PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sargoz nasıl pişirilmeli ?


marmari_s
10-02-2008, 02:14
Sevgili arkadaşlar,yaklaşık iki aydir avlayip biriktirdiğim (tek tük tutabildiğimiz için :) ),ve içini temizleyip deepfreezede beklettiğim sargozları pişirmek istiyorum artik. benim öle çok balık kültürüm olmadığı için ne nasıl pişirilir neyle yenir pek bilgim yok.dolayısıyla biraz yardımınıza ihtiyacım var. tavada,fırında,folyoda vs..nasıl yapayım?**bu arada balıklar 2aydır deep'te beklediği için bi sorun olmaz di mi?zehirlenmeyelim bi de :D teşekküler,saygılar hakan

marmari_s
10-02-2008, 03:10
ehh çipura kadar olmasa da yakındır....tavada yani...
peki teşekkürler

marmari_s
10-02-2008, 03:11
pullar? kazınıyor di mi?

marmari_s
10-02-2008, 03:17
içlerini deep'e koymadan önce temizlemiştim zaten...o kadar niyetlendim pulları da kazırız artık

tşk

kaiser
10-02-2008, 14:47
balıkları uzun süre derin dondurucuda bekletecekseniz içini temizleyp kafasını kesmeniz gerekiyor.kafası kesilmezse çok uzun süre dayanmıyormuş.

mahbub43
10-02-2008, 15:18
Sevgili arkadaşlar,yaklaşık iki aydir avlayip biriktirdiğim (tek tük tutabildiğimiz için :) ),ve içini temizleyip deepfreezede beklettiğim sargozları pişirmek istiyorum artik. benim öle çok balık kültürüm olmadığı için ne nasıl pişirilir neyle yenir pek bilgim yok.dolayısıyla biraz yardımınıza ihtiyacım var. tavada,fırında,folyoda vs..nasıl yapayım?**bu arada balıklar 2aydır deep'te beklediği için bi sorun olmaz di mi?zehirlenmeyelim bi de :D teşekküler,saygılar hakan

Hakan bey, tuttuğun balıkları (sargoz veya başka bir tür) tuttuğun suda yani deniz suyuyla yıka ve taze yemeye bak. farkı farkedeceksin. Pişirme şekli yağlı balıklar, ızgara ve fırın da az yağlılar ise tavada. Sargoz tavada iyi olur.

nolongerregistered
10-02-2008, 15:19
Balık derindondurucuya temizlenmeden,kafası kesilmeden,mümkünse tatlısuda yıkanmadan konulmalıdır..yemeye karar verdiğinizde derindondurucudan çıkarıp sebzeliğin üzerinde kendi kendine çözülmesi sağlandıktan sonra pişirilmelidir..Kalorifer benzeri sıcak ortamlarda asla çabuk çözmeyin..Çünkü hızlı buzu çözülen balık çok hızlı bakteri üretir..

Sargoza gelince mevsim itibariyle yağlı olduğu bir dönemdedir..Tavsiyem fırında üzerine az miktarda z.yağı dökülerek pişirilmesi.;) .Yanına yeşillik,firizbi gibi kesilmiş soğan içecek olarakta aslan sütü mükemmel olur..:rolleyes:

marmari_s
10-02-2008, 20:14
tamamdır demek ptesi akşam mönüsünde fırında sargos yiyoruz demektir..inş beceririm...aç olan buyursun,35liğini de yanında getirsin saygılar

hurriyet
10-02-2008, 23:47
Sevgili arkadaşlar,yaklaşık iki aydir avlayip biriktirdiğim (tek tük tutabildiğimiz için :) ),ve içini temizleyip deepfreezede beklettiğim sargozları pişirmek istiyorum artik. benim öle çok balık kültürüm olmadığı için ne nasıl pişirilir neyle yenir pek bilgim yok.dolayısıyla biraz yardımınıza ihtiyacım var. tavada,fırında,folyoda vs..nasıl yapayım?**bu arada balıklar 2aydır deep'te beklediği için bi sorun olmaz di mi?zehirlenmeyelim bi de :D teşekküler,saygılar hakan
deepfreeze kayacağın balığın içini asla temizleme dondurulan balıkların ici temizlemez hatta tatlı suda yıkanmaz denizden tututuğunuz su ile saklayın
birgün sonra yuiyeceğin balığı temizleyebilirisiniz,
AKLINIZDA BULUNSUN:confused: