****MALZEMELER**** 1-Kuru soğan 2-Biber 3-Maydonoz 4-Domates 5-Sıvı yağ İlk önce eşkinayı temizleyin.Pullarını Temizleyin.Sonra yuvarlak bir tepsiye yuvarlak yuvarlak kesilmiş soğanları güzelce dizin.Biber,maydonoz,yuvarlak kesilmiş domatesleri soğanların üstüne dizin.Eşkinaları üstüne koyun.Sonra yukarıdaki malzemeler bölümünde bulunan şeylerden isteye bağlı koyabilirsiniz.Üstünde bir yemek kaşığı yağı gezdirin.Su koymaya gerek yok.
2 hafta önce yakaladığım eşkinaları dün aynı dediğiniz gibi fırında yaptım. Oldukça güzel oldu ama kılçığı bolmuş balığın. Yanına 5-6 adet iri gelincik ve oldukça çok sayıda iri istavritte attım. Eşkinanın hatırına onlarda fırında pişti. Gelinciğin tadı oldukça güzeldi. Beni asıl şaşırtan gelincikti. Çünkü gelinciği yakaladıktan sonra az daha denize atacaktım yenmez diye. Kazım abi tadı güzeldir kalsın demişti. Haklıymış..
Abi malzemelere eşkinayı yazmyı unutmuşsun bu tarifte eşkina gerekmiyorsa bende yapayim hemen Olurda eşkina tutmak nasip olursa aklımda bu tarif..Sağolun.