Merhaba abilerim ben forumda yeniyim 13 yaşında olduğum içinde abilerim dediğimi hatırlatayım. Geçen hafta babamla birlikte Fethiye'de tekne ile balık avına çıktık.Denizin ortasında 63 metre de durduk ve attık oltaları.5 dakika bekledik ama vurma yok oltayı sararken bir ağırlık olduğunu farkettim ve sarınca ucunda balık olduğunu gördüm.Yakalanan balık kolyozdu.Şu anda yakaladığım tüm balıkları yaşadığım şehire Ankara'ya getirdim şoklayıpta..Ve sizlerden tek ricam bu balığın nasıl pişirildiğini söylemeniz Saygılar,Teşekkürler...
Baliklar zaten soklanmis ama kolyos taze pisirilince cok daha lezzetli oluyor bence aklinda bulunsun Benim burda bi abiden ogrendigim bir kizartma yontemi var kolyos icin. Balik yakalandiktan kisa bir sure sonra (3-4 saat) kendini saliyor ve eti yumusuyor. Bu hale gelen kolyoslarin orta kilcigi kafa tarafindan bastirilarak rahatca cikariliyor. Yanlardaki kilciklari da keskin bir bicakla alirsan kilciksiz fileto haline geliyor. Daha sonra 1 sise dogal maden suyunu bir kaba dokuyorsun ve kolyoslari bunun icine iyice batirip 30 sn kadar beklettikten sonra una bulayip kizgin yaga atiyorsun. Sodanin etkisiyle balik kizarirken iyice sisiyor ve tadi da cok nefis oluyor. Afiyet olsun