selam , Geçen sene Galata köprüsünde palamut içi kullandım ve verim %100 dü Palamut içi derken ciğeri bağrsaği yani iç pisliği yemli oltaya takılabilecek her yerini takıyordum ve sonuç inanılmazdı millet 1 çekiyorsa ben 5 çekiyordum tabi oltanında katkısı var kullanılan beden uzunluğu misina kalınlığı vs. attığım yemli oltada üç iğnenin en az ikisi dolu geliyordu. Teknik olarak neden palamut içini tercih ettiğini teknik olarak bilmiyorum ama tahminim kokusu ve kanı birde tazae olunca balığı cezbediyor olabilir. Ama yemin kullanım zorluklarıda var oldukça yumuşak bir yem olduğu için köprüden yavaş salımlar için ve kıyıdan şeytan olta ile verimliliği kullandiğim diğer yemlere göre çok çok iyi buradan duyurulur....
Önce Palamut bulmak lazım, Pire için yorgan yakmaya benziyor ama olsun Onur Kardeşim şaka bir tarafa bu saydıkalrını balıkçılardan çok rahat bulabiliriz Hemde bedava Teknik için teşekkürler. Bol Avlar.
Aynen öle. Geçen sene palamut zamanı karaköyde balık pazarında adamlardan isteyince poşet poşet veriyorlardı Geçen sene güzel balık veriyordu galata köprüsü. Sabah 5-6 gibi giderdik gün ışırken palamut çaparisi ile çinegene palamutu ve çinekop çekerdik saat 9-10 a kadar sonra palamut içi yemli istavrit akşam hava kararırkende yemli çinekop ne balıklar alırdık babamla amcam la nerede o eski galata köprüsü
Balık kardeşliği diye buna derim ben. Palamut için istavrit kullanıyorduk, şimdide istavrit için Palamut kullanacağız.
Arkadaşlar balıkların iç organlarına garos denir,balıkçılardan bu şekilde istediğiniz zaman vereceklerdir.Yemleme yani mazmoz için birebirdir.Kefalin ve bir çok balığın reddetmeyeceği yemdir garos.Kıyıdan atmak , iğne üzerinde durmadığı için zordur, lakin tekne avlarında rahatlıkla kullanılabilir.
Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de yazıyorum. İç organ deyince aklıma geldi. Kefalin bağırsağı-taşlığı da çok güzel yem olur. Özellikle kefal taşlığı çok sert , kalamarla aşağı yukarı aynı sertlikte, bir yem olduğu için oldukça dayanıklıdır. Çupra ve yılanbalığı avında iyi iş yapar. İstavritler herhalde hep onlar bizi yiyor biraz da biz onları yiyelim diyerek daha iştahlı saldırıyorlar.
Galatada balık tutmaya gittiğimde, balıkçılardan palamut iç organlarını alırdık. ciğer çok yumuşak olduğu için güneşte biraz kurutup dış kısmının kabuklaştıktan sonra beyaz çapraz iğnelere takıp güzel kefal çekerdik. Önemli husus her zaman bir eliniz oltada tetikte beklemeli, yoksa balıklar doyar.
Konuyu Eylül ayında hortlatsaydınız daha iyi olurdu Küçüklüğümüzde palamut boldu, Eylül ayı geldi mi el arabalarında satılır millet bol bol alıp yerdi. Satan balıkçılar arka arkaya balıkları halka şeklinde keser iç organları tenekeye atarlardı. Biz de oradan gidip istediğimiz kadar alır sahile koşup yem yapardık. İstavrit, izmarit ve özellikle kefal için çok iyi bir yemdir. Ancak yemin orada sürekli kullanılıp balığın alışmış olması gerekli, bu yemin hiç kullanılmadığı bir yere ilk gidişinizde hiç sonuç alamayabilirsiniz.
Oyunları devam ediyor yanlış bilmiyorsam, o nedenle nefes alacak vakti bile zor buluyordur muhtemelen.
biz bu yontemi 1990 yıllarda cok kullandık ve cok iyi verimler aldık emin onunde balık pisiren teknelerden teymin ediyorduk ithal uskumru ici onlar balıgı teknede temizledigi icin icleri denize atıyorlardı denizin denizin dibine inmeden balıklar tarafından talan ediliyordu teknelerin yanında bizzat testetme fırsatım oldu istavrit kırlangıc izmarıt kefal yakaladım yanlız yemi takma ve salma islemi gercekten yorucu ama cok etkili