Konserve Yem Yapımı - Beyin Fırtınası

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Tufan tarafından paylaşıldı.

  1. Tufan

    Tufan Tufan TUNA

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Tekirdağ
    Selam arkadaşlar.
    Mırmır için topladığımız kurtları bozulmadan uzun süre saklamak için konserve yapmayı düşünüyorum. Fakat kurdu muhafaza edecek sıvının içeriği ne olmalı? Aklıma labaratuvarlarda ölmüş canlıları sakladıkları sıvı geliyor ama içeriğni bilmiyorum.
    Sizlerin bu konuda düşünceleri yada önerileri nelerdir.
    Saygılarımla.
     
  2. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Saf Alkol...
     
  3. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    formoldehit diyorsun ama ona değmiş bir şeyi balığın yemesi gibi bir olasılığın olabileceğini sanmam. ayrıca kurtların rengind bozulma olacaktır.
     
  4. yilmaztaha

    yilmaztaha

    Mesajlar:
    115
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Labratuar ortamında balıkları saklamak için %70 lik Alkol ve formaldehit kullanılır. Bunların kokusu ve tadı alkolik olmayan bütün balıkların ortamdan göçüne sebep olur.:D
    Tuzlayarak sardalya gibi deneyebilirsiniz fakat tuzlayınca kurtlardaki su kaybından incelmeleri iğnelere takılışı güçleştirebilir.
     
    Son düzenleme: 21 Nisan 2008
  5. beyhan

    beyhan beyhan karaca

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    302
    Şehir:
    bursa
    o svı saf alkol cesetleri onun içinde bekletiyolar;)
     
  6. Tufan

    Tufan Tufan TUNA

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Tekirdağ
    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
    Laboratuvar sıvısını eledik, başka bir öneri yok galiba...

    O zaman aklıma 0.005 tuzluluk oranında ph: 8.5 sertliğinde sıvı içinde saklamak uygun olur gibi geliyor, anaerobik ortam yaratmak için de sıvı yağ kullanmayı düşünüyorum :rolleyes: .
    Ne dersiniz?
    Saygılarımla.
     
  7. Aramis

    Aramis

    Mesajlar:
    1.207
    Şehir:
    Bursa
    Anasonlu alkol :)Tüm Tekel bayilerde satılmakta :D
     
  8. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

    Bora Bey.

    Daha balığı yakalamadık bile

    Bu söylediğiniz şey balığı yakalayıpta
    mangal attıktan kullanılıyor galiba :)
     
  9. Aramis

    Aramis

    Mesajlar:
    1.207
    Şehir:
    Bursa
    Sevgili Tarkan Bey,Bu bahsettiğim kimyasaldan faydalanmak için illaki balığı yakalamış olmak şart değildir.Balığı yakalamak için beklediğiniz zamanlarda belli bir süre bu kimyasalı kullanırsanız kurumuş ve pörsümüş kurtlar gözünüze tazecik görünecektir:)
     
  10. Mehmet Demirörs

    Mehmet Demirörs Mehmet

    Yaş:
    68
    Mesajlar:
    384
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    basınç

    basınçlı ortam olabilir konserve gibi...
     
  11. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Sevgili Bora bey:p bu cevabınızla benim kısa bir süre gülme krizine girmeme neden oldunuz.Siz beni güldürdünüz Allah da sizi güldürsün.:D
     
  12. Aramis

    Aramis

    Mesajlar:
    1.207
    Şehir:
    Bursa
    Ne demek Barış Bey.Bir nebzede olsa yüzünüzde tebessümler açtırabildiysek ne mutlu bizlere.
     
  13. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Islak kedi ve köpek mamaları var. İçeriği tam olarak nedir bilmiyorum ama sanırım bu konserveler için jelatinden faydalanıyorlar. Çünkü bu ıslak mamalara bakarsanız, tanelerin etrafında jöle kıvamında bir madde vardır. Jöleyi jelatinden başka bir madde ile elde edemezler. O konservelerin içeriğine bakmak lazım bence, fikir verebilir sanıyorum.
     
  14. Tufan

    Tufan Tufan TUNA

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Tekirdağ
    Sennur Hanım sanırım o jelatin agar agar olmalı, yazdık bir kenera.
    Bir de bizim sazan avında kullandığımız konserve mısırlar var, uzun süre mısırlar bozulmadan durabiliyor. Acaba konservedeki sıvının içeriğini bilen var mı?
    Saygılarımla.
     
  15. umitsatar

    umitsatar m

    Mesajlar:
    41
    Şehir:
    muğla/ortaca/sarıgerme
    Favori Kamış:
    2.7m kamış-alba star 7+1 50 lık makına.)90lık nemrod zıpkın.
    En İyi Avı:
    levrek 2.700 gr
    bende bir fikir var...

    arkadasım madem topladın kyrtları boşada gitmesini istemiyorsan tekrar doğal alanına bırak kı bırdaha kı sefere üremiş olurlar.(biz tektek leri oyle yapıyoruz).Ayrıca bır fıkrım daha var onlar için suni doğal ortam üretmeyi deme.büyük bir kova alıp içine doğal ortamından çamur çıkarıp koy.Gün aşırı deniz suyu ekle böylece hem yemın taze kalır hemde ıstedıgın zaman yem bulma sansın olur.Bakarsın ortamı severler ve uremeye baslarlar ...ne dersın??
     
  16. Tufan

    Tufan Tufan TUNA

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    Tekirdağ
    Ümit Bey zaten kurdu gerektiği kadar çıkarıyoruz, fazla gelirse salıyoruz. Benim derdim gündüz iş yoğunluğu nedeniyle bazen kurt çıkarmaya vaktim olmuyor, elimiz deymişken fazla çıkarıp ileride ziyan etmeden kullanabilmek, o kadar.
    Yine de öneriniz için teşekkürler.
    Saygılarımla.