela bende.

    Benim memleketimde şehre yakın Karaçomak Barajı var. Burası şehre yakınlığı nedeniyle piknikçilerin, hem piknik hem balık diyenlerin ve işten çıktıktan sonra acil olta atma ihtiyacı hissedenlerin tercih yeridir. Yasak sezonda bile baraj kenarları insanlarla dolar, taşar. Ama nedense bu hafta sonu, yasak kalkmışken barajda çok az sayıda insan vardı. Hem Cumartesi, hem de Pazar günü burada sezona yavaş yavaş ısınma harekatı yapayım dedim. Ne solucan, ne mısır, ne şamandıralı olta, ne dip oltası, ne tek iğneli, ne çok iğneli hiçbiri kar etmedi. Sanırım sezon açılmadan kapanmış da haberimiz yok. Neyse umudumuz gelecek haftalara kaldı.

    Aynı durumda olanlar, bu başlık altında duygularını paylaşsa, hem sularımızda durum nedir, yani durum vahim mi, değil mi, onu öğrenmiş oluruz, hem de birbirimizi teselli etmiş (!) oluruz.
     
  2. moonstar

    moonstar

    Mesajlar:
    5
    Durum gerçekten vahim.
    Bence birinci sebebi kaçak ağcılar.Hemen hemen bütün gölet ve barajlarda cirit atıyorlar.bu kadar rahat davranmalarının sebebi de denetimsizlik.İkinci sebep bazı arkadaşların ava 50-60 olta ile gitmeleri.İnanın hafta içinde bile yüzlerce olta atılıyor ufacık göletlere.
    Öncelikle yeterli denetimi yaptırmamız lazım.
     
  3. ozgun

    ozgun

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    115
    Şehir:
    tokat-turhal
    Favori Kamış:
    olta takımları
    En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    slm

    aynen bende görüşlerine katılıyorum
    yanlız bugune kadar tanık oldugum bişey var ne zaman sezon açılsa o motorlar ne zaman ağları suya bıraktılar sankı balık bunu hissediyor kendini dibe çekiyor
    bizde bu hafta vezirköprüdeydik 4 kişi 10 balık aldık en ufagı 1,5 en büyüğü 3,5
    yınede boş gelmedik ama 2 haftaya kadar düzelir balık almaya başlarız:)
    hepimize rastgele
     
  4. kya55

    kya55 K.Yılmaz Aytekin

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    samsun
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 13,5
    pazar günü bafra / boğazkaya ,sonuç hüsran.bir işaret bile yoktu.saat 12.00 da oltaları topladık.bir daha bafraya gitmeme kararı aldık.haftaya inşaallah vezirköprüdeyiz.
     
  5. huntercarpio

    huntercarpio Adnan

    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    Kastamonu
    Favori Kamış:
    Olta
    Biz hüsrandan bahsediyoruz, teselliden bahsediyoruz. Siz en küçüğü 1,5 en büyüğü 3,5 diyorsunuz. Ne diyeyim, Allah daha çok versin.
     
  6. fahri

    fahri

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta,
    En İyi Avı:
    Sazan 1,5 kg
    30 olta

    Ben arkadaşlarımla beraber balığa gittiğim zaman en az 20 olta atma gereği duyuyorum çünki sizinde dediğiniz gibi balık zaten az bu iş adrenalin ve keyif için yapılıyor okadar emekten sonra 1-2 balıkla dönmek istemem herkes aç gözlü olmadan kendine yeteceği kadar balık tutarsa 50-60 oltada bana göre sakınca olmaz insan yeterki kendini bilsin.aç gözlü olmasın mahellesinde komşulara caka satmak için 1 çuval balık getirip dağıtma gereği duymasın.bunun gelecek senesi ve ondan sonraki seneleri var.
    Aranıza katılmaktan mutluyum.bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
     
