gelincik ve eşkina nasıl ayıklanıcak nasıl pişirilcek acaba annem elimi sürmem ben diyo iş başa düştü üstadlarım yardımlarınızı bekliyorum
Sadece karın kısımlarındaki içorganları temizlersen kafidir. Bu arada eşkina ile ilgili bir ip ucu vereyim. Eşkinanın kafa kısmının içerisinde beyaz bir taş bulunur. Mercimek tanesi kadar veya biraz daha büyük olur. Bu taşı, evde sıkacağın limon suyunun içerisinde eritildiğinde, böbrek hastaları için faydalı bir ilaç olur.
Gelinciğin derisini keskin bir bıçakla alabilir veya tulum çıkarabilirsin. Gelinciğin eti yumurtalı ve unlu(mezgit gibi) kızartmaya oldukça müsait ve lezzetlidir. Eşkinanın eti yağsız olduğu için kızartma yapmak yerine, fırında domates, soğan,maydonoz ve 2 diş sarımsakla buğulama şeklinde pişirilmesini özellikle tavsiye ediyorum.
çok teşekkür ederim tulum çıkarmayı bilmiyorum ama derisini soyarım eşkinanın kafansında iki tane taş olduğunu biliyorum onu sahilde verdim zaten ama bu eşkinayla gelicik kafalarıylamı pişiyo kafaları yeniyomu bunların
Mırmır ın pişirilmesi husununda bilgisi olanlar arkadaşlar: klasik mangal harici,tavada veya fırında hangisini tavsiye edersiniz?
bu benim konum git kendine başka konu aç şaka şaka kendi konunmuş gibi kullan benim bi bilgim yok ama bilenler yardım edicektir