Asos Buğulama

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında İstanbuldan tarafından paylaşıldı.

  1. İstanbuldan

    İstanbuldan İbrahim

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    325
    Şehir:
    İstanbul Tabii
    Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Malzeme:
    500 gram Sardalya
    250 gram karides (çiğ)
    2 adet büyük domates
    4 tane konserve mantar
    1 kaşık tereyağ
    2 sivri biber , 5 tane adet şeklinde karabiber
    Alabildiği kadar tuz

    Sardalyalarda zaten fazla kılçık olmaz, olsada ince olur. Asosun sardalyası olmalı tabiiki... Çanakkale sardalya başkadır. Neyse kılçıkları çıkardıktan sonra tuzlamamız gerekiyor. Kabukları alınmış domatesleri keselim.En alta domatesleri koyalım ve üstüne balıkları ve onlarında arasına kabuksuz karidesleri ve mantarları yerleştirin. Tane karabiberleri gelişi güzel serpiştirin, tuz serpin. Kalan domateslerle balığın üstünü kapatın. Kapak kapalı şekilde 15 dk. pişirin.


    Afiyet olsun.....
     
  2. kadirozkan

    kadirozkan kadir özkan

    Mesajlar:
    127
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    paylaşımınız için çok teşekkürlr.
    saygılarımla
     
  3. İstanbuldan

    İstanbuldan İbrahim

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    325
    Şehir:
    İstanbul Tabii
    Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Namık abi anlamadım:confused:
     
  4. İstanbuldan

    İstanbuldan İbrahim

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    325
    Şehir:
    İstanbul Tabii
    Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Tamam abi, anladım.


    h ====> ş ;)