İstavrit fleto yemlemesi

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Metfox tarafından paylaşıldı.

  1. Metfox

    Metfox Arda

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    İstanbul
    Merhabalar. Bende kısmetse artık lüfere gitmeyi planlıyorum . Yanıma sahte de alıcam ama lüfer takımıyla istavrit fleto denemek istiyorum..

    İstavriti fleto yaptık peki iğneyi nasıl takıcaz bir tekniği varmıdır ? Atınca beklemelimiyim yoksa sahtede olduğu gibi çekmelimiyim? teşekkürler.
     
  2. MiStiCk

    MiStiCk Mustafa AYDIN

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    İstanbul - Bahceşehir
    En İyi Avı:
    kalkan ( 2.5 kg )
    iyi geceler.
    üstteki iğneyi balığın kuyruğundan (et kısmından) tak parlak deri kısmından cıkar ve tekrardan geçir . Alttaki iğneyi balığın kıskacının et kısmandan tak (iğnenin ucunun parlak tarafında kalması önemli).
    Misinanın boşluğunu al. balığın vurmasını bekle. balığın taze olması şart.
     
  3. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Filetonun boyu genellikle 2 iğneden biraz daha uzun olur. İğneyi takmaya filetonun kuyruk tarafından ve mantara yakın olan iğneyle başlayacaksın. İdeal olanı her iğneyi dikiş diker gibi 3 defa sokup çıkarılarak iğneyi filetoya iliştirmek. En önemli husus iğneler yerleştikten sonra fileto iğnelerin üzerinde kayıp büzüşmemeli. Eğer o şekilde yemin şekli bozulursa hem yemin çekiciliği azalır hem de balık vurduğunda iğneyi alma ihtimali azalır. İğneleri batırıp diğer taraftan çıkarırken mümkün olduğu kadar bu işlemi tek seferde yapıp filetoyu fazla zedelemeden iğneyi yerleştirmelisin. Filetoları hazır kesip kurumaya maruz bırakma. Sadece yem takacağın zaman bir fileto çıkarıp kullan. Yanına biraz gazete al deniz suyuyla ıslatıp balıkları bunun arasında kurumadan uzun süre muhafaza edebilirsin. Gelelim atma kısmına. Asılabildiğin kadar uzağa atman gerekiyor. Son gelen haberlere göre bizim balıklar hala oldukça açıkta. Oltanı savurup dibe inene kadar bekle ve boşluğunu alıp kamışını sabitle. Eğer orada bir lüfer var ise zaten ilk 10 dakika içinde vuracaktır, bu yüzden süre tut ve 15 dakika içinde vuruş alamazsan yemi değiştir. Mantarlı lüfer takımının en büyük zafiyeti sağlam bir tasma attıktan sonra genellikle çevresinde pek balık kalmamasıdır. O yüzden emin olmadan tasma atma. Balığı çekerken oltada ani boşalma olursa mutlaka daha hızlı çek. Lüfer sana doğru yüzüp misinayı boşlayarak iğneyi ağzından atmaya çalışır. Balığı kenara alırken sakın havaya kaldırıp melül melül bakayım deme, şahsen ben en çok bu şekilde lüfer kaybetmişmdir :)
    Umarım rastgelir ve güzel bir rapor paylaşırsın... Sağlıcakla kal...
     
  4. ALİCO

    ALİCO AliCo

    Mesajlar:
    5.206
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    bende bir fikir sunayım nacizane istavrit canlı şakşak. kuyruk altından yukarı doğru kesiniz. fazla değil. 1-1.5 cm kadar. balığın ağzından en ince "EN İNCE ZOKA" lüfer daha iyi çalışır ufak zokayla. istavritin ağzından içeri dışarıda sadece zokanın kurşunu ve hırsızıda kesilen parçanın kılçıklı tarafına takınız
    o şekilde atınız takımı eğer bu yeme balık gelmez ise tekrar yenılersiniz. zaten takımda istavrıtın hareketlerının zayıfladığını hissedeceksiniz. kısaca zoka ağzına ve hırsızda solungaç arasından kesilen boşluğa. en güzel çalıştırma şekli budur ve balık yakalar..Bu yemleme olayını canlı zarganada ve izmarittede yapabilirsiniz. Fletodan ziyade yapabilirseniz. 2. metod aynı şekilde balığın kılçığını tamamen çıkarıp yukarıdaki şekilde yemı takacaksınız. bu sistemde fazla beklemeden yem değiştirmeniz gerekebilir.

    sevgiler
     
  5. Metfox

    Metfox Arda

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    İstanbul
    Teşekkür ediyorum yardımlarınız için..