  7. Ben sazanda değilde bundan iki ay öncesi aynı duyguları paylaşıtım, nisan mayıs aylarında genelde cupra körfeze girer daha doğrusu önceki senelerde girerdi bu sene ne oldu bilmiyorum çok kısır başladı yada benim için öyle başladı alsamda 1-2 parcayı geçmedi, kısacası seni çok iyi anlayanlardan biriyim :(
     
  8. avcı_55

    avcı_55 Alaattin ışık

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    293
    Şehir:
    İstanbul /Dudullu
    Favori Kamış:
    Olta.
    Biz istanbul ömerliden her zaman boş dönüyoruz.Boş dönmeye alışığız.
    Sevgili arkadaşım vezir köprüde pek balık çıkmadığını yazmışsın.İnşallah
    iki, üç haftaya kadar balık başlar.Yıllık iznlerimde Vezir köprüde avlanırım.
    Rekor balıklarımıda hep orda yakalamışımdır.
     
  9. carpangler

    carpangler

    Mesajlar:
    174
    Şehir:
    Kırklareli
    Favori Kamış:
    olta
    1-2 Temmuz günü balıktaydım ben de.Sabaha karşı 3 tane balık tuttuk (KAYIN CARP yakaladı ) Onun dışındagölün etrafındaki balıkçıların hiç biri oltasına vuruş bile almadı desem yeridir.Gerçi su çarşaf gibi sakindi,muhtemelen bu yüzden.Tutulan balıklar 500-900 gr. civarı idi.Küçük diye zaten suya geri saldık!Mısır kullandık,her ne kadar henüz pek randıman vermese de.
    Balık populasyonunun bilinçsiz avlanma sonucu azaldığına dair fikirlerinize katılıyorum.Tatlısularda yasak olmasına rağmen zıpkınla av yapanlar -ve hatta tüfekle sazlıkarın ardında pusu kuran insan müsveddeleri ne yazık ki gittiğimiz gölette eskiden olduğundan daha az balıkla dönmemize neden oldu diye düşünüyorum.Şikayet edersin,jandarma akşama doğru ya gelir ya gelmez.:( Elinde tüfekle bekleyen kovboya bir şey diyecek olsan namluyu sana çevirebilir:D ,İnşallah balıkar kendilerini sadece amatörce avlanmaya çalışan olta avcıları haricindeki bu güruhtan koruyabilmişlerdir.
     
    Son düzenleme: 4 Temmuz 2006
  10. EFE42

    EFE42

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    99
    Şehir:
    avusturya
    Favori Kamış:
    makarali olta
    En İyi Avı:
    pullu sazan 14 kilo
    arkadaslar kusura bakmayin ama kiminiz iki haftaya kadar kiminiz üc haftaya kadar balik baslar ümidindesiniz bir arkadasta ben 20 oltadan asagi atmam diyor bu 20 oltanin herbirine aksama kadar 5 balik takilsa bir günde 100 tane balik yapar düsünün 100 kisi var ve hepsinin 20 oltasi yukardaki rakamlar onlar icinde gecerli ve birgünde bir göldeki baligin neslinin tükenisi biz bu kafayla daha cok hafta sonu bekleriz.Ne farkimiz kaldi tiriviri kullanandan kacak ag atandan önce kendimizi egitmeliyiz sonrada gerekli yerlerden bazi konularda yardim istemeliyizki eger kendi nefsimizi yenersek bi yerlere sikayette bulunmamiza kacak avlananlardan rahatsiz olmamiza gerek kalmayacaktir.Biz burda yedigimiz bir gofret kabugunu suyun kenarina birakirsak bir alman alip onu cöpe atiyor ve gözümüzün icine bakiyor yani bu su anlama geliyor (hey seni kendini bilmez vatan haini türk kendi vatanini cöplüge cevirdigin gibi burasinida cöplüge cevirmene izin vermeyecegiz) ayni hatayi bir kere daha tekrarlarsak kimse bizimle ayni yerde balik tutmak istemez bilirki bizim oldugumuz yerde balik yoktur ne olur arkadaslar su cennet vatanin kiymetini bilelim cocuklarimiza baliktan bahsederken bilmedigi ve ilk kez duydugu birseymis gibi suratimiza anlamsizca bakmasina izin vermeyelim.sevgiyle kalin rastgele.
     
