Hamsi Sarma

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında neygut tarafından paylaşıldı.

  1. neygut

    neygut

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    Sivas
    Favori Kamış:
    Makina , Kamış , Sahte ve Organik Yemler.
    En İyi Avı:
    Henüz öyle anlatılıcak akdar büyük balık yakalayamadım :D
    Hamsi Sarma


    [​IMG]


    Malzemeler :

    � 400 Gr. hamsi
    � 1 demet karalahana
    � 4 adet taze soğan
    � 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    � Tuz
    � Kırmızı biber
    � Karabiber

    Hazırlanışı :

    Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180 C�ta 20 dakika kadar fırınlayın.
     
  2. eşkina

    eşkina

    Mesajlar:
    92
    Şehir:
    İstanbul
    afiyet olsun

    Nevzat Bey selamlar,
    Yazdıklarınızı ağzımızı şapırtata şapırtada okuyoruz. Elinize sağlık.
    Sevgiler.
     
  3. murat41

    murat41

    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    kocaeli-izmit
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Bunu en kısa zamanda deniyecem tadını merak ettim:) daha önce üzüm yaprağına sarılırp ızgarada pişirilen tirsi (sardalye) yemiştim mükemmeldi şimdi hamsi sarma zamanı:)
     
  4. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Paylaşım için teşekkür ederim.