Hamsi Sarma Malzemeler : � 400 Gr. hamsi � 1 demet karalahana � 4 adet taze soğan � 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ � Tuz � Kırmızı biber � Karabiber Hazırlanışı : Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180 C�ta 20 dakika kadar fırınlayın.
afiyet olsun Nevzat Bey selamlar, Yazdıklarınızı ağzımızı şapırtata şapırtada okuyoruz. Elinize sağlık. Sevgiler.
Bunu en kısa zamanda deniyecem tadını merak ettim daha önce üzüm yaprağına sarılırp ızgarada pişirilen tirsi (sardalye) yemiştim mükemmeldi şimdi hamsi sarma zamanı