Arkadaşlar canım dehşet derecede midye dolma çekti,nette gezerken gördüm ,midyeler nasıl olmalı ,suda bekletiliyormu ,nasıl açıyoruz kabularından vs ,nasıl pişirebiliriz ve yanında ne ile güzel gider ,yardımcı olursanız çok sevinirim. 1-2 kez yemiştim hoşuma gitmişti ,malum bizim Edirne de yeme şansımız çok az ,sarozda olan bir dostuma sipariş verdim yarın elimde olacak belli miktar midye
Ahmet midye dolmayı senin hazırlaman biraz zor olur kanaatimce, sana yollayacak olan arkadaşına söyle hazırlanmış olarak yollasın. Ayrıca bol limon ile Nefes eşliğinde afiyet olsun
Abi sağolasın gerçekleşen orglar içinde "Türkiye buluştu" konusunda gördüm Aylin ablalar almışlar ,canım acayip çekti ,dediklerini yapacağım bakalım ,hazır isteyelim o zaman
Midye tava yardım nasıl pişireceğiz Midye dolmasını hazır isteyeceğim birde normal midye isteyeceğim ,onlarıda tavada kızartayım ziyan olmasınlar ,nasıl yapacağız ? teşekkürler
ben midyeyi çıkardığım zaman dolmasını şu şekilde yapıyorum. yanlız malzemelerin ölçüsünü veremiyorum çünkü bende ölçüyle yapmıyorum. Midye Dolma Yapımı: İrice olan kabuklu midyeler alınır. Kabukları bıçak yardımıyla açılır. kılları kesilir. ve suyun altında kumları ve varsa incileri parmakla yoklanarak çıkarılır. Daha sonra bir tencereye soğanlar küp küp doğranır.Bir miktar çam fıstığı konur.Ben soğanı herzaman bol koyuyorum. çünkü daha lezzetli oluyor. Tencereye yeteri kadar sıvıyağ konur ve soğanlar ve çamfıstığı yumuşayıncaya kadar kavrulur. Yumuşadıktan sonra yeteri kadar pirinç ilave edilir ve yaklaşık 5 dakika hep birlikte orta ateşte kavrulur. sonra aynen pilav yapar gibi yeteri kadar su, kuş üzümü, bir tatlı kaşığı şeker konarak suyunu çekinceye kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirilir. suyunu çektikten sonra tencere ateşten alınır ve malzemeye yeteri kadar yenibahar, karabiber, tuz, tarçın ilave edilerek güzelce karıştırılır. şimdi sıra midyeleri doldurmaya geldi. bu işin püf noktası midyeler doldurulurken kabukları sonuna kadar açılarak iki kabugu birbirine bağlayan kasın kopması sağlanır. iki kabuğu sadece midyenin ortasındaki etinin tutması gerekir. şimdi bir kaşık vasıtasıyla midyelerin içi malzememizle doldurulur. kapakları iyice kapatılır. doldurulan midyeler bir tencereye dizilir. sonra tencerenin içine 1 bardak kadar su konulup kapak kapatılıp tekrar ateşe konur. 45 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. sonra soğuması beklenip afiyetle yenir. yanında buz gibi bira iyi gider. tava yapması basittir. midyeler düzgünce ayıklanır, eti dağıtılmadan çıkarılır. una bulanır. unda suyunu iyice çekmesi için 15 dakika bekletilir. sonrada karbonatlı suya batırılıp kızgın yaga atılır. yeteri kadar kızardıktan sonra çıkarılıp tarator sosla beraber yenir.
heheheheheeeeeeeeee. Gel sen istanbulaaaaaaa, dolmasını da tavasınıda yediririz sana. yanında gidenle beraber...
Yeri değilde midye haram diyorlar doğrumu ? Hayır dini birşeyi yoksa farkı tatlar denemeyi seviyorum ben.
midye dolmaya bayılır(D)ım. ne zaman görevim icabı izmir de yapılan midyelerin hangi semtte ve nasıl yapıldıklarına şahit oldum o gunden berı yemıyorum. mıdye yapılan semtın adını ve mıdye yapımı ıle gecımını saglayanların bilgilerini vermıyorum. ama sunu bilin kipa gibi buyuk marketlerde satılan uzerınde marka yapısık olan ve kendı ozel tesıslerı oldugunu ıddıa eden ( gercekten var ama gostermelık) sirketler bile midyeleri izmirde tekbir yerden alıyorlar. hijyen acısından berbat bir sekılde uretılıyor. sadece sunu soyleyeyım sıze mıdeye ıcın hazırlanan ıc pılavın durdugu legenden kecıler su ıcıyordu. kendınız yapabılıyorsanız afıyet olsun. ama dısarıdan alırken dıkkat edın.
oooohooooooooooooooooo,sen ona bakarsan hiç bişey yememek lazım hazır gıdalardan. onun için görmeycen,duymaycan,yeyceeeeeeen...
Bilgiler için herkese teşekkürler ,bugün gelecek bir aksilik olmazsa midyelerim akşam hanımla bir ayar çekeyim , yanında da hiç sevmediğim arpa suyu ohhhh dadından ne yenir ne içilir
ahmet abi bu midyelerin nasıl toplandığını , nerede ve nasıl yapıldığını görmüş biri olarak fazla yemeni tavsiye etmem...mesela bi otruşta 100 tane yerim diyosan Abi ishal olma ihtimalin oldukça yüksek.....Ama sen yemiyormusun diyecek olursan yiyorum abi hemde nasıl Normal gelicek midyeler için bi kaba bira koy abi midyeleri şişe diz biranın içinde beklet, sonra tavada yağın içine bırak gerisinede karışma abi afiyet olsun
en makbul midye boğazda akıntıda toplanan midyedir...Çünkü midye bir nevi filtredir deniz suyunu filtre eder..Durgun suda bulunan midye kendini temizleyemediği için pek makbul değildir...
Midyeye bayılırım ama makbul olan hali yoktur.. Çünkü ne koşulda olursa olsun o filtre görevini görür.Görmese hayatta kalamaz zaten.
yaw nedir bu durup dururken insanın canını çektiriyosunuz arkadaş valla 20 yıldır yerim bunu şimdiye bişey olmadıysa yemeya devam... Çok fazla kafanıza takmayın temiz mi pis mi diye O zaman kokoreç sevenler parmak kaldırsın
Cıva ve kurşunbaşta olmak üzere denizdeki zehirli ağır metalleri süzdüğü doğrudur.Akıntı yada durgun suda olması önemli değildir, dibe yakın olanlar fazla toksit taşır, yüzeydekiler daha az taşır ama hepsi taşır işte.Günah olayına gelince, kitapta bunu açıklayacak birşey yoktur.Adet kanaması geçirdiği için dişileri günah erkekleri günah değil diyen hocalar çıktı bir ara.(eteğini kaldırıp göremezsinya cinsiyetini)Adet kanamasıda suya bıraktığı tohumlardır.Yarı bitki yarı hayvan olan birşey adet kanaması geçirirmi Bilemem.Yapıldığı yerde son derece sağlıksızdır doğru. Ama ondan lezzetliside yok be arkadaş.Kokariç (kokoreç derlerya) işkembe midye.Daha ne olsun.Ha sağlığa zararlı diyen olursa, sigara daha fazla zararlı