Süre: 20-40dk Servis: 1-2 Zorluk: Kolay Tavsiyeler Öncelikle aldığınız balığın taze olduğundan emin olun Malzemeler 500-600 gr yayın balığı Konserve dilimlenmiş domates 5-6 adet arpacık soğan 2 limon 400-500 gr taze mantar 2-3 diş sarımsak defne yaprağı 2-3 adet sivri biber bir tutam karabiber (mümkünse çekilmemiş) kırmızı pul biber kekik maydanoz (1-2 sap) Tuz zeytinyağı veya mısır özü yağı Yapilis Tarifi Derin bir tencereye koyduğunuz su kaynamak üzereyken 1 limonu sıktıktan sonra balıkları ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Bu arada temizleyip doğradığınız mantarları teflon tavada biraz zeytinyağı ile sote edin, pişmelerine yakın biraz tuz ve kekik ekleyin. Bu arada fırınınızı orta 180 derecede ısıtmaya başlayın. Derin bir güveç kabında az sıvıyağda soğanları biraz çevirin ve domatesle doğranmış biberleri ekleyin. Hazırladığınız sosu bir başka kaba aktarın ve güveç kabının en altına birkaç defne yaprağı koyun. Balıkları kevgirle alarak güveç kabına yerleştirin. Mantarları ekleyin. Domatesli sosa balık suyundan bir bardak ilave edin, tuzunu kontrol ederek diğer baharatları da katın. Bu sosu balık ve mantarların üzerine dökün. Ocaktan almadan önce birkaç dakika pişirip fırına verin. Yaklaşık 15-20 dakika sonra, afiyet olsun.
Yayın balığı tutma imkanım olsa kesin denerdim Ama Öyle bir imkan yok denerim desem yalan olur.. Gende teşekkürler..