akyanın şişi güzel olur tabi ızgara şişlik parça parça kesilen etler şişe dizilir bir et bi domates biret bir biber şeklinde sıralanırsa daha iyi olur kafasından nesif çorbası olur bide galeta ununa batırılmış lop et tavası da olur yeter karnım açıktı afiyet olsun
Şiş yapılmadan önce zeytinyağı sirke 2 diş sarımsak(bütün) tane karabiber içerisinde 4 saat kadar bekletin sonra domates ve biber ile şişe dizilir. Afiyetle yenir.
Teşekkürler Bilgi Için Ctesi Akşami Kismetse Yapicam şuan Difrizde Temizlenmiş Bir şekilde Yatiyor.muhtemelen şiş Yapicam Anlattiğiniz Gibi Fakat Istanbuldayiz Malum Her Zaman Mangal Yapamiyoruz Elektrikli Firinda Yapicam Artik.
Balık donmuş halde ise terbiyedeki sirkenin çok az olması gerekir, sirkenin terbiyedeki rolü eti yumuşatmasıdır. Balık donmuşsa zaten çözülürken yumuşar, yine de sirke az da olsa eklenmelidir.
Birde nasıl yakaladığınızı anlatırsanız tam süper olur resmide varsa hele , ama parayla aldıysanız o ayrı tabiki
bence bilgiler eksik akya küçükse yani 2 kg den küçükse tavası yeterli olur yok büyükse fırında soslu olarak yap fırında sade olarak yapıp antalyada tarator dediğimiz ceviz-limon-sarmısak dövülüp karıştırılır üstüne dök ye birde fırında iken defne yaprağıda koy afiyet olsun
Balığı temizleyerek dipfrize koymak balığın etini sasılaştıran bir husustur. Çünkü balıkların kan dolaşım sistemleri kırmızı ete benzemez. Kırmızı ette kan devamlı olarak etin içinde dolaşmaktadır. Bu kırmızı etin dipfrizden çıkınca aynı lezzeti korumasına yardım eder. Ancak balıklarda dolaşım sistemi ete nüfüzu zayıf olduğundan ayıklanarak buzluğa konması etin lezzetini azaltır. Hele balık yağsız türde va aydaysa bu çok daha kötü sonuç verebilir. Ancak pullar için bu geçerli değildir. Akyada pul olmadığı için bu önemli değil ama diğer pullu balıkların dondurucuya konmadan önce mutlaka pulları temizlenmelidir. Çünkü donan pulların kazınması hem balık etini zedeler hemde temizleyeni yorar. Umarım zaten yağsız bir balık olan akyanın lezzetinde bir azalma olmamıştır. Bütün samimiyetimle söylemek isterimki balık etini haftada 2 gün tüketen biri olark taze istavriti veya taze herhangi bir balığı dipfirizden çıkmış levreğe değişmem. Balık taze taze yenilir.
Arkadaşlar Baliği Keşke Ben Yakalamiş Olsam.gökçeada Daki Balikçi Dayimdan Balik Göndermesini Istedim O Da Bu Baliği Göndermiş Balik 5 Kilo Civarinda Tahminen 70 Cm Falanda Boyu Var.temizlenmiş Ve 2 Parça Olarak Difrizde Sakliyorum.verdiğiniz Bilgiler Için Teşekkürler.
Bütün Halde Mi Firina Koyayim Yoksa Fileto çikarip öyle Mi Yapayim.küçük Turbo Firin Var Evde O Da Heralde Almaz Hepsini Kuyrukla Bir Olan Parçayi Dediğiniz Gibi Yapicam Artik Kafa Ile Bir Olan Parçayida Tava Falan Yaparim Heralde.
doğranmış parçalar halinde yapın. tavuk eti gibi davranabilirsiniz. baharatlar eşliğinde yenebilir bir formata bürünür. kafa bölgesinin tadı diğer bölgelerine göre daha iyi diyebilirim. afiyet olsun. daha küçük boyları ızgara yada tava olur.