Herkese selam. Daha önce Gaziantep hayvanat bahçesi balık akvaryumu ile ilgili birkaç fotoğraf paylaşmıştım. Sitedeki arkadaşların ilgisi ve isteği üzerine balıkların isimlerini de belirttiğim 2. bir rapor hazırlamak için bugün hayvanat bahçesini tekrar ziyaret ettim. 23 Nisan dolayısıyla hayvanat bahçesi inanılmaz kalabalıktı. Balık akvaryumu da bir o kadar kalabalık ve karanlık. Bu sebepten dolayı tam istediğim şekilde balıkları fotoğraflayamadım. Karanlık dolayısı ile flaş kullandığım zaman akvaryumun camından yansıyan ışık fotoğrafları berbat ediyordu. 100' den fazla fotoğraf çekmeme rağmen içlerinden en net olanları seçtim. Ayvaryumların içinde birden fazla balık çeşidi olduğu için akvaryumların üzerinde yazılı olan isimlerin hangi balıklara ait olduğunu (birkaç çeşit hariç) kestiremiyorsunuz. Bu yüzden isimleri yine belirtemiyorum. Kusura bakmayın. Umarım beğenirsiniz. Herkese saygılar... Bölüm 1
fotolar mükemmel. paylaşım için teşekkürler. ellerine sağlık. antep'e sırf bu yüzden gidicem valla nereyse... keşke izmirdekiler de ve tüm hayvanat bahçeleri de öyle olsa.
Sanrım Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı hayvanat bahçesi Buradaki, akvaryum görüntülerini olsun izlemek zevkti Teşekkürler
Balığın adı akvaryum üzerinde Timsah Balığı (alligator Gar) olarak yazıyordu. Resimleri beğendiğinize sevindim.
Sevil Hanım belirttiğiniz gibi Gaziantep hayvanat bahçesi Türkiye' nin en büyük hayvanat bahçesi. Gerek yerleştiği alan gerek se barındırdığı hayvan çeşidi açısından. Bir çok ilden ve komşu ülkelerden ziyaretçileri geliyor. Yolunuz düşerse mutlaka gezmenizi tavsiye ederim.
gerçekten güzel bir çalışma.. emeğine sağlık... acaba bunların içinde tuzlu su balıkları var mıydı, kırmızılı olanlar barbun muydu?
Efkan bey balıkların içinde tuzlu su balığı olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Ama balıkların bir kısmı görünüm olarak deniz balığına çok benziyorlar. Kırmızı renkli balık barbunu çok andırıyor ama değil. Ama aynı sınıftan olabilirler. Aynı türün çok değişik renkleri mevcut. Bir akvaryumda birden fazla çeşit olduğu için akvaryumun üzerinde yazılı olan isimlerin hangi türe ait olduğundan emin olamıyorsunuz.
Mehmet Bey bu muhtesem calismaniz icin cok tesekkur ederim. Bu fotograflari cekip bizlerle paylasma inceligi gostermeniz cok ama cok nazik. Cok sag olun. Boylesi degerli paylasimlarda bulusabilmek buyuk bir zevk. Sevgiyle , saygiyla, saglicakla kaliniz.