gelincik ve eşkina

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

  1. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gelincik ve eşkina nasıl ayıklanıcak nasıl pişirilcek acaba annem elimi sürmem ben diyo iş başa düştü üstadlarım yardımlarınızı bekliyorum
     
  2. Atto

    Atto Atto

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    220
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Sadece karın kısımlarındaki içorganları temizlersen kafidir.

    Bu arada eşkina ile ilgili bir ip ucu vereyim. Eşkinanın kafa kısmının içerisinde beyaz bir taş bulunur. Mercimek tanesi kadar veya biraz daha büyük olur.

    Bu taşı, evde sıkacağın limon suyunun içerisinde eritildiğinde, böbrek hastaları için faydalı bir ilaç olur.
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Gelinciğin derisini keskin bir bıçakla alabilir veya tulum çıkarabilirsin. Gelinciğin eti yumurtalı ve unlu(mezgit gibi) kızartmaya oldukça müsait ve lezzetlidir. Eşkinanın eti yağsız olduğu için kızartma yapmak yerine, fırında domates, soğan,maydonoz ve 2 diş sarımsakla buğulama şeklinde pişirilmesini özellikle tavsiye ediyorum.
     
  4. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çok teşekkür ederim tulum çıkarmayı bilmiyorum ama derisini soyarım eşkinanın kafansında iki tane taş olduğunu biliyorum onu sahilde verdim zaten ama bu eşkinayla gelicik kafalarıylamı pişiyo kafaları yeniyomu bunların:confused:
     
  5. sedatk

    sedatk Sedat

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    1.584
    Şehir:
    İzmir/Şirinyer
    Mırmır ın pişirilmesi husununda bilgisi olanlar arkadaşlar: klasik mangal harici,tavada veya fırında hangisini tavsiye edersiniz?
     
  6. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bu benim konum git kendine başka konu aç :D:D:D şaka şaka kendi konunmuş gibi kullan:D benim bi bilgim yok ama bilenler yardım edicektir