Midye Dolması

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında neygut tarafından paylaşıldı.

  1. neygut

    neygut

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    Sivas
    Favori Kamış:
    Makina , Kamış , Sahte ve Organik Yemler.
    En İyi Avı:
    Henüz öyle anlatılıcak akdar büyük balık yakalayamadım :D
    Midye Dolması

    [​IMG]


    Malzemeler :

    � 225 gr (1 su bardağı) pirinç
    � Tuz
    � 15 adet ortaboy kabuklu midye
    � 75 ml (1/3 su bardağı) zeytinyağı
    � 25 gr çam fıstığı
    � 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış)
    � 1 çay kaşığı toz şeker
    � 1 çay kaşığı k.yenibahar
    � 50 gr kuş üzümü
    � 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
    � 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
    � 1/2 demet ince kıyılmış nane
    � 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
    � 1 adet limon (yuvarlak dilimlenmiş)

    Hazırlanışı :

    Pirinci ayıklayın.Bir tencereye koyup üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık su katın. 2 çorba kaşığı tuz atıp 1 kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın.Kullanılmadan önce suyunu süzdürüp, nişaştasını tamamen atıncaya kadar 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün.

    Midyeleri bıçak ucu ile kabuğunu kopartmadan sakalını alıp içlerini açın.

    Dolma içini hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup hafifçe kızdırın.

    Fıstıkları atıp, hafifçe sararıncaya kadar kavurun.Soğanları ilave edip onlar da sararıncaya kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Tuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ilave edip, karıştırın.Kaynar suyu da tencereye ekleyip, hepsini beraber bir taşım kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın.15 dakika kısık ateşte pişirin.

    Küçük bir tencerenin dibine maydanoz dalları ve limon dilimlerini döşeyin.Midye dolmalarını maydanoz dalları ve limon dilimlerinden hazırlanmış yatağa yerleştirin.Üzerlerini aşmayacak kadar su ilave edin.

    Ana Yemek

    Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın, mideyeleri yıkayıp, temizleyin ve bıçakla açıp, kabukların içlerini temizleyin.

    Hazırlık bölümündeki dolma içini pişirin. Hazırladığınız dolma içini ateşten alın. İnce kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu katıp karıştırın. Üzerine yağlı kağıt veya temiz bir bez örterek kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın. İç midyeleri kabuğun bir kenarında toplayın.

    Ilınmış harcı midyelerin içine hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde sıkıştırmadan doldurup, kapatın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde maydanoz dalları ve limon dilimlerinden bir yatak hazırlayın. Midyeleri üzerine yerleştirin. Tencerenin ağzına sıkı bir kapak oturtup, su kaynayıncaya kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte toplam 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Midye dolmalarını bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.
     
  2. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Emeğine sağlık.
     
  3. Kelanj

    Kelanj

    Mesajlar:
    1.199
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Çok güzel bir tarif teşekkürler.Çok işime yarıyacak midye seven biri olarak.
     
  4. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    paylaşım için teşekkürler
     
  5. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Fatih durup durup nereden çıkartıyorsun bunları yahu?