Kullandığımız yemlerin değerini ve etkisi arttırmada kendi kullandığım yöntemleri sizlerle paylaşacağım. Sizlerin de kendinize özel tarifleri varsa, paylaşırsanız memnun olurum. Malzeme : Dondurulmuş çimçim veya karides (1 Kilosu 11 YTL/İzmir) Sarımsak Biraz tuz Hazırlanışı : 1 Avuç karides veya dondurulmuş çimçim'i alıyoruz. buzları çözüldükten sonra Blender'a (Robot) koyuyoruz, üzerine iki tutam tuz atıyoruz, 3 diş sarımsağı da ekleyip, sıvı hale gelinceye kadar robotta 1 dakika kadar çekiyoruz.. Elimizde sarımsak kokulu bir mayi oluyor. Bu mayi içinde bir ikigün dinlendirilen herhangi bir değersiz yem veya suni yem müthiş etkili oluyor. Karides kokusu iyice içine sinmiş olan yeme balıklar direkt dalacaklardır.. Karides yerine taze sardalya kullanarak, sardalya kokulu mayi de hazırlayabilirsiniz. Dağılmayan karides elde etmek: Yukarıdaki mayiyi hazırlıyorum. Çiğ tavuk göğsünü alıyorum. Kağıt havlu üzerine koyup tuzluyorum. Arkalı önlü, suyunu çekinceye kadar bekletiyorum. Jelibon gibi oluyor. Sonra bunu kalın bir boru kurdu şeklinde uzun şeritler halinde kesiyorum. Tavuk göğsünden 5cm uzunluğunda kurtçuklar yapıyorum. Bu kurtçukları hazırladığım mayinin içine atıyor ve dolapta iki gün - 1 hafta bekletiyorum. Tavuk artık burada kendi koku özelliğini kaybettiği için içinde bulunduğu sosu absorbe ediyor ve artık o yem oluyor. Balığa gittiğinizde yanınıza alacağınız bu kurtçuklar, iğneden kolay alınamayan ve tamamıyle karides kokan ve hatta bir nevi karides haline gelmiş harika bir yem oluyor. Bu kurtlarla tekneden Mercan, Sargos her tür balığı yakalayabileceğiniz gibi, Çipura, Levrek ve benzeri karides/teke'ye gelen tüm balıkları alabilirsiniz. Suni yemlerinizi de; balığa çıkıncaya kadar tarifini verdiğim sos içinde muhafaza ederseniz, etkisinin %100 arttığına şahid olacaksınız. (Anlaşılabilir olduğunu düşünmekle beraber, hazırlanışı ile ilgili resimleri yakında yükleyeceğim) Hepinize rastgele...
abicim yanlış yere açtınız galiba konuyu burası tatlı su avcılığı/ yemler ve yemleme bölümü anlattığınız konu deniz ile alakalı ama sorun değil taşırlar mod. abiler paylaşım için sağol abi istanbulda bunlardan bulamadığımız için sen ege ve akdeniz bölümlerine anlatmış oldun
evet bende fark ettim ancak konu nasıl taşınıyor bilemiyorum dondurulmuş çimçim ve karidesi türkiyenin heryerindeki supermarket'lerde bulabilirsiniz. genelde dondurulmuş sebzelerin olduğu bölümde bulunur.
Sürekli kullandığım farklı bir tarif. Gezdiğim bazı şehirlerde, kıbrıs oltasının ekmeğe sarıldıktan sonra iğnelerinin ekmeğin içine çıplak olarak gömüldüğünü gördüm. Ben; kıbrıs oltası ile avlanacaksam, kıbrısı oluşturan bedeni ekmeğe bağladıktan sonra aşağı sarkan iğneleri ekmek veya hamur ile yemleyerek kullanıyorum. Genelde de hemen her attığım kıbrıs oltasında bu sayede büyük küçük birşeyler alıyorum. Gelelim konuya; Gözlemlediğim asıl konu; bu tür ekmekle yakalan balıkların kıbrıs ve sair oltalara ekmek olduğu için değil, un içeren maddeler olduğundan rağbet ettikleridir. Dolayısı ile, sizin hazırlayacağınız herhangi bir hamur zenginleştirilerek daha da aktif bir yem haline getirilebilir. Bu tür oltalarda balıkları yakalamadaki bir diğer husus da; ekmeğin lob şeklinde yuvarlak olarak takılması ve suda dağılması sonrası yakalama şansının azalması. Kıbrıs kullananlar, sarpa, kefal gibi balıkları yakalayanlar için bir tarifim var. Verdiğim tariflerin tamamını kendim kullanıyorum ve sonucu olumlu olarak alınmış tariflerdir. Yani, acaba, olabilir mi ? gibilerinden bir bilgi vermiyorum. Bunu da eklemiş olayım. Alternatif ama çok güçlü, kefal, sarpa, karagöz yemi Malzeme: Orta kalınlıkta sıradan çubuk makarna 100 gram sıradan beyaz peynir ve (varsa suyu) Sarımsak Tuz Maliyeti : Maksimum 1 YTL Hazırlanışı : Orta kalınlıktaki sıradan bir çubuk makarnadan ihtiyacımız kadarını alıyoruz. 6 saatlik bir av için 20-25 çubuk yeterli olur. 10 dakika suda haşlıyoruz. Ancak iğneden kolay alınmaması için aşırı haşlamayın... Piştikten sonra alıp süzgeçte soğuk su ile yıkıyoruz (Soğuk su gezdirmezseniz birbirine yapışırlar). 