Kalamar tava ve sosunun yapılışı..

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında carpe tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    KALAMAR TAVA


    Kalamarrın içi güzelce temizlenir..

    Dış zarını çıkarmak için fazla ugraşmanıza gerek yoktur yan kanat altlarından zarı hafif delin daha sonra butun zar kanatlarla birlikte tulum olarak çıkar..

    Halka halka dograyın..

    Uzerine cep sodası dokun..(kg/2 çorba kaşıgı fazla olsada zararı yok)

    Pudra şekeri koyun(kg/ 1 çorba kaşıgı)

    1 adet limon sıkın..

    Karışımı ellerinizle kofte yogurur gibi yogurun..Kalamarı iyice ezerek öldürün..

    Köpüklü haliyle buz dolabına koyun (Siz diger balıklarınızı temizleyip kızartana kadar beklese yeterlidir..)

    Kalamarları yıkayın ve bir havluyla kuruladıktan sonra çok hafif tuzlayın..

    Bolca unlayın ..

    En onemli puf nokta derin ama kucuk bir tavaya bolca yag koyun..Kalamar tavanın dibine degerek piserse iyi olmaz..

    Kalamarları avuç içinizde sallayarak fazlalık ununu eleyin..

    Çok kızmış yagın icine atın..

    Önemli bir nokta gozunuzun onunde saat olsun ..

    Tam 2 dakika çok kızmış yağda kızartın..

    2 dakika dolduktan sonra hemen almaya başlayın..

    kesinlikle kalamarın beyaz gorunmesine aldanıp 2 dakikadan fazla kızartmayın.Goreceksiniz tabaga aldıktan sonra rengini bulacaktır..

    Arzunuza gore limon veya yogurtlu sosla veya herikisiyle birlikte yiyebilirsiniz..

    Afiyet olsun.

    SOS HAZIRLANMASI

    3 diş sarımsagı rendeleyin..

    3 adet ceviz içini robottan geçirin..

    1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin..

    1 tutam dere otu ilave edin..

    Butun bunları 1 kase yogurdun içinde guzelce karıştırın..

    Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagı gezdirin..

    Kalamarınızın yanında servis yepın..

    Goreceksiniz bu usulle hazırlanmış kalamar ve sosu bir kere yedikten sonra birdaha vazgeçemeyeceksiniz..

    Hepinize afiyet olsun..:)
     
    Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  2. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Valla sen onu Serdar la Mujdat a sor..:cool:

    Adamlar Bodrum dan kalamar yakalamışlar

    Bende cocuklarla denizdeydim.:cool:

    Yoldan aradıkar..

    Kalamar nasıl oli ki diye..:eek:

    Bende herkeze tek tek anlatacagıma konu açem dedim..;)
     
  3. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Eyvallah kardeşim hızır gibi yetiştin vallaha bende kara kara düşünüyordum bunu nasıl halledicez diye Allah razı olsun.:)
    Kırkyılın başında bi tane yakaladık ama nasıl pişireceğimizi bilemiyorduk.

    Tekrardan teşekkürler.:)

    Hadi bize afiyet olsun :D:D
     
  4. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Valla sogolsun kardeslerim daha ekibi kurarken beni de davet ettiler ama benim hanım dun aksam nobetci oldugundan velet e baktım ben..:eek:
    Hem sen hiiç ugraşma taa Antalya lardan..:cool:

    Hayatta aramızı bozaman..:D :D
     
  5. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Ne demek Müjdat ım ya..

    Namık uzulecek ama benim buzlukta 5kg kadar var:cool:

    Hallederiz birara beraberce..:cool:

    HA gelsin diyecem Namık a ama o bonuslarını gecen sene kullanmış..;)

    Yenge izin vermiyomuş artık İzmir e gelmesine..;) :D :D :D
     
  6. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Bia çaarırız O gelir hele sen çaarırsında gelmezmi;) :D :D
     
  7. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    [​IMG]


    Tarif senden yapıp yemes, bizden, sağolasın Hakanım, Carpem:)

    Eeeee

    Afiyet olsun;)
     
  8. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    OOooo:eek: :eek: :eek:

    Yakışır kardeşime..;)

    Umarım begenmişsindir..

