Yemler ve Yemleme Hakkında Bilgiler -2-

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Entomorph tarafından paylaşıldı.

  1. Entomorph

    Entomorph

    Mesajlar:
    342
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Olta,Çapari,Rapala
    En İyi Avı:
    Dülger Balığı 1 kiloya yakın
    Yemler Ve Yemleme Hakkinda Bilgiler -1-

    ARKADAŞLARA EK OLARAK BİRAZ DA BEN EKLEYEYİM DEDİM.

    OKUYANLARA FAYDASI OLMASI DİLEĞİYLE

    - SAYGILAR -

    [​IMG]

    Karides (Metapenaeus stebbing), Teke
    Karides pek çok balığın avında kullanılabilen, balıkların severek yediği bir yemdir. Karagöz, levrek, mercan, tranca, orfoz, lipsoz gibi balıklar için hazırlanan takımlara canlı veya ölü olarak takılabilir. En makbulü İstanbul' da kanal karidesi olarak bilinen iri karideslerdir. Antalya'da yanıç derler. Bunları canlı temin etmek oldukça zordur. Karidesler özel karides sepetleri ile yakalanırlar. Günümüzde ise Trolle zamanlı zamansız avcılığı yapılmaktadır, bu nedenle Marmara' da kanal istavriti çok azalmıştır. Karides küçük balıklar için kabukları soyulup etleri ayıklandıktan sonra, iri balıklar için bütün ölü veya canlı olarak iğneye takılır.

    Teke karidesin kıyılarda yaşayan akrabasıdır neredeyse şeffaftır. Yosunluklar, kıyılardaki otluklar, yosunlu kayalar, iskele ayakları gibi yerler ufak bir kepçe ile sıvazlanarak süzülürse tekeler kepçe içinde kalacaklardır. Sığlıklarda yaşayan tekeler kendileri gibi sığlıklarda yaşayan ve yemlenen levreğin en sevdiği yemlerdendir, hiç dayanamaz. Tekeler üstü açık su dolu kaplarda saklanırlarsa suyun içinden kabın dışına rahatlıkla sıçrayıp kaybolurlar, kabın üzerini havalanmayı engellemeyecek şekilde kapatmak gerekir.


    [​IMG]

    Mamun (Homarus Gammarus)
    İstakozun küçüğü görünümündeki bu deniz canlısı 3 - 4cm., boyundadır. Pek çok amatör mamunu ıstakozun yavrusu zanneder. Mamunun boyu istakoz yavrusuna göre daha kısa, vücudu daha tombul, kuyruk yelpazesi daha kısa fakat geniştir. Rengi grimsi-yeşildir. 1 metre kadar derinlerde kumlu - humuslu bölgelerde toprağa gömülü olarak yaşarlar. Özellikle dere ağızları sevdiği yerlerdendir. Mamunun yaşadığı bilinen yerlerde gezinilerek mamunun toprağın dışına çıkması sağlanır daha sonra kepçe ile toplanır. Özellikle Ege bölgesinde çipura ve mercan avı için çok aranır, Marmara denizi ve İstanbul'da temini zor olduğun dan pek bilinmez ve kullanılmaz. İğneye karides gibi canlı olarak takılır. Takma şekli de hemen hemen aynıdır ama daha iri ve dayanıklı olduğundan karides veya teke kadar özen göstermek gerekmez.

    [​IMG]

    Yengeç (Callinectes sapidus)
    Özellikle çipura avının en iyi yemi kabul edilir. Yengeç yavruları teke toplar gibi otlar arasında gezdirilen kepçelerle toplanırlar. Gece el feneri ile yapılan aramalar daha verimlidir. Gece otların üzerinde dolaşmaya çıkan yengeç yavruları kolayca toplanırlar. Yengeçler deniz suyu ile ıslatılmış sünger arasında haftalarca canlı tutulabilirler. Süngerin sıkılıp bir gün tatlı bir gün tuzlu su ile ıslatılması durumunda üst kabuğu yumuşar, bu da daha iyi yem olma özelliği kazandırır.

