Furkan balığın iç organlarını bayanların ince çoraplarına doldurarak mazmuzlama için kullanabilirsin. Bu şekilde atmış olduğun balık iç organları yaydıkları koku ile etraftaki balıkları kullandığın yem etrafında toplamaya yarar.
yakalamak istediğin balık kefal ise uskumru ve palamutun iç organlarını kullanabilirsin ama kefalden başka balık tutamazsın (istisnalar kaideyi bozmaz)
Bana bu yöntem pek doğru gelmedi. Bu şekilde dipte kalan çoraplar kirlilik yapmazmı? Bence çoraba koymaktansa, su kenarında bulunan çamurla bu parçalar top haline getirilip güneşte kurutulduktan sonra yemleme için av bölgesine atılsa daha mantıklı olur sanki
yakup abi çok doğru söyledin özellikle avcı perdecinin çoraplarına koyarsan kesin deniz kirliliği olabilir
Abi çoraba misina ve kurşun bağlıyorsun, o şekilde salıyorsun dibe. Aksi halde zaten mazmuz akıntı ile bir başka yerde dibe inecektir
Dayanıksız olur.Ama her buldugun yiyen balıklar var kefal kaya balığı gelir heralde.Sen en iyis kurutulmuş midyeye devam et .
dünden beri bu yemin ismini hatırlamaya çalışıyordum bir yandanda eski kitaplarımı karıştırıyordum bu akşam 1987 baskılı bir kitabımda buldum bu yemin ismi garos'dur kefalinde bir numaralı yemidir diyebiliriz
İthal uskumru, palamut gibi balıkların iç organları ve istvrit, gümüş, hamsi, sardalya balıklarının kafaları doğal yemer sıralamasına pek ala girerler. Bu meteryalleri, iskorpit, horozbina, kefal, ispendek, mırlan, kırlangıç, kalkan avlarınızda kullanabilirsiniz. Bağırsak parçasının iğneye takılması halinde ise zargana, ispari, karagöz, eşşek istavriti gibi balıklarıda yakalamanız mümkündür.