    Eger ki tarifi harfiyen uyguladıysan inan dışarıda benim diyen restoranda yedigini begenmezsin..;)

    Ben zaten bu tarifi 10 sene evvel çok meşhur bir balık restoranın şefinden almıştım..O gunden bugune yuzlerce kişiye verdim tarifi..Daha begenmeyen olmadı inan..;)
     
  9. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Boşver looo..:cool:

    Ne diye agrıtacaz ki dertsiz başımızı..:D :D :D
     
  10. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Bi gelse, bi tanısan şahsen, eminim beni sevdiinden daha çok seversin Namığı,

    O gelemesede ben seni bir gün götürecem oraya.;) :)
     
  11. derya__kuzusu

    derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    7.966
    Şehir:
    izmir/bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Vay Serdar'ım aynından bi eksiği bende de vardı az evvel :D:D:D anladın sen onu :cool: :D

    Afiyet olsun kardeşim.

    Carpem Haaakaanım sanada tekrar teşekkürler tarif süperdi ;) evdekiler bayıldılar ;) :)
     
  12. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Afiyet olsun kardeşim..

    Yengem yapar da guzel olmaz mı..

    soyle yengeme evdeki kalamarlara dokunmuyorum..Gelirsiniz birgun hepberaber gotururuz kardesim..
     
  13. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Tamam tamam gelsin hadi..:cool:

    Lanet olsun içimdeki Namık sevgisine..:D :D :D :D
     
  14. hauki

    hauki mustafa cecen

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.716
    Şehir:
    finlandiya-jarvenpaa-tr alanya
    Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Hakan abi bu tarifi hazir kalarmarda uygulayabilirmiyiz?hazir kesilmis olanlarda burda taze bulmak imkansiz:Dama burda cok lux bir restorantta yedigim kalamar mukemmel ötesiydi ama nasil yaptiklarini bilmiyorum ve kalamarin ayrica bu kafadaki kullarin oldugu kismida vardi tabakta en leziz ve yumusak eti orda idi:Dcanim cekti simdi:D
     
  15. saitcan

    saitcan İSMAİL

    Mesajlar:
    1.363
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    hey maşalah bodrum fatihleri dönmüşte klamarları hazırlamışlar bile afiyet şeker olsun.
     
  16. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İştah kabartıcı güzel bir paylaşım.Teşekkür ederim.
     
  17. tugay sahın

    tugay sahın

    Mesajlar:
    210
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    Gunaydın.
    hayırlı haftalar dılıyorum.
    asagıda anlattıgın tarıfı marketlerden aldıgımız paketlenmıs kalamrda uygulayabılrımıyız.
    yardımcı olurmusun.
    tugay









     
  18. arzu_ipek

    arzu_ipek Arzu

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    433
    Şehir:
    Mersin
    Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    Ben size baska tarif vereyim
    Kalamalarları tüm halde 1 saat kaynar suda haslıyosunuz
    Daha sonra dlimileyerek
    yumurta sarısı ve sonrasında galeta ununa batırarak
    kızgın yağda güzel bir şekilde kızartıyorsunuz
    Kızartırken sarı rengini alacak ve yanmayacak süreyi belilemek sizin elinizde
    sos olarak bildik sarmısaklı süzme yoğurt sosunu kullanabilirsiniz
    ayrıca marketteki hazır dilimlenmiş kalamarlar içinde aynısı uygulanabilir
    ama dikkat bazen kalamar yapımından sonra aile içerisi kavgalar çıkabilir sebep ise kızartma yağının ocağı kirletmesidir
    saygılar
     
  19. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Hayırlı haftalar tugay abi..:)

    Marketlerden alınan kalamar(donmuş olarak pakette satılanlar) ithal kalamar ve kalite olarak yerli kalamardan daha kötü..

    Marketten alınan kalamara aynı işlemi uygulayabilirsiniz fakat şuna dikkat edin.

    İthal kalamar daha fazla yag içeriyor bu yuzden 1 kg donmuş kalamar yarım kg yerli kalamara eştir..Fazlaca fire verir ve yerli kalamara gore biraz daha yavandır
     
  20. carpe

    carpe

    Mesajlar:
    1.723
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Kalamarın kollarının zarını bile soymaya gerek yoktur..Gayet de lezzetlidir.;)

    Önemli olan vantuz kısımlarının iyice yıkanmasıdır..Çünkü vantuzların içinde bol miktarda kum olabiliyor..
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.