  11. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Efeye katiliyorum, hele hele su en az 20 olta olayida neymis ya? Böyle böyle yokolmadimi o türler sularmizdan?

    Evet belki kizacaksiniz ama bir örnekte ben vereyim...

    Biz tek olta ve sadece tek igne kullaniriz. Bazen aksama dek balik bile göremeyiz. Ama ikinci oltaya kimse el sürmez. Sadece Turna avinda üclu igneye izin var.

    Küspeli yani coklu igneli sistemlerde yasak.

    Haliyle agin yasak oldugunu zaten söylememe gerek yok.

    Ve bir sey daha bazi göllerde gölün bir kismi ava ve yüzmeye yasaktir.His bir sartla o kisimda avlanilmaz. Baliklar icin dinlenme ve yumurtlama alani olarak secilmistir.

    Hal böyle olunca bir gün yakalayamasamda eminimki bir sonraki yada daha sonraki gün. Bir dev karsima cikacaktir.

    O tüfekle pusu kuran, ve yumurtlamak icin yanasan baliklari vuran insan müsvettelerine diyecek sözüm zaten yok.

    Sevgiyle kalin.

    Misinaniz saglam , igneniz keskin olsun.
     
  12. Balikci34

    Balikci34 selim

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    2.590
    Şehir:
    Almanya
    Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu iki arkadaşımızın(efe42 ve zander) yazısını iyi okuyun ve yatağa yattığınız zaman bir muhasebe yapın balıkcı dostlar,artık zamanı geldi kendimizi sorumlu tutmaya,şimdi aramızda ben yapmıyorum diyen(belkide haklı olarak)arkadaşlar olacak,ama bir düşünün bizlere sularımızda balık tutmak için verilen belgeyi bazılarına göre 5 bazılarına göre 20 ytl ye satılan bu belgenin önemini,ne bir bilgilendirme ne bir öğreti olmadan sadece satılan bir belge halbuki bu iki arkadaşımızın dışarıda balık tutması için bir kurs sonrada bir sınava tabi olduklarını zannediyorum(almanyada bu böyle)hal böyle olunca yazılan ve verilen tepki bu şekilde oluyor,sevgiler.
     
  13. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Malesef öyle sevgili Balikci.

    Sonrada neden nehirlerde göllerde balik yok diye dövünüp duruyoruz. :(

    Illede bir suclu araniyorsak, yasamak icin avlanmak zorunda olan baliklar degildir hedef.

    Suclular her daim aramizda.
     
  14. fahri

    fahri

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta,
    En İyi Avı:
    Sazan 1,5 kg
    Matematik

    Efe eğerki ben Türkiyede her 1 olta ile akşama kadar 5 adet balık yakalayacağımı bilsem emin olki 3 oltadan fazla atmam ama sen türkiye ile başka yerleri karşılaştırdığın için buraların av potansiyelini bilmiyorsun ben bekçilerin para karşılığı ağ attıkları bir barajdan çuvallarla balık çıkarılıp satıldığını dinamit ile balık tutan vatandaşların uğradığı hezimetleri gördüm(Şikayet tabiki fakat anlamsız) eğitim diyorsun eğitimi kökten vermezisen hiçbirşeye yaramaz .:mad:
     
  15. fahri

    fahri

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta,
    En İyi Avı:
    Sazan 1,5 kg
    Olta sayısı

    Türkiyede tatlı su balıkçılığında sadece 1 olta kullanan arkadaşlarla görüşmek istiyorum lütfen ya ben bu işi bilmiyorum yada insanlar buralarda farklı birşeylerin peşinde ne tek oltası? tek bir olta ile koca gölde zaten 3 tane olan balığı yakalama şansı nedir?1-2 temmuzdaki yarışmadan haberiniz vardır toplasanız 20-30 balık çıkmadı peki kaç kişi olta attı.BU İŞİ ANLATIN ÖĞRENELİM birbirimizi, kandırmayalım.
     
