Arkadaşlar denizde sualtında 45 lik amatör bir zıpkının etki mesafesi kaç metredir? Cevaplar için teşekkürler herkese iyi avlar diliyorum.
su altında zıpkının mesafesi kaçlık lastik kullandığınıza,kaçlık şiş kullandığınıza bağlı olarak değişir..Kullandığınız şişin düz oluşu,sertliği bile etkendir
albastar45lik albastar 45 lik bir zıpkın arkadaş hediye etti 2-3 metre etki mesafesi varmıdır acaba? lastik boyu 12 cm siş Uzunluğu:65cm
su üstünden vurmak için zıpkını su üstünden snorkelle gezerken balık vurmak için kullanıcam zaten dalamıyorum umarım işe yarar. birde bunu deniyelim
ev sahibini çupra olarak düşünsek ev sahibi kirayı arttıracak acaba zıpkının mesafesi ondamı denesem şaka bir yana kaç metre etkisi olur bu zıpkının su içinde?
hocam arkadaş hediye etti bu zıpkını bu yaz dikili,çandarlı ve ayvalık civarını mesken tutçam. Sadece olta yetmiyor. Bizim bu civarda su altı çok bereketli. Maksat balık keyfimize yeni bir boyut kazandırmak. Zıpkını arkadaş hediye etti deniyeyim bir bakalım olmazsa daha büyüğünü alırız.
yücel kardeşim hepsini takip ediyorum yazdıklarımı takip ediyorum ben kaşar peynirini sordum deniz avı için konu kahvaltı meselesine dönmüş
olabilir evet olabilir ciddi bir sorum olacak aslında şiş ile zıpkın arasındaki ip kaç metre olcak bu durumda?
kendi tecrübelerime dayanarak zıpkının etki mesafesinden çok "hangi balığa nasıl yaklaşırsın" sorusunun cevabını bulman daha önemli..küçükken 45 lik zıpkınla az balık vurmadım sayılır, hareket halindeki balık için etkili mesafesinin 1m olduğunu söyleyebilirim..hareket halindeki balığa 1m nasıl yanaşabilirim ki diye sorabilirsin..yine tecrübelerime dayanarak günün belli saatlerinde her balığın kendine göre uyuşuk zamanları olduğunu söyleyebilirim..mühim olan o ana denk gelebilmek..atik zamanında hayatta balığın tepki hızına yetişemiyeceğini ilave edeyim
su içinde kalış sürene bağlı olarak küçük zıpkının daha avantajlı olduğunu bile söyleyebilirim. birincisi taşıma bakımından, ikincisi balığın hareketlerine göre manevra açısından, üçüncüsü hareket halindeyken zıpkının lastiğini çekme kabiliyeti açısından..
benden de 1-2 öneri Ben değişik dalış yerleri için değişik zıpkın boyutları kullanıyorum mesela yuzer balıklar acık alanda dolaşan levrek , kefal vs. balıklar için 90-100 luk ve genelde çift lastik kullanıyorum , eğer kaya altı sargoz , eşkina vs için dalıyorsan ufak boy zıpkın tercih ediyorum nedenide malum zıpkını kolay hareket etirmek cok onemli kaya altına bakarken etki mesafesine gelince zıpkınlara istersen modelini bilmiyorum ama 3 lastik bile takabilirsin eğer demirde 3 centik varsa ama min. 2 centik olması gerek o yuzden çift lastikle etki mesafesini ayarlaya bilirsin rahatca , ayrıca bir önerim daha eğer yeni başlıyorsan barbun , mırmır gibi balıklarla başla derim yere dik atış, yatay atışa gore daha kolaydır
yanarsın ince hastalık Öncelikle dalmayı bilmiyorum satıhdan balık görüp vurucam demişsin.Bu 45 lik bir zıpkınla (etkili mesafesini 1 mt. olarak tahmin ediyorum)oldukça zor. Ancak 45'lik zıpkın kayaaltı tekniğinde bu mesafelerden atış yapıldığından ideal........... Yahutda dalmayı öğrenip agaşon gibi teknikleri öğrenerek(forumda ufak bir tur at) balığı oldukça yakınına çekmeyi öğrenebilirsen bulanık sudada iş yapar. Bahse mevzuu ettiğin olayın açılımı anlatmakla bitmez bu yüzden zıpkınla balık avı başlıklarını bir incele,eğer anlaşılmayan bir konu olursa tekrar sorarsın yardımcı oluruz.
benim ilk zıpkınım 60 lıktı çok balık kaçırdım bi levrek denk geldi zıpkın şişi bırakmadı tutukluk yaptı.bir balığı 1 metre mesefa den vuramıyordum ama taş altında veya şıkıştırdığım balığı kolaylıkla alıyordum.Zıpkın la atış yapıyordum şişin gittiğini görüyordum suda oldukça yavaştı. 45 lik zıpkınla taş altına giren balığı avlarsın.
Bu arada Ozan'ada katılmadan edemeyeceğim. Maalesef ama böyle Düşündüğün gibi olmıyacak yani ama forumda neredeyse anlatılmayan şey yok bi hatmedersen vay balıkların haline