Kolyoz Nasıl Pişirilir ?

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında avcianil tarafından paylaşıldı.

  1. avcianil

    avcianil Anıl YÜCELER

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    186
    Şehir:
    Fethiye-Ankara
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Merhaba abilerim ben forumda yeniyim 13 yaşında olduğum içinde abilerim dediğimi hatırlatayım. :D Geçen hafta babamla birlikte Fethiye'de tekne ile balık avına çıktık.Denizin ortasında 63 metre de durduk ve attık oltaları.5 dakika bekledik ama vurma yok oltayı sararken bir ağırlık olduğunu farkettim ve sarınca ucunda balık olduğunu gördüm.:)Yakalanan balık kolyozdu.Şu anda yakaladığım tüm balıkları yaşadığım şehire Ankara'ya getirdim şoklayıpta..Ve sizlerden tek ricam bu balığın nasıl pişirildiğini söylemeniz :) Saygılar,Teşekkürler...
     
  2. Nightwalker

    Nightwalker Kagan

    Mesajlar:
    654
    Şehir:
    Istanbul
    Baliklar zaten soklanmis ama kolyos taze pisirilince cok daha lezzetli oluyor bence aklinda bulunsun :)

    Benim burda bi abiden ogrendigim bir kizartma yontemi var kolyos icin. Balik yakalandiktan kisa bir sure sonra (3-4 saat) kendini saliyor ve eti yumusuyor. Bu hale gelen kolyoslarin orta kilcigi kafa tarafindan bastirilarak rahatca cikariliyor. Yanlardaki kilciklari da keskin bir bicakla alirsan kilciksiz fileto haline geliyor. Daha sonra 1 sise dogal maden suyunu bir kaba dokuyorsun ve kolyoslari bunun icine iyice batirip 30 sn kadar beklettikten sonra una bulayip kizgin yaga atiyorsun. Sodanin etkisiyle balik kizarirken iyice sisiyor ve tadi da cok nefis oluyor. Afiyet olsun :)
     
  3. avcianil

    avcianil Anıl YÜCELER

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    186
    Şehir:
    Fethiye-Ankara
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Teşekkürler kağan abi :)