balık pisliği

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

  1. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bi balığın iç organlarını takıp dibe atsak yani midye yerine balık organı taksak aynı işi görürmü:confused:
     
  2. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Furkan balığın iç organlarını bayanların ince çoraplarına doldurarak mazmuzlama için kullanabilirsin. Bu şekilde atmış olduğun balık iç organları yaydıkları koku ile etraftaki balıkları kullandığın yem etrafında toplamaya yarar.
     
  3. rockchy

    rockchy furkan aksakal

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    1.856
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    direk iğneye taksam midyeyle aynı işi görürmü akşam kayalardan midye çıkarmak biraz zor oluyo
     
  4. metinimsi

    metinimsi metin

    Yaş:
    56
    Mesajlar:
    329
    Şehir:
    denizli
    Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    furkan dene bakalım olursa bizede haber ver
     
  5. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yakalamak istediğin balık kefal ise uskumru ve palamutun iç organlarını kullanabilirsin ama kefalden başka balık tutamazsın (istisnalar kaideyi bozmaz);)
     
  6. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Direk iğneye takmak biraz zor da olabilir, yem çok çabuk dağılır, ve iğneden düşer gibi geliyor.
     
  7. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kefal için çok uygun olduğunu görmüştüm sefarihisar sığacık limannında devamlı böyle avlananlar var
     
  8. Aramis

    Aramis

    Mesajlar:
    1.207
    Şehir:
    Bursa
    furkan balığın bağarsağını zargana avında kullanabilirsin.
     
  9. yakup

    yakup Yakup

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    537
    Şehir:
    Alanya
    Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil

    Bana bu yöntem pek doğru gelmedi. Bu şekilde dipte kalan çoraplar kirlilik yapmazmı? Bence çoraba koymaktansa, su kenarında bulunan çamurla bu parçalar top haline getirilip güneşte kurutulduktan sonra yemleme için av bölgesine atılsa daha mantıklı olur sanki :rolleyes:
     
  10. gülbaharlar

    gülbaharlar gulbaharlar

    Yaş:
    52
    Mesajlar:
    4.214
    Şehir:
    manisa
    Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    yakup abi çok doğru söyledin özellikle avcı perdecinin çoraplarına koyarsan kesin deniz kirliliği olabilir :D
     
  11. Avciperdeci

    Avciperdeci SeRDaR

    Mesajlar:
    7.433
    Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi çoraba misina ve kurşun bağlıyorsun, o şekilde salıyorsun dibe. Aksi halde zaten mazmuz akıntı ile bir başka yerde dibe inecektir;)
     
  12. themad2

    themad2 Serdar

    Yaş:
    33
    Mesajlar:
    887
    Şehir:
    İstanbul
    Dayanıksız olur.Ama her buldugun yiyen balıklar var kefal kaya balığı gelir heralde.Sen en iyis kurutulmuş midyeye devam et .
     
  13. esabi

    esabi SENIOR MEMBER

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4.881
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    dünden beri bu yemin ismini hatırlamaya çalışıyordum bir yandanda eski kitaplarımı karıştırıyordum bu akşam 1987 baskılı bir kitabımda buldum:)
    bu yemin ismi garos'dur kefalinde bir numaralı yemidir diyebiliriz;)
     
  14. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    İthal uskumru, palamut gibi balıkların iç organları ve istvrit, gümüş, hamsi, sardalya balıklarının kafaları doğal yemer sıralamasına pek ala girerler. Bu meteryalleri, iskorpit, horozbina, kefal, ispendek, mırlan, kırlangıç, kalkan avlarınızda kullanabilirsiniz. Bağırsak parçasının iğneye takılması halinde ise zargana, ispari, karagöz, eşşek istavriti gibi balıklarıda yakalamanız mümkündür.
     
  15. darkdream1977

    darkdream1977

    Mesajlar:
    451
    Şehir:
    Tokat - Turhal (Samsun )
    Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    ben o şekilde çoook istavrit yakaladım.
    hemde bir istarit bağırsdağıyla 8-10 tane:p
     
    Son düzenleme: 13 Ağustos 2008