kalamar ve sübye ?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında lombardo tarafından paylaşıldı.

  1. lombardo

    lombardo TOLGA

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    87
    Şehir:
    manisa
    Arkadaşlar balık yemi olarak kalamar ve sübye tercih etmekteyim fakat kalamar eti çok sert olduğu için iğneden çıkmıyor ve balıklar tarafından kolay ısırılamadığı için balık yakalamaya negatif etkisi olduğunu düşünüyorum.

    ustalara sorum şudur.
    acaba kalamarı veya sübyeyi biraz daha yumuşatarak kullanmak için bir yöntem varmıdır. haşlamak veya benzeri bir yöntem?
     
  2. selimlee

    selimlee

    Mesajlar:
    199
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kıyıdan3 mt.10cm.suda1200gr.levrek
    daha iyi

    selam komşu.sübyenin sertliği dezavantaj değil avantaj.sadece dikkat etmen bir iki husus var.Çipuraya atarsan hiç şaşma çipura rahatça yer ve en önemlisi iğnenin ucunu çok hafif iğneden dışarı çıkarırsan avın daha başarılı olur madya da olduğu gibi. birde püf nokta vereyim sana .... sübyeyi yemlik doğradıktan sonra bir süre şekere yatırırsan haddinden fazla parlak olur..unutma iğnenin ucu az dışarda kalsın...bol avlar dilerim
     
  3. suates

    suates suat ateş

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    426
    Şehir:
    mersin(taşucu)
    Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    tolga sübyeyi iğneye takmadan önce biraz parmağında sık o zaman yumuşuyor
    daha yumuşak oluyor
     
  4. avcianil

    avcianil Anıl YÜCELER

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    186
    Şehir:
    Fethiye-Ankara
    Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Büyük balıklar sübyenin yumuşak veya sert olmasına bakmıyorlar..Onlar için sübye olsun yeter :D
     
  5. mertdikici

    mertdikici

    Mesajlar:
    105
    Şehir:
    adana
    Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    hayatımda yakaldığım en büyük balık oğlum :)
    bencede tolga biraz şeker atsan hem daha canlı hemde daha parlak oluyor bana kalırsa kalamarın başka bir yumuşatma yöntemi yok iğneyede doğru takarsan başarılı bir sonuç alacağan şüphesiz rast gelsin
     
  6. mach1

    mach1

    Mesajlar:
    14
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    silstar kamış dam zri 450
    En İyi Avı:
    4 mercan 1200gr
    Kalamar veya sübyeyi doğradıktan sonra üstüne yarım çeyrek çay kaşığı karbonat atın ütüne yarım limon sıkın sonra üstüne maden suyunu dökün öyle bir gün beklesin dolapta yumuşamış olduğunu göreceksiniz.:)