Çapari fiyatları!

Konu, 'İğneler' kısmında Haritacı tarafından paylaşıldı.

1. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    goldfish makina,markasız kamış
    En İyi Avı:
    15 cm'lik istavrit,yanımda hassas tartı yoktu:)
    Öncelikle herkese merhaba.Ben olta balıkçılığı mazisi 1 aya dayanan bi arkadaşınızım (Serme ağla tatlı suda epey maceralarım vardır).İsmim Fatih.23 yaşındayım.Öğrenciyim.Sarıyerde oturuyorum.Bi akrabamın zoruyla bir kere balığa gittim,o gün bu gün hastası oldum.Sitede epey konulara göz attım.Şu ana kadar tek avım istavrit,yolunu şaşıran hamsi ve epeyce miktar 'çarpan balık' (asıl adını bilmiyorum,ama zehirli yada elektirikli olduğu rivayeti var)yakaladım.Av mevkiimde genelde Büyükdere İskelesi civarı.

Şimdi konuya gelelim,bende eski ama iş yapar bir kamış ve Goldfish ls-500 makine var.Ama arabaya benzin almak gibi benim oltayada hergün çapari almak gerekiyor.Benmi kullanamıyorum bilmem ama bir gün kullandığım çapari ertesi gün iş yapmıyor.Her iğnesi dolanıyor,dolanmaktan boyu kısalıyor,kopuyor vs.

Sahildeki balıkçılarda bir çapari 1.5 ytl.Dediğim gibi çoğu kişi için bu rakam komik olabilir ama talebeyiz işte.Şimdi size soruyorum.1.si toptan veya parakende ucuz çapari bulabileceğim yerleri ve tahmini fiyatları,2.side bahsettiğim Sarıyer civarını bilen arkadaşlar varsa ne tür çapari tavsiye ettiklerini yazarlarsa çok teşekkür ederim.

Umarım sitenin faal bireylerinden olur sizlerle tatlı anılar paylaşırım,görüşmek üzere.

Son düzenleme: 7 Ağustos 2008
  2. xorkox

xorkox Aziz Bülent Bayır

Favori Kamış:
    Yaylı Sazan Takımı
    En İyi Avı:
    Sazan,??
    Merhaba Arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin sefalar getirdin.İlk olarak serme veya serpme her neyse bu gibi doğal hayatı olumsuz yönde etkileyen av malzemelerine tüm site olarak karşıyız.Umarım buradan toplayacağın bilgilerle olta iğne seçimi vs.daha şahane ve zevkli avlar yaparsın. Çapari işine gelince 20 gün önce zonguldak ereğlideydim bende ilk defa çapari ile avlanmaya çalıştım senin başına gelenler aynı benimde geldi.Yanılmıyorsam orda 1.5-2 ytl arasıydı çapari fiyatları.Ucuz olarak bulacağını pek tahmin etmiyorum. Ama oralarda çapari kullanan avcılar sana yardımcı olacaklardır çapariyi daha uzun süre kullanman konusunda.Umarım uyarı için kızmamışsındır senin ve bizim için çocuklarımız vede torunlarımız için tabi o günleri görürsek inşallah güzel bir doğa bırakmak istiyorsak bilinçsiz avlanmaya son derim.Saygılarımla...

3. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    xorkox estağfurullah kızmak yok.Hoşbulduk bu arada.Ancak benim avlandığım serpme ağ belli bir boyuttan küçük balıkları dahi alıkoymuyor derede avlanırken.Hoş zaten ağlarımız genelde delik olduğundan elle yoklayarak yakalarız biz Samsun vezirköprü'de.Senin anlayacağın doğaya zarar vermem verdirmem.Aslına bakarsan biraz yufka yürekliyimdir,balıkları kancadan çıkarmam bazen dakka sürüyor:) tekrar hoş bulduk.

4. themad2

themad2 Serdar

Abi bende senin gibiydim çapariye para dayanmaz.Hazır köstek alıcaksın 100 tanesi 4 milyon.0.20 misina kalitesine göre incelir kalınlarşır onu üstadlara sor ;) Bağlayıp köpüge saracaksın 1 kaç takımını aaçamayacaksın ama sonraları oda geçecek.Alışırsın yani o karışmalarda çapariye yn vermek için yaptıgın hızlı hareketten kaynaklaıyor.Kursunu dibe düştüğünü hissedecek şekilde bırakırsan sorun olmaz.
    Bol Avlar.

5. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    themad2 köstekin ne olduğunu sen yazınca araştırdım öğredim.ama nasıl sarcam,saracağım misina tüm misinalardan olurmu,ve köpük nedir? baya bi ekmek yememiz lazım galiba:(

6. themad2

themad2 Serdar

Abi köstek dedeiğim şey bedene bağlanan misina hazırlarında misina kancaya bağlanmış halde veriliyor.Sen onu alıp bedene bağlayacaksın.Köpük dedegimde aldıgın takımın sarılı oldugu sünger :)
    Ama bunlar aydınlatmadı diyorsan seve seve yardım ederim.
    serdar_gurevin@hotmail.com

7. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ekledim seni kardeş.

8. enesalbayrak

enesalbayrak

Hazır takım istersen kartalda benzin istasyonu karşısında büyük bir balıkçı var köpük çapari fiyatı 0.50 ykr bilgin olsun

Buarada kendi takımını yapmaya başlamadan önce ilk olarak hazır takımlarla acemiliğini at derim çünkü takım hazırlamak ilk başta sana zor gelip uğraştırdığı için balık avından soğutabilir ama illede kendim yapıcam diyosan kesinlikle misina kaliteli ve mümkün oldukçada ince olsun :)

9. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit
    İyi geceler arkadaşlar eğer net üzerinden alışveriş yapma şansınız var ise şu linkteki çapariler sizin işinizi gayet güzel görür.

http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-SUNGER-CAPARI

Çaparilerde genel olarak öngörülen ölçüler bunlardır; İğne No: 11 Nr / Köstek No: 0,10 mm / Beden: 0,25 mm

Yukarıda linkini verdiğim çapariler bu özellikleri taşıyan ve tarafımdan test edilmiş çaparilerdir.

