köpek balığı

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında murakour tarafından paylaşıldı.

  1. murakour

    murakour MURAT

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    109
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Banax
    En İyi Avı:
    lambuka 4 kg civarı
    arkadaşlr ben antalyada bir alışveriş merkezinde köpekbalığı satıldığını gördüm alacaktım ama nasıl pişirilip yeneceği hakkında bir bilgim olmadığından ve tezgahtar arkadaşın pişirilme konusundaki tarif şeklinden dolayı ' abi nasıl yicen at tavaya kızarsın dedi sadece' bilinçsiz bir şekilde alıp balığı mundar etmek istemedim.köpek balığının nasıl yenebileceği hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim.....
     
  2. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    antalyada gördüğün o pembe köpek balığı çamur gibi kokar. yeme noktasında sıkıntılıdır. mavi renkte olanı harika bir lezzet ama çok büyük olmayacak. neyse yasak bölgeye girmeden işte böyle
     
  3. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Acizane tavsiyem köpek balığı satın almayınız.

    Avcılığı serbest olan türlerden kazara oltanıza takılan olursa denemenizi o balık üzerinde yapınız.
    Mutfak bölümünde köpek balığının pişirilmesiyle ilgili detaylı bir yazım olacaktı.

    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7209

    Bu balıklar vücutlarındaki tuz dengesini sağlayabilmek için kanlarında çok yoğun üre - amonyak benzeri azotlu maddeler (TMO) içerirler. Bu maddeler etten uzaklaştırılmadan lezzetli bir yemek elde etmek zordur.

    Bu nedenle, yakalanmış köpek balığı çok tazeyken temizlenip fleto edilmeli, ve bir kaç kez suyu değiştirilerek soğuk tatlısuda bir kaç saatlik bekletmelerle tüm kan ve diğer maddeler etten uzaklaştırılmalıdır.

    Tezgahtaki balıklar eğer canlıyken kuyrukları kesilerek kanı akıtılmamışsa ne kadar uğraşılsa da istenen lezzet alınamayabilir. Genelde bu tür etler karabiber soğan ve maydanozdan oluşan bir harç içinde marine edilerek kötü lezzetler bastırılmaya çalışılır.
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2008
  4. İstanbuldan

    İstanbuldan İbrahim

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    325
    Şehir:
    İstanbul Tabii
    Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Köpekbalığının şişi güzel olur diye biliyorum... Ama hangi cinsi bilemicem. :)
     
  5. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    denizden ne çıksa yerim diyenledenmisiniz:)
     
  6. göhan

    göhan Gökhan Demirtas

    Mesajlar:
    23
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    banax sx 4000 ve diğerleri
    rahmetli akif amcamla biz camgöz şiş yapar yerdik tarif edeyim istersen dene ..
    şimdilerde camgözler düştü 1.5 kiloya yazık..
    balığı iycene temizle,temizlenmesi en zor balıklardandır..
    güzel fleto haline getirip nazikce ovalıyarak akar bol su altında yıka.
    temiz bir tasa bol su doldur ve içine at.
    önüne bir tepsi al içine 1 kilo soğan doğra yarım ay şeklinde.
    tepsiye bir su bardağı tuz ekle ve yavaşça yoğur.(tuz la soğanı)
    yoğrulmuş soğana 1 çay bardağı sirke 3-4 adet taze limon sık.
    sudan fleto etleri çıkar suya tut bolca sonra tepsinin içine onlar üstü kapanacak şekilde göm (etler tepsinin altına temas etmesin)
    bu karışımın içinde 4 saat dolapda dinlendir üstünü streç film le kapla dolabı mahfetmesin..
    sonra eti şiş şeklinde kes mangala at...
    arkadaşlar zor gibi kulağa gelsede zor olan balığın ayıklanması gerisi hikaye.
    bu benim acizane tarifim ben de karayel abinin tarifini deniycem ama benim tarifi bizzat kendim ve 1 .2 kere değil çoook uyguladım daha doğrusu uyguladık rahmetliyle .tarif onundur belirtiğim..
    selamlar saygılar
     
    Son düzenleme: 4 Haziran 2008