Akya

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında FERMET tarafından paylaşıldı.

  1. FERMET

    FERMET

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    GÜNEŞLİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Akya Nasil Pişirilir Arkadaşlar Bilgisi Olan Varsa çok Sevinirim.
     
  2. blue marlin

    blue marlin murat elyiğit

    Mesajlar:
    45
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 700 gr
    akyanın şişi güzel olur tabi ızgara şişlik parça parça kesilen etler şişe dizilir
    bir et bi domates biret bir biber şeklinde sıralanırsa daha iyi olur:)
    kafasından nesif çorbası olur bide galeta ununa batırılmış lop et tavası da olur
    yeter karnım açıktı:) afiyet olsun
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Şiş yapılmadan önce zeytinyağı sirke 2 diş sarımsak(bütün) tane karabiber içerisinde 4 saat kadar bekletin sonra domates ve biber ile şişe dizilir. Afiyetle yenir.
     
  4. FERMET

    FERMET

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    GÜNEŞLİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Teşekkürler Bilgi Için Ctesi Akşami Kismetse Yapicam şuan Difrizde Temizlenmiş Bir şekilde Yatiyor.muhtemelen şiş Yapicam Anlattiğiniz Gibi Fakat Istanbuldayiz Malum Her Zaman Mangal Yapamiyoruz Elektrikli Firinda Yapicam Artik.
     
  5. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Balık donmuş halde ise terbiyedeki sirkenin çok az olması gerekir, sirkenin terbiyedeki rolü eti yumuşatmasıdır. Balık donmuşsa zaten çözülürken yumuşar, yine de sirke az da olsa eklenmelidir.
     
  6. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Birde nasıl yakaladığınızı anlatırsanız tam süper olur resmide varsa hele , ama parayla aldıysanız o ayrı tabiki ;)
     
  7. denizci07

    denizci07 ramazan günay

    Mesajlar:
    619
    Şehir:
    ANTALYA
    Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    bence bilgiler eksik
    akya küçükse yani 2 kg den küçükse tavası yeterli olur yok büyükse fırında soslu olarak yap fırında sade olarak yapıp antalyada tarator dediğimiz ceviz-limon-sarmısak dövülüp karıştırılır üstüne dök ye birde fırında iken defne yaprağıda koy afiyet olsun
     
  8. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    boyu ne bu balığın;)
     
  9. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul
    Balığı temizleyerek dipfrize koymak balığın etini sasılaştıran bir husustur. Çünkü balıkların kan dolaşım sistemleri kırmızı ete benzemez. Kırmızı ette kan devamlı olarak etin içinde dolaşmaktadır. Bu kırmızı etin dipfrizden çıkınca aynı lezzeti korumasına yardım eder. Ancak balıklarda dolaşım sistemi ete nüfüzu zayıf olduğundan ayıklanarak buzluğa konması etin lezzetini azaltır. Hele balık yağsız türde va aydaysa bu çok daha kötü sonuç verebilir. Ancak pullar için bu geçerli değildir. Akyada pul olmadığı için bu önemli değil ama diğer pullu balıkların dondurucuya konmadan önce mutlaka pulları temizlenmelidir. Çünkü donan pulların kazınması hem balık etini zedeler hemde temizleyeni yorar. Umarım zaten yağsız bir balık olan akyanın lezzetinde bir azalma olmamıştır.
    Bütün samimiyetimle söylemek isterimki balık etini haftada 2 gün tüketen biri olark taze istavriti veya taze herhangi bir balığı dipfirizden çıkmış levreğe değişmem. Balık taze taze yenilir.
     
  10. FERMET

    FERMET

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    GÜNEŞLİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Arkadaşlar Baliği Keşke Ben Yakalamiş Olsam.gökçeada Daki Balikçi Dayimdan Balik Göndermesini Istedim O Da Bu Baliği Göndermiş Balik 5 Kilo Civarinda Tahminen 70 Cm Falanda Boyu Var.temizlenmiş Ve 2 Parça Olarak Difrizde Sakliyorum.verdiğiniz Bilgiler Için Teşekkürler.
     
  11. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya

    fırında yanına birazda sebze koyarak defne yapraklı falan bi dene
     
  12. FERMET

    FERMET

    Mesajlar:
    81
    Şehir:
    GÜNEŞLİ
    Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    levrek 5 kg
    Bütün Halde Mi Firina Koyayim Yoksa Fileto çikarip öyle Mi Yapayim.küçük Turbo Firin Var Evde O Da Heralde Almaz Hepsini Kuyrukla Bir Olan Parçayi Dediğiniz Gibi Yapicam Artik Kafa Ile Bir Olan Parçayida Tava Falan Yaparim Heralde.
     
  13. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    doğranmış parçalar halinde yapın. tavuk eti gibi davranabilirsiniz. baharatlar eşliğinde yenebilir bir formata bürünür. kafa bölgesinin tadı diğer bölgelerine göre daha iyi diyebilirim. afiyet olsun. daha küçük boyları ızgara yada tava olur.