Suşi'nin türk usulü LAZUŞİ... işte tarifi

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında balikci tarafından paylaşıldı.

  1. balikci

    balikci

    Mesajlar:
    2.184
    [​IMG]

    Bir balıkçı, Japonların ünlü çiğ balık yemeği "suşi"yi, karalahana ve levrekle Türk damak zevkine göre "lazuşi"yi yarattı.

    "Lazuşi"yi, Türkler’in damak zevkine sunan Haramidere’deki balıkçının sahibi Adnan Bulak, yaptığı açıklamada, balık satışının yanı sıra pişmiş ve yarı pişmiş balık ürünlerini de satma kararı aldıklarını belirtti.

    Gelişmiş ülkelerin ürünlerini marka haline getirerek insanların tüketimine sunduğunu ifade eden Bulak, "Japonların suşi diye çiğ yenilen popüler bir balık yemeği markası var. Suşi tüketimi Türkiye’de de gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Ancak, halkımızın bir bölümü içinde çiğ balık olduğu için bunu yemekten kaçınıyordu. Bizim de aklımıza ’Bunu Türk usulüne niye uyarlamayalım?’ fikri geldi. Böylece ’Türk suşisi yapalım’ diye yola çıktık" diye konuştu.

    Kendisinin aslen Sinoplu olduğunu ve balıkçı bir kökenden geldiğini belirten Bulak, 4 yıldır ise endüstriyel balıkçılık yaptığını anlattı.

    Adnan Bulak, şunları kaydetti:

    "Türk usulü suşi için yola çıktık. Pirinç, levrek ya da çupra balığını haşlayarak kullandık. Yine bizim damak tadımıza uygun özel garnitürlerle bunu destekledik. Suşinin dışında kullanılan yosunun yerine ise Karadeniz’in ünlü karalahana veya pazısını haşlayarak, balığı ona sardık. Böylece bizim damak tadımıza uygun bir ürün yaratmaya çalıştık.

    Dışında karalahana veya pazı kullanıldığı için de adını ’lazuşi’ koyduk.

    Karadeniz usulü suşi anlamına... Lazuşinin içeriğinde haşlanmış levrek veya çupra balığı, haşlanmış pirinç, kırmızı közlenmiş biber, kornişon turşu, hardal ve üzerinde de acı-tatlı sos kullanıyoruz." ve sonuç böyle oluyor:

    [​IMG]

    afiyet olsun.

    kaynak: haberler 27-12-2007, 08:50.
     
  2. Dalgıç837

    Dalgıç837 Ergiz Esen

    Mesajlar:
    338
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Budur işte :)

    Suşiyi hiç sevemedim, ama lazuşiyi kesin beğenecem gibi duruyor.

    Rasgele
     
  3. flazer

    flazer mehmet ali filizer

    Mesajlar:
    4.148
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    valla güzel gözüküyor hadi bakalım hayırlısı;)
     
  4. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    deneyelim bakalım nasıl olacak
     
  5. Huseyin Alp Arslan

    Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    3.370
    Şehir:
    Auckland/Yeni Zealanda
    Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ben susiye,sasumiye bayilirim.Simdi birde lazusi cikti.Cok guzel.Sentez bir damak zevki olanagi
     
  6. nikotin_29

    nikotin_29 Bedir Hayal

    Mesajlar:
    8
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer,palamut
    Güzel bir yemeğe benziyor denemek lazım
     
  7. themad2

    themad2 Serdar

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    887
    Şehir:
    İstanbul
    abi çig balık yenmez.annem bile yapsa:)
     
  8. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İşte tadabileceğim bir damak zevki.Türk insanının aklı.
     
  9. SedatMert

    SedatMert Sedat

    Yaş:
    65
    Mesajlar:
    3.666
    Şehir:
    İSTANBUL
    En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Tadına beksam ne kaybederim ki:D :D
    Teşekkürler Murat.
     
  10. nbariso

    nbariso N.Barış ÖMÜR

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    790
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Dünyada en çok mide kanseri Japonya da görülüyor,bunun sebebi olarakta, suşi vs gösteriliyor diye duymuştum bir doktordan.
    Ama balığında her türlüsü güzel be arkadaş,
    ben genede lakerdadan şaşamıyacam
     
  11. moti

    moti Tuncay

    Yaş:
    70
    Mesajlar:
    1.481
    Şehir:
    Tekirdağ/Çorlu
    Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    [​IMG][/IMG]


    Olmazki şimdi bu yapılmazki :D Ben nerden bulucam bu Lazuşiyi :)Üüfff Çokta güzel görünüyor Ulviii - Sedattt Birara şu lezzeti tadma Org.düzenleyelim :D
     
    Son düzenleme: 2 Ocak 2008
  12. tepik

    tepik Tepik

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İst/Trabzon
    Selamlar...

    Denizden babamın ayakkabısı çıksa yerim diyen biri olarak kesinlikle denemem gerektiğini düşünüyorum.

    Paylaşımınız için teşekkürler.
     
  13. Wetblue

    Wetblue CUMHUR

    Mesajlar:
    311
    Şehir:
    Mersin-İstanbul
    Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Oldumu şimdi. Erkek çocuğuyuz arkadaş. Resme baktım ağzımı kapatamıyorum. Bir tabakta buraya lütfen