sazan kokmasını gidermek için ne yapmalıyım

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında okayarslan tarafından paylaşıldı.

  1. okayarslan

    okayarslan okay

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    66
    Şehir:
    AKSARAY
    arkadaşlar bana öyle bir tarif verin ki şu sazanı ağız tadıyla yiyeyim acayip balçıkmı desen tatlı su mu desen bunu nasıl gideririm acaba iyi bir tarifi olan varmı aca ba acil yardım
     
  2. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    pişirirken yağa sirke karıştırmayı dene
     
  3. PACO

    PACO Umut DEMİR

    Mesajlar:
    96
    Şehir:
    ANKARA
    Balığı pişirmeden evvel,en az 20 dakika bira yada meden suyunda bekletin.
     
  4. okayarslan

    okayarslan okay

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    66
    Şehir:
    AKSARAY
    yorumlarınız için teşekür ederim sağolun
     
  5. yolgezer

    yolgezer Volkan DENİZ

    Mesajlar:
    260
    Şehir:
    uluabat (bursa)
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    maden suyu iyidir... :D
     
  6. crazybluee

    crazybluee ibrahim

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    844
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    12kg sazan
    Sazan kokmazki kokan sadece üzerindeki derisidir tulum çıkarırsın aldıgın tadı baska bır balıkta alamazsın...:D
     
  7. rıfat yaman

    rıfat yaman RIFAT YAMAN

    Yaş:
    51
    Mesajlar:
    953
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    balığı flota kesip 1 saat kadar sarımsaklı suda bekletip kızartırkende kızgın yağa biraz sarımsak koyduğunuz zaman hem kokusuz hemde lezzetli bir balık yemiş olursunuz
     
  8. Conqueror

    Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    10.402
    Şehir:
    Edirne / Kutlutaş
    Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Sazanı fleto olarak kes ,ekmeklik una ,köfte harcı ekle + yumurta ekle bu karışıma balıkları daldır çıkar sonra beklet biraz daha sonra kızgın yağa yatır miş gibi olsun
     
  9. sazan58

    sazan58 S.Şeref

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    483
    Şehir:
    düzce
    sazan ve tatlı su kefalini koksa da kokmasa da aşağıda tarifini vereceğim karışımın içinde 8-10 saat beklettikten sonra mısır ununa bulayıp tavaya buyur ediyorum :D
    eğer balıkda koku varsa kesinlikle kalmıyor.


    soğan,sarmısak,limon,az karabiber,maydanoz ve tuz.

    bu karışıma az miktarda pul biber de ilave edilebilir.
     
  10. demirkan

    demirkan şener durmaz

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    Adana
    paylaşım için teşekkürler. harbiden sazanın acayip bir kokusu var. yöntemlerinizi deneyeceğim
     
  11. tarcan

    tarcan ...

    Mesajlar:
    6.700
    Şehir:
    Hatay
    Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bazı arkadaşlarımın Katı Margarin yağında kızarttıklarını biliyorum.
     
  12. sapinuva

    sapinuva Tamer Uygur

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    27
    Şehir:
    TOKAT-Zile
    Favori Kamış:
    Castapult
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Sazan, 2,6 KG
    Kokudan ziyade sazan ve kefal aşırı kılçıklı oluyor.Yemesi eziyet doğrusu.Bunun için bir öneriniz varsa duymak isterim.
     
  13. özcan bolat

    özcan bolat özcan

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    406
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    şimdi verilen tarifler doğrudur hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim kılçık konusunda yapılabilecek birşey yok ayıklama tekniğinizi geliştirebilirsiniz :) peki bu balık niye ,neden kokar? cevabı çok basit ilki suyun durgun çamurlu ,ve akarsulardan çok da fazla kirli oluşu gibi vb etkenler e tabi balık geniylede alakası var daha bir sürü sebep ,nekadar büyük olursa balığın tadı okadar çorak kokar çünkü balık büyüdükçe neredeyse dibe yakın yatıyor e bu durumdada dipteki topraktan alıyor kokuyu kısaca budur
     
  14. macir_ertan

    macir_ertan Ertan Çetin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    1.550
    Şehir:
    Haskovo-Bulgaristan
    Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Arkadaşların verdiği tariflere katılıyorum fakat rahmetli babamdan öğrendiğim bir yöntem var o da şu balık aynalı yada pullu temizlendikten sonra isteğe göre derisiyle kızartılacaksa bıçağın keskin tarafıyla derisi uzunca bir süre tamamen kazınır ve göreceksiniz ki bıçağın kenarında siyahlıklar çıkacaktır fakat derisi yüzülürse tabi ki daha iyi en önemli nokta da balığı pişirmeden önce 3-4 saat kadar sirkeli suda bekletilir sonuca inanamayacaksınız hatta ve hatta buzdolabında sirkeli suda 7-8 saat kadar da bekletilirse kılçıkları tamamen eriyor denemenizi tavsiye ederim kokudan eser kalmayacaktır gerisi size kalmış margarinli yağda mı fırında mı hazırlanacak her yöntem geçerli
     
    Son düzenleme: 15 Nisan 2011
  15. KorkutAta

    KorkutAta Muharrem

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    914
    Şehir:
    Erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Abi bu yöntemi tuttum. Özellikle kılçıkların kaybolması müthiş bir buluş. En kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
     
  16. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nerede, ne zaman?

    Balık hani? Ben nerdeyim?

    Sazan ne? Kılçık nerede?

    :eek: :D :eek:
     
  17. KorkutAta

    KorkutAta Muharrem

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    914
    Şehir:
    Erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ben tutamazsam sen tutarsın, Nuri Abi. Yarın gidiyorsun ya balığa, eli boş dönme;)
     
  18. balli

    balli m.nuri akkaya

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    9.049
    Şehir:
    erzurum
    Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nasip diyelim, inşallah diyelim sevgili hocam.:)

    Valla balıksızlıktan ağzımız-gözümüz cırıldı.:( :eek: