PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : en güzel sazan nasıl yenir (yemek tarifi )


kurtuluş
08-08-2008, 02:49
evet okudunuz sizce en güzel sazan nasıl pişirilir.
ızgara sazan

fırında sazan

buğlama sazan

haydi sazancılar gösterin kendinizi

N@mık
08-08-2008, 02:57
Tuzda sazan duydum ve tadı burnuma geldi ama denemedim.

Ama çamurda sazan derim ben. Çocukluk yıllarından damakta kalan tadı hatırlayıp.

kurtuluş
08-08-2008, 02:59
evde bunu nasıl yapcaz abi
genel soru bu aslında
ama bende duydum çamur olayını mükemmelmiş.

N@mık
08-08-2008, 03:10
Çocuksundur evden kaçıp ırmak kenarına ava gitmişsindir. ne tuz ne de ekmek vardır yanında ve sazan da yakalamışsındır.

Irmak kenarından aldığın kil çamurla sazanı hiç ayıklamadan ve pulunu çıkartmadan 4-5 cm çamurla kaplar ve yaktığın ateşin koruna koyar çevre tarlalara salatalık domates patetes nasibin neyse yürütmeye gidersin:D

Döndüğünde, zaman nedir hatırlamıyorum ama kil hafif çatlamaya başlamış ve buğudan balığın çiğ veya pişmiş olduğunu koklarsın. Aslında pek de önemi yoktur zira açlıktan çamur bile yenecek kıvamdadır:D

Sonra ellerin yana yana çıkartırsın ve pulları patetes gibi soyulur hatta iç organları dahi yenecek görüntüdedir.:D

Sonuç olarak yemeğin lezzeti o anki açlıkla ölçülür ki, o tadı en lüks restoranlarda dahi bulamazzsın daha sonra;)

56561
08-08-2008, 06:59
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.

Avciperdeci
08-08-2008, 09:40
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.

Yücelim Sazan ın lezzet i avlandığın yere göre değişir. 10 kiloluk bir sazanda kılçıklar kemik gibi olur, sen sanırım israil ya da çapak ile kıyaslıyorsun. Çamur kokmasıda balığın yaşam alanı lie ilgilidir. Gediz nehrinden yakalanan bir sazan yenilemeyecek durumdayken, Demir köprü barajından yakalanan sazanın tadına doymazsın.

Conqueror
08-08-2008, 09:49
Sazanlar içerisnde en lezzetli olanı aynalı ve kınalı yani ( has ) sazandır ,evet bir çok kişi her zaman tatlı su balıkları kokar derler ama gölün ,göletin ,nehirin ,barajın zemin yapısı önemlidir ,kumluk olan yerin sazanı kokmaz ,batak, otluk olan yerin balığı kokar ,sazanda yenebilecek kilo 1 ila 3 kg arasındadır ,baktınız sazan kokuyor size bir tarif vereyim o zaman

Sazan iyice fileto şeklinde kesilir , beyaz unun ( ekmeklik ) içerisine marketlerde satılan köfte harcı karıştıryoruz ,üzerine kırmızı pul biber ve birde yumurtayla bu yapmış ılduğumuz unumuzu iyice karıştırıyoruz ,tavamızın içerisine bol miktarda yağ koyuyoruz çiçek yağı ,iyice kızana kadar bekliyoruz hazırlamış olduğumuz karışıma sazanları batırıp biz gazete kağıdı üzerinde 30 ila45 dakika bekletiyoruz kızmış olan yağımızın içine atıyoruz ve bir güzel pişiriyoruz ondan sonra görün sazanda koku falan var mı

İsrail sazanı pişirme tekniği ,iç organları temizlenir , pullu bir şekilde gövdesinin her yerine uzun çizikler atarız yukarıdan aşağıya doğru ve her iki tarafada bunu uygularız ,kızgın yağın içerisinde pişiririz ve sonuç ne kılçık var ne bişi nEFES alıp cips gibi yeriz ,fakat israiller pek büyük olmayacak 250-300 gr civarında bazı arkadaşlarım diyecekler ufak değilmi ,sirkülere aykırı değilmi ,sirküleri okuduğumuzda israil sazanının ekolojik acıdan zararlı balıklar listesinde olduğu için hez zaman ve her boyda,her kiloda adet sınırlaması olmadan yakalayabilriz

avcı22
08-08-2008, 10:08
Fleto yapın yağda kızartmak gibisi yok.(Mısır unu ile)

mirsat
08-08-2008, 10:34
Lezzet konsunda bulunduğu su durumuna katılıyorum .Köyümüzün göleti 1300 rakım gibi olduğundan daha üstünde bir yerleşim yok. Ve su beslemesi dağdan buz gibi su ile oluyor dolayısı ile sazan ları şekerden farksız. En sevdiğim şekli bol yağ odun ateşi ve sade pulsuz temizlenmiş sazan , un ve ilaveleri yok. YAğ daha az yanıyor ve kaç kilo pişirirsen pişir yağın rengi bozulmuyor.

CoNTRoLLeR
08-08-2008, 12:34
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.

Abi çok katı yaklaşmışsın konuya :) Hiç yakıştıramadım sana, o kadar sazan manyağı üyemiz var değilmi ama ;) Ayrıca büyük sazanda kılçığı bulabilirsen bizede göster :D Kaburga artık o kılçıklar ;) Yıllık izinde tuttuğum aynalıyı Tekir'le afiyetle götürdüm valla :):p

CoNTRoLLeR
08-08-2008, 12:36
Sazanlar içerisnde en lezzetli olanı aynalı ve kınalı yani ( has ) sazandır ,evet bir çok kişi her zaman tatlı su balıkları kokar derler ama gölün ,göletin ,nehirin ,barajın zemin yapısı önemlidir ,kumluk olan yerin sazanı kokmaz ,batak, otluk olan yerin balığı kokar ,sazanda yenebilecek kilo 1 ila 3 kg arasındadır ,baktınız sazan kokuyor size bir tarif vereyim o zaman

Sazan iyice fileto şeklinde kesilir , beyaz unun ( ekmeklik ) içerisine marketlerde satılan köfte harcı karıştıryoruz ,üzerine kırmızı pul biber ve birde yumurtayla bu yapmış ılduğumuz unumuzu iyice karıştırıyoruz ,tavamızın içerisine bol miktarda yağ koyuyoruz çiçek yağı ,iyice kızana kadar bekliyoruz hazırlamış olduğumuz karışıma sazanları batırıp biz gazete kağıdı üzerinde 30 ila45 dakika bekletiyoruz kızmış olan yağımızın içine atıyoruz ve bir güzel pişiriyoruz ondan sonra görün sazanda koku falan var mı

İsrail sazanı pişirme tekniği ,iç organları temizlenir , pullu bir şekilde gövdesinin her yerine uzun çizikler atarız yukarıdan aşağıya doğru ve her iki tarafada bunu uygularız ,kızgın yağın içerisinde pişiririz ve sonuç ne kılçık var ne bişi nEFES alıp cips gibi yeriz ,fakat israiller pek büyük olmayacak 250-300 gr civarında bazı arkadaşlarım diyecekler ufak değilmi ,sirkülere aykırı değilmi ,sirküleri okuduğumuzda israil sazanının ekolojik acıdan zararlı balıklar listesinde olduğu için hez zaman ve her boyda,her kiloda adet sınırlaması olmadan yakalayabilriz

10 numara anlatım olmuş Fatih, teşekkürler kardeşim ;)

wolfalone
08-08-2008, 14:30
Sazandan çok güzel balık çorbası oluyor denemenizi tavsiye ederim Bol acılı Bol limonlu :D

kurtuluş
08-08-2008, 15:51
ne yani sazanın sadece bu kadar mı
damak tadı var yaniiiiiiiii
hadi sazancılarrr nerdesiniz be yaaaaa

nazlı avcı
08-08-2008, 18:34
tüm tarifler için teşekkürler

nazlı avcı
08-08-2008, 18:46
3-4 kg sazanı pullarını soymadan sırtından yar iç organlarını güzelce temizle, enaz 250 gr acı pul biberi içine güzelce yay ve öylece tekrar kapat ve en az 2 saat dinlenmeye bırak.
iyice acıyı emmiş olan balığı açık tarafı alta gelecek şekilde aç ve fazlalık acının dökülmesi için birkaç kez elinle hafif hafif pul kısmından vur.
hazır olan mangalın üzerine önce biberli yüzünü koy, oyüzü piştikden sonra ters çevir,piştimi? al sana tatlı acılı ve pulları tabak olmuş Urfa usülü bir sazan.
Afiyet olsun. Not: Tekirsiz haram olur:D

esabi
08-08-2008, 21:24
ne yani sazanın sadece bu kadar mı
damak tadı var yaniiiiiiiii
hadi sazancılarrr nerdesiniz be yaaaaa

kurtuluş sazanın varmı ilk önce bunu bir öğrenelim:confused: :) :)

crazy_fısher
08-08-2008, 23:31
Bence sazan yenilebilecek türden bir balık değil. Benim için sadece yakalaması değerli. Hangi balıkla karşılaştırırsanız karşılaştırın sazan lezzetsiz bir balıktır. Kılçıklıdır, yağsızdır, çamur kokar(özellikle büyükleri). Şahsen 10küsür kilo sazan yakalayıp da ne diye alıkonduğunu hala anlamış değilim. Zira yiyecek olsam bile en büyük 500-600 gr olan az kokanları tercih ederim. Büyükleri de alıcaksam mumyalatıp duvara asmak için olur ancak.