    [​IMG]

    Tatlı Su Karidesi (Metapenaeus monoceros)Şeklen deniz karidesini andırır. Kullanımı da aynen olabilir. özellikle sudak için gayet iyi bir yemdir. Tatlı sularda daha çok karidesin etini kullanma alışkanlığı vardır, ama sudak için yapılacak sürütmede aynı canlı olarak da oltaya takılabilir.

    [​IMG]

    Kerevit (Astacus leptodactylus)Yanda görüldüğü gibi deniz istakozunun küçüğü gibidir ancak farklı bir türdür. Sığlıklarda taşların altlarında elle toplanabilir veya iki kişi tarafından bide sürülerek çekilecek kör gözlu bir ağ parçası ile de toplamak mümkündür. Eti özellikle yayın balığı için değerli bir yemdir. İstenirse karides gibi canlı olarak da takılabilir. Bu durumda kuyruk yüzgecini mutlaka dibinden kesmek gerekir. Çünki kerevid de kariden veya mamun gibi kuyruğunun sert bir hareketi ile anında gözden kaybolabilir. Kuyruk kesilmez ise takımı dolaştırarak zarar verir. Nemli tutulmak kaydı ile uzun süre canlı olarak muhafaza edilebilir. Kerevit aynı zamanda lezzetli eti ile sofralarımızın da değerli bir yiyeceğidir. Ekonomik değeri yüksektir.

    [​IMG]

    Yaprak (Fileto) Yem
    Yem yapılacak balık keskin bir bıçakla tercihen file kesme bıçağı ile yan yüzgeçleri hizasından kuyruğa doğru orta kılçığın hemen üzerinden fileto keser gibi kesilir. Kuyruk boğumunda kesim bitirilerek kesilen parça ayrılır. Bu Parçaya yaprak yem denir. Kesim işlemi ters taraftan yani kuyruk boğumundan başlanarak da yapılabilir. Bu defa göğüs yüzgeci hizasına gelinince kesilen parça ayrılır. Yaprak yem kesmeden önce balığın içini temizlemeye gerek yoktur. Kesilen yem parçasının özellikle yumuşak karın tarafında parçalanmalar görülebilir, bu parçalanmış, bozuk görünüşlü kısımlar ya makas ya da bıçağın ucu ile düzeltilmelidir. Yaprak yemler genelde iğneye kuyruk tarafından takılmaya başlanır her seferinde bir kez döndürülerek tekrar iğneye saplanır. En son saplamadan sonra yemin parlak kısmının iğnenin ucuna doğru kalmasına dikkat etmek gerekir. İzmarit, istrongilos gibi pullu balıklar yem olarak kullanılıyorsa pullarının kazınmasında yarar vardır. Ayrıca bu balıkların sırt yüzgeçleri de kesilmelidir. Hemen hemen tüm olta takımları ile kullanılır. Yem kesme amacı ile sandallarda bir yem kesme tahtası bulundurulması gerekir.

    { Solucanlar }


    Tatlı sularda kullanılan tüm yemlerin arasında en geniş kullanma alanı olan yem hiç kuşkusuz solucandır. Turna hariç hemen hemen tüm tatlı su balıklarını solucan ile yakalamak mümkündür. Solucan özellikle bahar ve yaz aylarında iyi yemdir.

    [​IMG]

    Toprak Solucanı (Oligochaeta)Toprak solucanı veya yağmur solucanı. Ilık gecelerde nemli çayırların üzerinde fenerle aranır. Toprağın dışına çıkmış olan solucan görüldüğünde elle toplanır. Ormanlık yerlerde nemli yaerleri dikkatlice kazarak da bulunabilir. Oldukça irilerini bulmak mümkündür. İğneye bütün veya parçalar halinde de takılabilir. İriliği neden ile özellikle yayın avında tercih edilir.

    [​IMG]

    Gübre Solucanı (Oxyuris)
    Genelde büyükbaş hayvanların en az bir haftalık beklemiş gübreleri altında bulunur. Taze gübre de bulunmaz. Gübre yığınının kürekle alt üst edilmesi sonucu bulunup toplanır. Pek iri değildir. Toplaması biraz zahmetlidir ama parlak kırmızı rengi ve kokusu ile ideal bir yemdir. İri balıklar için iğneye bir kaç tane takılabilir, küçük balıklar için tek tek de olur.