  16. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Bak ne güzel kendi agzinla söylüyorsun fahri kaptan. Zaten koca gölde 3 , 5 tane olan balik diyorsun.
    Onlarda gittiginde ne yapicaksiniz? Yani onlarida yakaladiniz diyelim, geriye yumurta dökecek balik kalicakmi? Sen bu sorunun cevabini ver, ben neden tek igne oldugunun cevabini söylerim. Aslinda cevap zaten yazinin icinde.
     
  17. fahri

    fahri

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Olta,
    En İyi Avı:
    Sazan 1,5 kg
    Hocam

    Hocam ozaman tutmayalımmı şu dünyada tek zevk aldığımız uğraştanda vazmı geçelim senin yaşadığın yerde ben de olsam tek iğne kullanırım ama burası türkiye 2-3 gün av yerinde kalacaksın epey zahmet çekeceksin ve sadece bu zahmetle geri döneceksin tek sözüm insan kendini bilsin aç gözlü olmasın 1 yada 30 olta farketmez saygılar.
     
  18. muratuysal

    muratuysal

    Mesajlar:
    183
    Şehir:
    pendik/istanbul
    Favori Kamış:
    olta (zıpkını sevemedim)
    En İyi Avı:
    yayın 12 kg.
    selamlar alaattin abi ömerliye gidebildin mi? bende ara sıra vakit bulursam kurna tarafına kaçıyorum ömerlide havuz balığından başka bi balık tutabildinizmi acaba ben tutamadımda bu arada bayağı bi yakınmışız benim iş yerimde imes sanayi sitesinde inşallah en kısa zamanda beraberce balığa çıkarız saygılarımla
     
  19. ZANDER

    ZANDER

    Mesajlar:
    1.066
    Şehir:
    BREGENZ
    Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Zaten cok gecmez bazi bölgelere uzun bir yasak getirirler sanirim. Nedeni malum , yakalanacak balik nerdeyse kalmadi. Tekrar üremeleri icin uzunca bir zamana ihtiyaclari var.Örneginide kendim yasadim. Burda bir gölet vardi balik nerdeyse hic cikmaz olmustu, 3 yil yasak kondu. Simdi yine balik dolu. Birileri bir seylerden fedakarlik etmeli sanirim.

    Rastgele.
     
  20. serkantuzcu

    serkantuzcu

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    28
    Şehir:
    Eskişehir
    Favori Kamış:
    Sabır
    En İyi Avı:
    Avatarda...
    Bence de olta sayısı çokta mühim değil.Gerçi ben her zaman 2 olta ve 1 makaralı ile avlanırım.Nadiren küspeli kullanırım (oda birde bunu deniyelim diyerek..) Önemli olan izin verilenden fazla tutulan balığın gölete iadesi. Belki 20 de biraz abartılı olmuş ama 10 oltayla 2 günde 40 balık tuttsak, izin verilen ölçüde ve sayıdakileri alıp gerisini tekrar suya atılsa bence herhangi problem çıkmaz. Yani önemli olan tuttuğun balığın yada oltanın sayısı değil, yanına aldığın balığın sayısı.. ( bu benim fikrim tabii. hatamız varsa bilelim ) Olta sayısı önemli değil dedik ama göletide baştan aşağı olta ile doldurmamak gerek tabiii.

    Pazar günü bende hüsrana uğrayanlardandım.. İsrail sazanını balıktan saymadığımız için balık tuttuk diyemiyoruz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1645 da yazmıştım. Buraya ilave etmemin faydası olur belki.
     
    Son düzenleme: 5 Temmuz 2006