Renk durumuna gelince hava ve avlağa göre değişiklik arzeder. Bunu zamanla farkedersiniz aslında... Ayrıca sormak istediğiniz bir şey varsa ayrıca cevaplayabilirim...

10. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
  11. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit
  12. ugur.coskun

ugur.coskun uğur coşkun

aramıza hoş geldin fatih

sarıyerde çarşı içerisinde bir iki oltacı var daha önce alışveriş yaptım çapariler kalitesine göre tanesi 50 ykr çifti 75 ykr şeklinde değişiyor farklı seçenekler var sarıyerin neresinde diye soracak olursan isim olarak tarif edemem ama çarşı içerisinde ahile paralel sokaklardaydı oradaki esnaflara sorarsan eminim yardımcı olurlar ama bol çeşit istersen karaköy sirkeci tarafına geçebilirsin istemediğin kadar çeşit var

13. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    hepinize teşekkür ederim.
    ugur.coskun dediğin yeri araştıracağım.
    ayrıca dün üşenmedim karaköye gittim 6 adet çapari aldım.buradakinin yarı fiyatına,tanesi 75 ykuruşa,ancak yanıma götürdüğüm 2 çapari 2 saat içerisinde koptu.çok kalitesizler.yani kimseye güvenemeyecekmiyiz,bana satarken ucuz ama böyle böyle dese ben yine alırdım,ama böyle yarı yolda kalınca hiç hoş olmadı,va tabi o satıcıyı hiçte hayırla anmadım!

14. themad2

themad2 Serdar

Yogurtçu yoguredum eşki demez.Hazır köstek alaan kadar bitmez bu çile birde asso beden alırsan sabah atar akşam toplarsın takımını :)

15. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    artık balık av marketleri hemen heryerde var. unkapanı köprüsünün altından eyüp e giden yol var ya, unkapanı köprüsünü geçince 2. durakta in hemen ordaa bir balık av marketi var 10 luk çaparilerin tanesi 0.50 ykr ile 0.75 arasında değişiyor adeti. zaten dışarıda tekli satan işporta tarzı yerlerden alışveriş yapılmaz tamamen kazık 0.50 ytl lik ince çaparinin aynısını üsküdar sahilde bir işportada 2.50 ytl ye almak zorunda kaldım (mecburiyetten). :)

16. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Biraz geç kalmışım ama kusura bakma.
    Çapari konusu biraz alangirli iştir bence. En güzeli kendin yapmak ama o da yeni başlayanlar için tam bir sinir harbidir. Eğer gerçekten ben sinirlerime hakimim dersen kendine göre ufak iğneler alıp yavaş yavaş yapa boza birşeyler elde edebilirsin. Bir kere bağlamayı öğrendikten sonra gerçekten çok kolay gelecek ve fly balıkçılığı gibi çeşitli kombinasyonları ve aksiyonları denemek isteyeceksin.
    Hazır almak istiyorsan biraz pahalı olabilir ama ben sana avlandığın yerde eğer çaparisini kendisi bağlayan çaparici görürsen hiç düşünme ondan al derim. Nasıl anlayacağım? İlk soru bu oldu kafanda değil mi? En kolay yolu satış olmadığı zaman çapari bağlayan oltacıya veya çapari almak isteyene hemen orada çapari dizen çapariciyi bulursan ondan al. Çünkü o kişi orada hangi saatte hangi çaparinin iş yaptığını bilir ve diğer oltacılara nispeten daha kaliteli malzemeler kullanır.
    Yazıyı yazarken bir yandan da seni nasıl yönlendireceğimi düşünüyordum da aklıma gelmişken yazayım. Mümkün olduğunca köstek ve beden misinası birbirine yakın çapari almaya gayret et (0,25 beden 0,20 köstek gibi) bu çaparilerde köstekler bedende yaklaşık 75-80 derecelik açı yapacağı için kolay karışmaz. Her atışta gözucuyla çaparine bakman gerekirse beş on dakika mola verip iğneleri düzeltmen lazım. Yoksa dediğin sonuçlar ortaya çıkar. Düğüm olan köstekleri düğümün göbeğine çapari iğnesini sokarak kolayca açabilirsin(bu püf nokta seni büyük dertlerden kurtaracak.) ilk denediğimde ben de bu kadar kolay açıldığına hayret etmiştim yaklaşık on dakika şoktan kurtulamamıştım. Sonra iğneyi bir elinle gergin tutarken diğer elinle de yukarı aşağı biraz kuvvetlice sıvazlarsan gamın iyileştiğini göreceksin. Bir de eğer yapabilirsen henüz çaparin ıslakken sardıktan sonra biraz tatlısu ile yıkaman. Çünkü denizdeki tuz, su kurudukça ortam PH'ını düşürecek ve oluşan asidik ortam misinana zarar verecektir. Her ne kadar asitler plastiğe etkisiz gibi görünse de uzun süreli temaslar sonucunda misinanın yapısını bozmakta. Biraz geç olmakla beraber umarım yardımcı olur sonraki avlarında.

17. bluehunter

bluehunter Ramazan

aman diyeyimmm o dediğin yer silahta satan dükkansa en adi çaparileri satıyor yakınından bile geçmem oranın...

onun yerine az aşağısında nasip ve peker pasajındada kartal balıkçılık var bu ikisi kartalın eskilerindendir.