    [​IMG]

    Yaprak Solucanı
    Dere ve göllerin kıyılarındaki ağaçların dökülmüş ıslak yaprakları altında veya aralarında bulunur. Ufak boydadır, iğneye takılışı gübre solucanı gibidir. Ağaçlarla çevrili sularda bu solucanlar o suda yaşayan balıkların doğal yemi olduğundan toplanıp kullanılırsa çok başarılı sonuçlar almak mümkündür.
     
  2. Entomorph

    Entomorph

    Mesajlar:
    342
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Olta,Çapari,Rapala
    En İyi Avı:
    Dülger Balığı 1 kiloya yakın
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Canlı Yemler
    Bırakma ve özellikle sürütme takımlarında yem balığın canlı takılması başarıyı oldukça arttırır. İğneye canlı takılacak balıklar ne yöntem kullanılırsa kullanılsın fazla hırpalanmamalıdırlar. Ağzı sağlam dudakları yumuşak ve körüklü olmayan balıklar için en iyi yöntem iğneyi alt çeneden saplayarak üst çeneden çıkarmaktır (en üst resim). Bu şekilde yem balık uzun süre canlı kalabilir. İğnenin özellikle sürütmede tek çeneye takılması doğru olmaz. İğne yüzünden ağız kapanmadığından sürütülen balığın ağzından dolan kontrol edemediği su, midesini şişirerek balığı çabucak öldürür. Bırakma takımlarda ve paraketelerde bu yöntem uygulanabilir. Ağzı yumuşak balıkları sürütme de pek kullanmamak gerekmektedir. canlı yem balığa herhangi bir şekilde ikinci bir iğne daha batırılabilir ama bu balığı ciddi şekilde hırpalayarak çabucak ölmesine neden olacaktır. Yine de mesele sinarit sürütmesinde sinarit vurup yem balığın yarısını alır ve iğnede kalan kısma bir daha dokunmaz. Bu durum sürütme sırasınca sık sık tekrarlanıyorsa tabii ki ikinci bir iğne kullanmak gerekli olacaktır. Ben bu durumlarda hemen kuyruk boğumuna veya sağlam etli kalın derili bir balık ise hemen derinin altına bir iğne daha iliştirilmesini tavsiye ederim. İğnenin balığın omuriliğine veya yanal çizgisine dokunmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde balık çabucak ölür.

    Özellikle sandaldan kulanılan dip takımları söz konusu olduğunda bazen iğne balığın sidikliğinden saplanıp bir müddet sürüldükten sonra yan tarafından çıkartılır. (üstten ikinci resim) Bu şekilde iğneye takılan balığın ciddi şekilde yaralanması söz konusu olduğundan çabuk öleceği düşünülebilir ama yem, çevredeki iri balıkların titreşimleri fark edip yemi bulmalarına kadar canlı kalacaktır. Yöntemin en avantajlı yanı iğnenin duruşu nedeni ile canlı yeme kafadan saldıracak büyük balığın ilk vuruşta yüksek bir ihtimalle yakalanacağıdır. Bu tür yemler sürütmelerde ve savurma takımlarda kullanılamaz ayrıca bütün ölü yemlerde yumuşayan karınları nedeni ile bu şekilde takılamaz. Her ne yöntem olursa olsun canlı yem için kullanılacak iğneler kalın telli olmamalıdır. Çapraz iğneler de canlı yem balığı fazla hırpalayabilir. Özellikle orkinos gibi iri balıklara canlı yem takarken iri iğnenin balığı ciddi şekilde yaralayarak çabucak ölmesine neden olmamak için iğne doğrudan balığa saplanmaz altta anlatılan şemsiye teline benzer yem takma iğnesi yardımı ile iğneye bağlı halka şeklindeki kısa ip balığın burun delikleri hizasından bir taraftan saplanıp diğer taraftan çıkartılır. iğne üzerine halka ipin sarılması ile de yem takma tamamlanmış olur.

