arkadaşlar bana öyle bir tarif verin ki şu sazanı ağız tadıyla yiyeyim acayip balçıkmı desen tatlı su mu desen bunu nasıl gideririm acaba iyi bir tarifi olan varmı aca ba acil yardım
Sazan kokmazki kokan sadece üzerindeki derisidir tulum çıkarırsın aldıgın tadı baska bır balıkta alamazsın...
balığı flota kesip 1 saat kadar sarımsaklı suda bekletip kızartırkende kızgın yağa biraz sarımsak koyduğunuz zaman hem kokusuz hemde lezzetli bir balık yemiş olursunuz
Sazanı fleto olarak kes ,ekmeklik una ,köfte harcı ekle + yumurta ekle bu karışıma balıkları daldır çıkar sonra beklet biraz daha sonra kızgın yağa yatır miş gibi olsun
sazan ve tatlı su kefalini koksa da kokmasa da aşağıda tarifini vereceğim karışımın içinde 8-10 saat beklettikten sonra mısır ununa bulayıp tavaya buyur ediyorum eğer balıkda koku varsa kesinlikle kalmıyor. soğan,sarmısak,limon,az karabiber,maydanoz ve tuz. bu karışıma az miktarda pul biber de ilave edilebilir.
Kokudan ziyade sazan ve kefal aşırı kılçıklı oluyor.Yemesi eziyet doğrusu.Bunun için bir öneriniz varsa duymak isterim.
şimdi verilen tarifler doğrudur hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim kılçık konusunda yapılabilecek birşey yok ayıklama tekniğinizi geliştirebilirsiniz peki bu balık niye ,neden kokar? cevabı çok basit ilki suyun durgun çamurlu ,ve akarsulardan çok da fazla kirli oluşu gibi vb etkenler e tabi balık geniylede alakası var daha bir sürü sebep ,nekadar büyük olursa balığın tadı okadar çorak kokar çünkü balık büyüdükçe neredeyse dibe yakın yatıyor e bu durumdada dipteki topraktan alıyor kokuyu kısaca budur
Arkadaşların verdiği tariflere katılıyorum fakat rahmetli babamdan öğrendiğim bir yöntem var o da şu balık aynalı yada pullu temizlendikten sonra isteğe göre derisiyle kızartılacaksa bıçağın keskin tarafıyla derisi uzunca bir süre tamamen kazınır ve göreceksiniz ki bıçağın kenarında siyahlıklar çıkacaktır fakat derisi yüzülürse tabi ki daha iyi en önemli nokta da balığı pişirmeden önce 3-4 saat kadar sirkeli suda bekletilir sonuca inanamayacaksınız hatta ve hatta buzdolabında sirkeli suda 7-8 saat kadar da bekletilirse kılçıkları tamamen eriyor denemenizi tavsiye ederim kokudan eser kalmayacaktır gerisi size kalmış margarinli yağda mı fırında mı hazırlanacak her yöntem geçerli
Abi bu yöntemi tuttum. Özellikle kılçıkların kaybolması müthiş bir buluş. En kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.