teke karides çimçim

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında lombardo tarafından paylaşıldı.

  1. lombardo

    lombardo TOLGA

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    87
    Şehir:
    manisa
    arkadaşlar ,

    bayram tatilinde didim bölgesine , balık kampına gideceğim, daha önce bu bölgede sülünes, akyem, boru kurdu vs. yem olarak kullandım, fakat canlı teke toplama imkanım var. Öğrendiğim kadarı ile canlı tekeyi mamun gibi iğneye takıyoruz. ustalara sormak istediğim konu şudur. yaklaşık 6-7 cm boyundaki ( belki daha büyük ) teke veya karidesleri nasıl bölüp iğnelere takabiliriz. temizlemenin ( ayıklamanın) bir formülü varmıdır. Haşalamak gerekiyor mu?

    Yada önereceğiniz başka bir method varmı?
     
  2. Canlı tekeyi Mamundan biraf farklı takıyoruz kancaya.İğneyi karın altından kuyruğa yakın boğumdan geçirip ucunu iğne boyu kadar sırta saplıyoruz..İğne boğuma gelmez ise daha uzun süre yaşar ve hareketli olur..
    Ölü karidesin kabuğunu irice bir kacca yardımı ile çıkartarak iğne görünmeyecek şekilde takıp kullanabilirsin;)
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Canlı tekede mutlaka ağzı geniş iğne kullanmalısın. Dar olan iğneler takarken tekenin hırpalanmasına neden oluyor. İğneyi takmaya başlayacağın nokta alt kısımda ayaklarının bitip kuyruğun başladığı boğumdur. Buradan sokup tek hamlede karşısından çıkarıyoruz. Bu şekilde tekenin hayati organları zarar görmediği gibi hareketleri de kısıtlanmaz. Bu şekilde su dibinde teke rahatlıkla yürüyebilir ve daha çok dikkat çeker.
    Eğer tekeyi hemen kullanacaksan, sadece kafa ve kuyruğunu alıp isteğe uygun boyda keserek kabuklarıyla beraber kullanabilirsin. Kabuksuz vaziyette her zaman daha kolay dağılır.
    Tekeyi saklayıp sonra kullanmak istiyorsan, kuyruk ve kafalarını aldıktan sonra kaynayan tuzlu suya 10 saniye sokup geri çıkar bu vaziyette poşet içinde derin dondurucuya koyup istediğin zaman çıkarıp kullanabilrisin.
     
  4. lombardo

    lombardo TOLGA

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    87
    Şehir:
    manisa
    BDÜKKANI BİLİYORUM,
    AMA ÇOK PAHALI, :(