    Bütün Ölü YemHemen hemen bütün takımlarda kullanılabilir. En yaygın şekilleri üstteki gibidir (ortadaki ve alttaki resim). Orta resimdeki şekilde yemin takılabilmesi için uzun bir iğne veya ince şiş gereklidir. Bu iş için özel üretilmiş yem takma iğneleri olsa da Türkiye'de bulmak pek mümkün değildir ve bulunabilecek en iyi aalet şemsiye telidir. Şemsiyelerin en uç yay tellerinin hem boyu gayet uygundur hem de hemen ucuna yakın yerde bir deliği vardır. Bu delik iğne deliği gibi kullanılır. Bu telin deliğine tutturulan beden, telin balığın sırtından saplanarak orta kemiğe paralel sürülmesi ile ağızdan çıkartılır. Bundan sonra şemsiye teli geri çekilir. Beden de balığın ağzından dışarı doğru yavaşça çekilerek iğnenin balığın etine iyice oturması sağlanır. İğne yeterince uzun saplı, balık kısa ise iğne palası balığın ağzından çıkar. Balık uzun ise (uskumru örneği) iğne palası da balığın içinde kalır sadece beden dışarı çıkar. Bu şekilde takılan yem sürütme takımlarında kullanılacak ise ağzı siyah iplikle dikilmelidir. Bir başka yol da iğneyi balığın ağzından sokup solungaç kapağı altından çıkardıktan sonra yan çevirerek balığın sırt etine saplayarak ucunu diğer yandan çıkartmaktır. Balıklar kısmında daha farklı takma yöntemleri de anlatılmaktadır.

    Bütün olarak kullanılacak yem balıklar öldükten sonra su içinde tutulursa özellikle istavrit kıvrılıp şekil değiştirerek bütün olarak kullanılmaz hale gelir, eti de yumuşar. En iyisi balıkları ıslak biz bez altında hafif rutubetli saklamaktır, veya balıkçı esnafının yaptığı gibi açıkta duran yem balıkların üzerine zaman zaman deniz suyu serpilmelidir.

    [​IMG]

    Böcekler
    Su kıyılarında bulunabilen çekirge, uç uç böceği, Mayıs böceği gibi böcekler canlı veya ölü olarak yem amaçlı kullanılabilir. özellikle alabalık avında böcekler iyi yemdir, ancak diğer balıklarda böcek yeme vurur.

    [​IMG]

    Karasinek Larvası (Musca domestica)
    Karasinek Larvası : Ülkemizde pek kullanılmayan ancak Avrupalı amatörler arasında oldukça yaygın olan ve balık malzemesi satan dükkanlarda da satılan bu yem özellikle sazan ailesi için bahar ve yaz aylarında çok iyi yemdir.

    [​IMG]

    Sivrisinek Larvası (Anopheles gambiae)
    Sazan ailesi için sonbahar ve kış aylarında ideal yemdir. Toplanması ve temini oldukça zordur. Çamurlu dere veya göl dipleri kazınarak toplandıktan sonra özel eleklerle birkaç kez yıkanarak süzülür. Son süzme ve yıkamadan sonra sivrisinek larvaları süzgeç içinde kalacaktır. Baştan sona su içinde yapılan bu işlemler özellikle soğu havalarda yürütüldüğünden hem çok yorucudur hem de romatizmaya davetiye çıkartır. Özel ince elekler ve malzeme gereği de düşünüldüğünde temininin zorluğu daha iyi anlaşılır. Yurdumuzda şimdilik pek kullanılmamaktadır, veya yöresel olarak kullanımı varsa bunu bilemiyorum. Yanda bir grup larva görülmektedir, koyu olan tarafları baş taraflarıdır. İğneye kuyruk tarafından takılır ve uzun süre canlı kalabilir, Kullanılacak iğnenin ince telli olması şarttır.

    [​IMG]

    Kan Sülüğü (Hirudinea Pharyngobdellae)
    Kumlu, kıyılarda sığlıklarda kum üzerinde istiridyeye benzer ufak kabuklu yumuşakçaya tarak denir. Yukarıda temsili bir resmi var. Bunlar kum üzerinden kolayca elle toplanırlar. Midye gibi bıçakla açılması zor olabilir bu nedenle genelde kabuğu kırılarak içi alınır. İçinde sert beyaz eti vardır. sağlam dokulu olduğundan iğneden zor alınır. Midye ile avlanan balıkları avlamakta kullanılabilir. Ama midye kadar başarılı sonuçlar alınmaz.