Ustam ben denizciyim ama zamanında gölhisar civarında 18 kg civarı daha doğrusu babam kadar bi aynalı yakalamıştı babam:D3 aile 12-13 kişi yemiştik ve gayet lezzetliydi.Ama kara sazandan bahsediyorsanız hiçbir şekilde birdaha ağzıma sürmem.tekirle bile gitmiyo:(

serdargoller
09-08-2008, 03:20
evet okudunuz sizce en güzel sazan nasıl pişirilir.
ızgara sazan

fırında sazan

buğlama sazan

haydi sazancılar gösterin kendinizi
En güzel sazan iştahla yenir:rolleyes:

kurtuluş
09-08-2008, 14:01
kurtuluş sazanın varmı ilk önce bunu bir öğrenelim:confused: :) :)

:D abi bu hafta sonu olacak inşallah
o yüzden tarif alayımda elimize yüzümüze bulaştırmayalım
benimki sadece tatlı su balıklarının en güzel tariflerini öğrenmekti.
ama sayın abim sen bana tutarda yollarsan olur ii bir sazan
sevgiyle kal

rıfat yaman
09-08-2008, 15:48
sazanlar yaşadığı sulara göre tad ve kokuları farklıdır sığve otlu yosunlu sularda yaşayan balıklar tabiki aldığı besinlerden dolayı kokar. kayalık ve akıntısı sert olan sularda balıklar da koku bulamazsınız. sazanı güzelce derisini çıkartıp 2 3 diş sarımsağı dövüp suyla karıştırın ve balıkları 1 2 saat kadar o suda bekletin ve çıkartın 5 10 dakika bekletin beklettikten sonra aliminyum folyoyu balık büyüklüğünde iki kat saracak şekilde kesin domates,maydonoz,bir parça dere otu,1 diş sarımsak,tuz, parçalimon, acılı sevenler için pul biber ile folyoya sarıyoruz yaktığımız ateşin közüne gömüyoruz 10 ile 15 dakika pişiriyoruz ve yanında muhtelif içecekler benim iiçin belli rakı ama diğer arkdaşların tercihi kendilerinin afiyet olsun.

uzunköprülü umut
09-08-2008, 21:47
Sazanlar içerisnde en lezzetli olanı aynalı ve kınalı yani ( has ) sazandır ,evet bir çok kişi her zaman tatlı su balıkları kokar derler ama gölün ,göletin ,nehirin ,barajın zemin yapısı önemlidir ,kumluk olan yerin sazanı kokmaz ,batak, otluk olan yerin balığı kokar ,sazanda yenebilecek kilo 1 ila 3 kg arasındadır ,baktınız sazan kokuyor size bir tarif vereyim o zaman

Sazan iyice fileto şeklinde kesilir , beyaz unun ( ekmeklik ) içerisine marketlerde satılan köfte harcı karıştıryoruz ,üzerine kırmızı pul biber ve birde yumurtayla bu yapmış ılduğumuz unumuzu iyice karıştırıyoruz ,tavamızın içerisine bol miktarda yağ koyuyoruz çiçek yağı ,iyice kızana kadar bekliyoruz hazırlamış olduğumuz karışıma sazanları batırıp biz gazete kağıdı üzerinde 30 ila45 dakika bekletiyoruz kızmış olan yağımızın içine atıyoruz ve bir güzel pişiriyoruz ondan sonra görün sazanda koku falan var mı

İsrail sazanı pişirme tekniği ,iç organları temizlenir , pullu bir şekilde gövdesinin her yerine uzun çizikler atarız yukarıdan aşağıya doğru ve her iki tarafada bunu uygularız ,kızgın yağın içerisinde pişiririz ve sonuç ne kılçık var ne bişi nEFES alıp cips gibi yeriz ,fakat israiller pek büyük olmayacak 250-300 gr civarında bazı arkadaşlarım diyecekler ufak değilmi ,sirkülere aykırı değilmi ,sirküleri okuduğumuzda israil sazanının ekolojik acıdan zararlı balıklar listesinde olduğu için hez zaman ve her boyda,her kiloda adet sınırlaması olmadan yakalayabilriz



işte böyle yenir ,,, ben sahsen denedim tadı çok güzel :D

antepli
30-11-2008, 03:01
Sazan i tutmak ayri bir zevktir yemek ayri bir zevktir, yazin sicak sularda genelde yosun kokar, eve getirinceye kadar canli tutarsan üc gün soguk olacak suda günlük sulari degistirerek bekletin, eger yetisdigi yer yosunlu bile olsa
tüm yosunlari üc günde vucudundan disari cikacaktir, sonra nasil yersen ye kokmaz , afiyet olsun))))))