100-150 gram sıradan bir beyaz peyniri blendar'a alıyoruz (Eğer peynirin suyu da mevcutsa çok iyi olur mutlaka ekleyin), Tuzumuzu ve iki diş sarımsağımızı ekliyoruz. Karışımı, ayran kıvamına gelinceye kadar 1 dakika kadar blenderda çekiyoruz. Elimizde sütten biraz daha kıvamlı bir mayi olacak. Peynir ve sarımsak kokulu harika bir karışım. Karışımı küçük bir naylon poşede koyuyoruz, elimizdeki soğuk ve pişmiş çubuk makarnaları da aynı poşede koyup fazla bastırmadan ve makarnalar formunu kaybetmeden çalkalıyoruz. 1 gün buzdolabında bekletip balığa gittiğimizde istediğimiz uzunlukta keserek iğnemize takıyoruz. Avantajları : Öncelikle, bu yeme ekmeğe gelen tüm balıklar kesinlikle geliyor. Ekmeğe gelmeyen balıklar da geliyor. Örneğin ben bu yemle ispendek ve çipura tuttum Diğer bir konu; Hazırladığımız yem çubuk makarna şeklinde olduğundan iğnemize dikkatli bir biçimde kılıf gibi giydiriyoruz ve balık yakalama oranı önemli ölçüde artıyor. Bu sayede kolayca canlı yem elde edebilirsiniz. İsparoslar vurmadan direkt olarak bu yemi yutuyorlar.. Tuzlu suda daima kullanıp yanıma aldığım bir yemdir. Tatlı suda da işe yarayacağını düşünüyorum ancak deneme fırsatım olmadı. Saygı ve selamlar. Rastgele
Orada hatalı yazmışım afedersin. 2-3 küçük diş sarımsak olacak. 3 baş sarımsak balıkları zehirler herhalde heh heh Ben burada asıl olarak tavuk etini taşıyıcı olarak kullanıp kurt şeklinde karidesler elde ediyorum.
İlk tarifte anlatılan karides kokulu tavuk göğsünü denedim. İki gün karides kokteyli içinde beklettiğim 2-3 mm kalınlığındaki tavuk göğsünden kurtçuklar, sosu içine çektiğinden biraz kalınlaşmışlardı, sertlik olarak ise fena değildi. Yeme sargoz ve melanurlar ilgi gösterdi. Zaten yem acayip karides kokuyordu aslında karides olmuşlardı desek yanlış olmaz. Renklendirmek amacıyla gıda boyası kullandım. Aktarda kırmızı boya kalmadığından turuncu aldım. Aslında tam kurt rengi vermek için kırmızı ile siyahı karıştırmak lazım. Bu yemi tekne avlarında da deneyecem. Bu arada iki gün sarımsaklı karides sosunda beklemiş tavukları dolaptan çıkarıp mutfakta sudan geçirirken kokudan nerdeyse kusacaktım.
Makarnalı karışımı hazırladım tatile yanıma alıcam karagöz sargoz gibi balıklar inşallah işe yarar.Avınız bol olsn.
bu makarnalı karışımı yaptım denicem ama önce makarnayı sudan geçrmelimym yoksa direk iğneye mi takıyım
harika gerçekten süper bir paylaşım olmuş ,bu deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz açıkçası sarımsak ve peynir ile değişik varyasyonlar hazırlamak için sabırsızlanıyorum makarnalı tarif çok hoşuma gitti fakat sormak istediğim iki şey var ,birincisi (başka bir arkadaş da sormuş) tüm tariflerde ,hem makarnayı ,hem tavuğu soslardan çıkardıktan sonra takmadan önce yıkamalımıyız yoksa direk mi atsak daha iyi olur .(bana direk atmak daha mantıklı geldi ama eminim sizin tecrübeleriniz en iyi sonucu vermiştir) Ve birde bu tavukları tuzladığınız zaman çok sert olmuyorlar mı ? Ben zaten hep tavukla avlanıyorum ve ne zaman uzun süre dışarda kalsa (mesela avlanırken bi yemi görmeyip kutunun dışında unutsam) sıcaktan tüm suyu buharlaşıyor ve oltaya takılamıyacak şekile geliyor. Ben tuzlayınca da büyük ihtimal aynı sonucu alırım diye tahmin ettiğimden denememiştim.
arkadaşlar sazan için en iyi garantili yem yeterki gölette sazan olsun. kerevit kuyruğundaki et kısmı alt kabuğu kalacak şekilde kullanırsanız kancadan çabuk sıyrılmaz dib oltasına kanca ortada kalacak şekilde takın ve deneyin basit ve süper kullanışlı oltanız 80 lik misina dan aşağı olmasın yoksa çok pişman olursunuz
yıkamadan kullanırsanız daha etkin olur. yemin sert olması oltadan alınmasını güçleştirdiği için daha iyi olur. tabiiki kararında makarna konusuna gelince, makarnayı çok fazla pişirmemek gerekiyor aksi takdirde iğneden çok çabuk alınıyor. saygılar.
Geçenlerde karides + sarımsak + tavuk göğüsü tarifini denedim. Pek verim alamadım. Midye bu formüle nazaran daha iyi iş yaptı