    [​IMG]

    Kalamar (Loligo vulgaris)
    Konik ince uzun bir vücudu ve vücudunun kafa tarafında ikisi uzun, diğerleri o kadar uzun olmayan on ayağı vardır. Ayakları vantuzludur. İri gözleri vardır. Açık pembe benekli derisinin altında neredeyse saydam bir eti vardır. Hem yiyecek hem de olta yemi olarak değerlidir. Eti sert olduğundan iğneden zor alınır. Baş ve iç tarafı paraketede veya küçükleri bütün olarak sürütmede levreğe kullanılır. Kolları mercan, çipura, karagöz avında kullanılır.

    [​IMG]

    Sübye (Sepia officinalis)
    Bir adı da mürekkep balığıdır. Rengi kirli sarı, siyah şeritleri ile, kahverengine çalar. Şeritler veya halkalar halinde kesilerek mercan, çipura karagöz gibi balıkların avında kullanılır. Küçükleri bütün olarak levrek sürütmesinde kullanılır. Paraketeler içinde iyi bir yemdir. Eti sert olduğundan iğneden kolay alınamaz.
     
  3. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Evet, emeğe saygı önemli..

    http://bilgehansarp.net/fishing/yemler_ve_yemleme.htm

    Buraya bir göz atmak faydalı olur. Bir kaç başka sitede var elbette.. Ama mesela, karides denince, bakalım, Bilgehan usta ne yazmış..

    Evet, birazcık emeğe saygı gösterip, en azından şuradan alınmıştır denebilir, daha iyisi oraya bir link verip, gereksiz bilgi tekrarı önlenebilirdi. Birazcık emeğe saygı göstermeyi öğrenmemiz her zaman için gerekli. Ama, nedense, kimileri öğrenmek istemiyor, sağdan soldan toplayıp, ahhada böyle diyebiliyor..

    Bizde emeğe saygı duyalım ve Bilgehan ustaya teşekkürlerimizi tekrar edelim..
     
    Son düzenleme: 11 Ağustos 2006
  4. maytir

    maytir

    Mesajlar:
    105
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Tam takim amator :)
    En İyi Avı:
    Lambuka ve palamut
    Teke Yakalama Yontemi

    Az zamanda cok teke yakalamak icin bayat ekmek kullanabilirsiniz.
    Bir veya birkac sogan filesi icerisine koydugunuz kuru ekmekleri muhtemel teke alacaginiz yerlere iple sarkitin. Kisa zamanda file cevresine toplanan tekeleri kepce ile toplayabilirsiniz. Yaklasik 20dakika sonra file cevresinde tekelerin kayboldugunu gorurseniz, bittigini yada doyduklarini sanmayin. Filelere birer parca daha kuru ekmek ilave edin ve ihtiyaciniz kadar tekeyi toplamaya devam edin. Tekeler nedense ekmek iyice yumucayinca yemekten vaz geciyorlar.
    Yemleri canli tutmak icin her tarafi delinmis plastik bidon kullanabilirsiniz.
    Saygilar

    [​IMG]
     
  5. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    yem ler hakkında..

    Arkadaşlar tatlısu da balık avlarken yemleme konusunda benim denemelerim:
    1-sazan toplamak için . ayçiçegi küspesi/pamuk küspesi 1kg+un 1kg +mısır unu 1kg.yetiyor..hepsini kovada..sulandırıp topaklar veya kaşıkla cıvık halde halinde oltayı atacagınız noktaya...atın malzeme dibe batsın...
    hatta fırından sabah alabilirsiniz..bir önceki ğünden kalan bayat ekmekleri de yemlemeye götürün..

    2-kıyıdan kefal toplamada(cephalus) 1kg.un+0,25ltr.süt.+200 gr kadar toz şeker i bir kapta karıştırın yogurt kıvamında olsun (kıvam için gerekirse un yada su ilave edin.) ardından evden yürüttüğünüz çorba kepçesi ile arada bir suya atın.
    karışım suda duman ve koku tat bırakarak aşagıya doğru insin...ben faydasını gördüm tavsiye ederim.. özellikle tatlısu+deniz karışımı yörelerde iri kefal dipte gezer ve dipten 5/10 cm yukarda gezer...şamandrayıda ona göre ayarlayın.
    kolay gelsin
     
  6. CnKmN

    CnKmN Cenk Kaman

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    53
    Şehir:
    İzmir
    cok tesekkurler bilgiler için..peki izmir de mamun nerden temın edebılırız???
     
  7. Sevgili Cenk

    Yemin et İzmirli olduguna dair:eek: :D

    Abicim 36 tane mesajın var,seni görende Şırnaktan dün taşındın İzmire sanır:D :D :D
     
  8. CnKmN

    CnKmN Cenk Kaman

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    53
    Şehir:
    İzmir
    abi yemın ederım İzmirliyim:D:D:D:D
    ama bugune kadar hiç mamun almadım.yanı hep sulınes yada boru kurdu tarzı yemlerle avlandım..o yuzden bı soruyım dedım..
    hanı guzelını nerden buluruz dıye????
     
  9. YAŞAR TAŞKIN

    YAŞAR TAŞKIN yaşar taşkın

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    230
    Şehir:
    MERSİN/ÇANAKKALELİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    demirli kayıktan veya kıyıdan yemleme

    işte size koku balıkçıdan temizlenmiş balık artıklarını alalım sardalye ve hamsi daha iyi sonra plastik bir kutuya koyalım üzerine bir miktar peynir suyu ve biraz kepek iyice ezip karıştıralım lapa kıvamı olur sonra kapağını kapatıp güneşe koyalım birgün sonra işte sana süper koku gittiğimiz yerde bir çorabın içine koyup birazda çakıl attıkmı içine indir avlanacağın yere balıklar toplandı bak işte bu:D :D
    daha önce sardalyanın yem yapılışı konusuna yazmıştım bidaha yazayım dedim gereken yapabilir
     
  10. themad2

    themad2 Serdar

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    887
    Şehir:
    İstanbul
    abi konu için sagol ama benim esas merak ettgim karides yemi ile çinekop tutulur mu eger bilenler varsa lütfen bilgilendirsin.
     
  11. korni

    korni koral

    Mesajlar:
    7.546
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hayır tutulmaz kardeşim:)
     
  12. lava

    lava erdem

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    146
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    Yemleme teknikleri

    Bu konuda bir sey daha eklemek isterim.
    Tekneden yemli balıkcılık yapacakisek İzmarit Mercan vs balıklar için avlanmaya cıkmadan önce kıyıdan bir miktar midye toplayıp bunları ayıklamalı ve içini iyice boşaltmalıyız. Kalan kabukları kese kagıdına koyup agzını misina ile baglarız. Avalnacagımız yere demir attıktan sonra teknenin oturmasından sonra bu kese kağıdını dibe indirip bir kaç çalınma hareketi ile dibe vurdurarak yırtılmasını ve kabukların deniz dibine dagılmasını saglamalıyız.

    Kabuklardan yayılan koku ve midye artıkları balıkları bölgeye cekeceginden oltalarımız her zamankinden daha cok balıkla dolacaktır.

    Oltalarınızın balıkla dolması dilegiyle
     
  13. feyyaz

    feyyaz

    Mesajlar:
    729
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Yazın aşağıdaki metodla çok kefal yavrusu ve teke yakaladım.Şekilde görüldüğü
    gibi kesilen pet şişe ,kesildiği yerden iplikle dikiliyor.Pet şişenin içine kuru ekmek
    konuluyor.20-30 dakika sonra tekrar yemleme yapılıyor.Tekeler suda fazla bekletilmiş ekmeği sevmiyorlar.

    Aşağıdaki şekil sualtıavi.com dan alınmıştır.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 3 Nisan 2008
  14. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Teşekkür ederim gerçekten ilginç ve pratik bir yöntemmiş.Deneyeceğim.
     
  15. feyyaz

    feyyaz

    Mesajlar:
    729
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Bu metod kesin netice veriyor ancak şişede bir kaç ufak delik açmayı unutmayın.Bazen küçük balıklarda giriyor,onlarıda tekelere yedirtmeyin.